شماره 367 نیمه اول اردیبهشت 95

مقام والای معلم

سلام ای مهربان آموزگارم

چراغ روشن شبهای تارم

سلام ای منبع گفتار نیکو

تو هستی باعثِ رفتار نیکو

سلام ای چلچراغ عالم افروز

تویی خورشید و ماه دانش آموز

سلام ای منبع ایثار و ایمان

ز علم تو چراغ دل فروزان

چراغ زندگی از تو منوّر

نباشد نورِ تو،عالم مکدّر

ز درس تو شکوفا باغ و راغ است

فروزان از وجود تو چراغ است

دهی درس محبت کودکان را

دهی تعلیم جسم و هم روان را

مقامت بس رفیع و ارجمند است

کلام ره گشایت همچو قند است

تو می باشی ضیاء زندگانی

چنان خورشید و ماه آسمانی

کلید علم و دانش در پیامت

صداقت، مهرورزی در کلامت

دلت آکنده از مهر خدایی ست

ره آوردت فروغ روشنایی ست

تو هستی دشمن جهل و جهالت

تو هستی مظهر عدل و عدالت

زبان الکن ز ایثارت معلم

ز گفتار و ز رفتارت معلم

ترا تا بی نهایت دوست دارم

بهین سرمایه ام، آموزگارم

اگر این شعر را طالب سروده

ز زحمت ها و تدریس تو بوده

طالب گلپایگانی

 

شهید غلامرضا جمالی

فرزند: نعمت ا...

تاریخ تولد: 1350

محل تولد: گلپایگان- ورزنه

تاریخ شهادت: 66/3/31

محل شهادت: ماهوت عراق

یگان اعزام کننده: بسیج

سن در هنگام شهادت: 16 سال

قسمتی از وصیت نامه شهید:

شبهای جمعه دعای کمیل را فراموش نکنید، دعای توسل را فراموش نکنید و ما را نیز در این دعاها یاد کنید و امام را تنها نگذارید و هرگز دشمن را دست کم نگیرید که گذشته از آنکه بر خود ضربه می زنید اسلام نیز ضربه می خورد.

 

 

یک نکته از هزار نکته

شفاعت فقیران

امام صادق (ع) فرمود: در قیامت منادی از جانب خدا ندا می دهد: تهیدستان کجایند؟ آنگاه به آنان می فرماید: بنگرید و چهره های مردم را شناسایی کنید که هر کس به شما نیکی کرده دستش را بگیرید و او را به بهشت درآورید.

                         مجتبی نخعی مدیریت مؤسسه خیریه و دارالایتام گوگد

 

 

سکوت خدا

من در دنیایی زندگی می کنم که بوی تنهایی می دهد

افکارم مرا در دنیایی سفیدپوش که لباس برفی پوشیده می برد

راه می روم، قدم می زنم، هیچ کس نیست و هیچ صدایی به گوش نمی رسد

تنها خودم هستم و خودم، تنها صدایی به گوش می رسد صدای خش خش برف است

یا شاید هم صدای سکوت، صدای خدا، من، تنهایی، سکوت

می توان این کلمات را به دنیا ربط داد. افکارم مرا برد به چنین جایی همانجایی که درست مانند این دنیا بود. وقتی مشکلی داری هیچ کس نیست، هیچ صدایی به گوش نمی رسد جز صدای خدا

 

 

سفیران سلامت دانش آموزی

در تاریخ 95/2/1 همزمان با مراسم افتتاحیه تجهیز اتاق بهداشت در مدارس ،توزیع بسته های آموزشی سفیران سلامت دانش آموزی جهت مدارس حامی سلامت انجام گردید.همچنین مقرر شد تا مراقبین سلامت مدارس در خصوص انتقال آموزشهای دریافت شده از سوی کارشناسان مرکز بهداشت به سفیران و اولیا آنها اقدام نمایند.

 

 انسانیت

                                                              استاد اکبر افاضلی

قراردادن آیین قرون و اعصار از متون اخبار، حوادث و احادیث ثبت شده در تاریخ و آشنا کردن جامعه به خصوص زنان به هویت اصلی مقام انسان بودن، آن هم در دنیایی که اغلب به فکر مادیات، مقام و قدرت و معامله بر روی پوند، دلار، طلا، مارک، بن و اندوختن سرمایه های کلان نقدی و ارضی می باشند شاید مطالب جمع آوری شده وسیله ای برای تدبر و فکر کردن به حقیقت زندگی و پوچی هواهای نفسانی و پایبندی به اخلاقیات شود. به امید روزی که جهالت، نادانی، خودپرستی و کلاشی از جامعه انسانی رخت بربندد و خود را بشناسیم و مقام انسانی را درک کنیم تا خدا را بشناسیم.

قرآن کریم فقط برای اصلاح آداب و رسوم مردم عربستان و جاهلیت آن زمان نازل نشد بلکه برعکس قانونی ازلی و کامل برای جامعه بشری آورده است که در کلیه واقعیات زندگی بشری و نیازهای اجتماعی همیشه قابل اجراست.

اسلام هم به مردان و هم به زنان توجه دارد و با آنان به صورتی تقریباً برابر رفتار می کند. هدف مقدس شریعت اسلام حمایت است و تعریف های دقیقی از حقوق زن دارد و به تضمین آن توجه فراوان مبذول می دارد. قرآن کریم و سنن نبوی دستور می دهند که با زوجه به عدالت و مهربانی و حسن نیت رفتار شود و در مسأله ازدواج مفهوم اخلاقی تر را ارائه می کند و با اعطای بعضی مزایای حقوقی به اعتلای مقام زن مسلمان می پردازد. بنا بر حدیث نبوی حقوق زن مقدس است و ذاتاً مشتمل است بر برابری در مقابل قانون مالکیت شخص خصوصی و حق وراثت.

نظر حقوقدانان اسلامی این که در ارث مرد دو برابر زن می برد تبعیض بین زن و مرد نیست بلکه تنها یک امتیاز ظاهری است و در عین حال منطقی؛ زیرا تأمین نیازهای خانواده کاملاً برعهده مرد است در صورتی که زن حق استفاده مستقل از دارایی خود را دارد.

آیین اسلامی:

رعایت امتیازات خاص زن چنان اساسی تلقی شده است که یکی از بنیانگذاران عمده مکاتب فقه اسلام ابوحنیفه دستور دارد در هر یک از شهرهای اسلامی یک زن مسلمان باید قاضی شود تا رعایت حقوق زن رسماً زیر نظر او باشد چنین به نظر می رسد که نوشته های غربی عموماً این تصور را معتبر می پندارند که حقوق زن در نظامی حقوقی که تعدد زوجات و طلاق را ظاهراً به صورت یک جانبه مجاز می داند نظری واهی است.

مشاهده جامعه مسلمان معاصر به این تصور نیرو می بخشد. از این رو در این مرحله لازم است که به سه خصوصیت مفهوم اسلامی توجه خاص شود.

اول آنکه ازدواج که بی گمان اتحادی صمیمی و پیمانی بزرگ است به خصوص عملی کاملاً حقوقی یعنی یک قرارداد است و ازدواج به هیچ شکل پیوندی تقدس مآب و تغییر ناپذیر را ندارد (یعنی به اعتقاد کاتولیک ها اکتفا به یک روح خبیث او بر اثر همین ملعون شمردن زن است که کشیک های کاتولیک همسر اختیار نمی کنند) این درک اخیر غربی را که درباره تعدد زوجات کراهتی شبه مذهبی دارد و بیشتر از روی احساسات است تا از روی عقل، شاید هنوز هم به طور ناخودآگاه می آلاید. اگر تعدد زوجات در غرب استخفافی نسبت به زن به نظر می رسد بعضی از مسلمانان میاندیشند که برعکس اجبار به داشتن فقط یک زن مثلاً در آیین کاتولیک که وقتی ازدواج صورت گرفت جدایی زن و مرد دیگر تقریباً امکان پذیر نیست و زن و مرد در صورت عدم توافق تا پایان زندگی محکوم به بدبختی و اسیر یکدیگرند که از مفهوم مسیحی ازدواج تقدس مآبانه ناشی می شود هنوز هم نشانه تحقیر نسبت به زن است.

چرا باید در کشورهای اسلامی شیعه قبل از ازدواج تحقیقاتی منطقی و شناسایی کامل بین دو خانواده دختر و پسر صورت نپذیرد که کار به طلاق کشیده شود و برای نیروهای زحمتکش پلیس و دادگستری اسباب دردسر شود.

 

اعتیاد,بیکاری و مشکلات اقتصادی,توقعات بالا و... عوامل مهم طلاق

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا اسماعیلی در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان که با حضور مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و مدیران ذیربط در سالن اجتماعات فرمانداری تشکیل شده بود، با بیان اینکه امسال باید همزمان با بحث اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل را در شورای فرهنگ عمومی نهادینه کرده و جدی تر کار را دنبال کنیم، اظهار داشت: امید است با اقداماتی که رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان در راستای مباحث ایراد شده در جلسه شورای فرهنگ عمومی نسبت به تشکیل کمیته ای در این راستا داشته اند تقدیر و سپاسگزاری کنیم و یادآور شوم چنین جلساتی می تواند ما را در رسیدن هر چه زودتر به اهداف خود نزدیک تر نماید.

وی با بیان اینکه باید موارد 16 گانه ای که در راستای مباحث تحکیم بنیان خانواده مطرح می شد حتماً ادارات، نهادها و دستگاه هایی که این موضوعات مربوط به آنان می شود توجه ویژه به آن داشته و آنچه ما از آن غافل هستیم بحث شرکت ها و کارخانجات است که توده ای از جمعیت خانوادگی ما در این شرکت ها و کارخانجات به فعالیت مشغولند و اگر مقدماتی فراهم شود این مباحث که به آنها نیز مربوط می شود به نحوی برنامه ریزی شود و افرادی که در این زمینه تبحر و تخصص دارند بتوانند در نشست حضوری با این افراد مطالب مورد نظر را به آنها منتقل کنند.

نماینده ولی فقیه در گلپایگان با اذعان به اینکه نمود برخی از این مسایل برای شهرستان تاریخی، فرهنگی و شهری که از سبقه دینی و مذهبی برخوردار است نگران کننده می باشد، افزود: آمار طلاق آن هم این قدر بالا مسایل و مشکلاتی به دنبال دارد که بروز آن می تواند اساس و پایه خانواده را از بین برده؛ لذا باید همگی دست در دست هم با کمک و یاری هرکس در حد توان خودش آستین ها را بالا بزنیم والا با مشکلات حادی در آینده اجتماع مواجه می شویم.

امام جمعه گلپایگان با اذعان به اینکه به اعتقاد من یکی از اهداف دشمنان برای ملت ایران اسلامی، ریشه کنی بحث بنیان های خانواده است که در صورت رسیدن به این هدف می تواند بنیان خانواده را متزلزل کنند و در زمانی که ما به دنبال حل مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در کشور هستیم با از هم پاشیده شدن کانون خانواده ها به هیچ کدام از این اهداف نیز نخواهیم رسید.

وی با تأکید بر اینکه وارد شدن در امور مسایل اجتماعی به ویژه بحث تحکیم بنیان خانواده نیاز به همفکری و استفاده از توان اقتصادی در زمینه های فرهنگی دارد، تصریح کرد: طرح های زیادی برای ارائه در امور محکم کردن بنیان خانواده وجود دارد لیکن به لحاظ اینکه برخی از این طرح ها، لوازم و اعتباراتی نیاز دارد بر همین اساس برخی آنها بایکوت می شود، بدیهی است اگر مسئولین ذیربط به ویژه مدیران ارشد فرهنگ و ارشاد اسلامی با تدبیر و درایت و روحیه ای که دست اندرکاران این طرح دارند بتوانند ما را در پیاده کردن اهداف این بحث مهم همراهی و یاری کنند ما منتظر اقدام و یاری آنان نیز هستیم.

حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به بحث فضای مجازی در کشور اظهار کرد: ورود چنین مسایلی که دست شهرستان ها نیست و با موعظه و نصیحت هم کارساز نمی شود، لازم است در راستای برنامه ریزی و استفاده مطلوب از آنها که هم اکنون در حال آسیب رسانی جدی به کشور و اخلاق و آداب و رسومات همه دارد باید یک راهکاری از سوی مسئولین بالا در خصوص این معضل بشود.

امام جمعه گلپایگان افزود: وارد شدن جامعه مدنی و شهری به مباحث امکانات روز و دیجیتال ما را ملزم می کند که دست روی دست نگذاشته هر چند پیامدهای این امکانات را باید بپذیریم لیکن امیدواریم مسئولین ما با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری جامه عمل بپوشانند و در سالی که دردمندانه بحث اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل را مطرح می کنند ما هم گاهی با شعار و رنگ و لعاب با این مباحث برخورد می کنیم لیکن باید در اجرایی و نهادینه کردن آن در تمامی مراحل زندگی اقدام کنیم و آن گونه که حضرت امام راحل (ره) اقتصاد مقاومتی را در رفتار و منش زندگی حقیرانه خود به ما آموختند نیز سرلوحه امور خویش قرار دهیم.

در ادامه محمدرضا توسلی بخشدار گلپایگان طی تذکری کوتاه ضمن تقدیر از حضور مدعوین و مسئولین در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان اظهار داشت: فرماندار شهرستان به علت جلسه ای که در استان داشتند از عدم حضور در این جلسه عذرخواهی کرده اند.

وی افزود: شهرستان گلپایگان با توجه به عدم تخصیص اعتبارات تملک دارایی مربوط به سال های گذشته با یکسری از مشکلات عدید مواجه است که از جمله آنها اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به فضای وسیعی که به منظور برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی که از آن استفاده می شود نیاز به تعمیرات اساسی و تجهیز مواردی از جمله جایگزینی صندلی های فرسوده و بحث امکانات گرمایشی و سرمایشی آن است که در محضر مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و معاونت ایشان حجت الاسلام معتمدی درخواست مساعدت داریم.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین سید حسین حسینی وردنجانی رئیس دادگستری گلپایگان طی سخنانی در راستای بحث تحکیم بنیان خانواده اظهار داشت: در خصوص ضرورت پرداختن به موضوع مطرح شده من یک آماری از دعاوی دادگستری را در این راستا به استحضار می رسانم که لازم است وقتی ما بحث تحکیم بنیان خانواده را مطرح می کنیم به تبع آن باید نقطه مقابل را که تضعیف بنیان خانواده است مد نظر قرار دهیم و نهایتاً آنچه باعث این تضعیف می شود که بحث اختلافات خانوادگی و نهایتاً درصدی از این اختلافات منجر به طلاق خواهد شد را دریابیم.

وی افزود: لازمه وارد شدن در این بحث باید نگاهی به میزان دعاوی خانواده که در دادگستری مطرح می شود و نهایتاً آمار طلاق در شهرستان را داشته باشیم تا بفهمیم چه خبر است؟ و اگر راهکاری مطرح می شود حتماً راهکارهای واقعی و عملی و بعد هم جنبه اجرایی پیدا کند.

رئیس دادگستری گلپایگان تصریح کرد: برای من اصلاً قابل باور نبود که با پذیرفتن مسئولیت دادگستری شهرستان با این حجم از اختلافات خانوادگی و دعاوی خانواده و طلاق در این شهرستان مواجه شوم به گونه ای که ما در سال 94 طبق آمار دعاوی حقوقی خانواده به غیر از دعاوی کیفری حدود 2000 پرونده بوده که پیرامون مطالبه نفقه، مهریه، استرداد جهیزیه، مطالبه اجرت المثل و دعوای طلاق وارد شده است.

وی افزود: آنچه طی سال 94 با این حجم پرونده های خانوادگی منجر به طلاق شده است 330 حکم بوده و این در حالی است که یکسال قبل از آن (سال93) این احکام حدود 274 پرونده حکم طلاق بوده که با افزایش حدود 20 درصدی طی سال 93 نسبت به سال 94 مواجه بودیم.

حجت الاسلام حسینی خاطرنشان کرد: وقتی می گوییم 330 حکم طلاق یعنی 330 خانواده در این شهرستان متلاشی شده است و این دعاوی فقط مربوط به افرادی است که زوجه در گلپایگان ساکن و ممکن است زوج در گلپایگان نباشد و بدون شک باید اضافه کنیم دعاوی را که منزل مشترک اینها ممکن است در شهر دیگری باشد که ما از آن آمار نیز با توجه به اینکه دفتر طلاق در شهرستان نداریم بنابراین بهترین آمار در حال حاضر همین آمار مطرح شده است.

وی تصریح کرد: متلاشی شدن330 خانواده به این معناست که اعضای خانواده شامل مرد، زن، فرزندان پسر و دختر هر کدام به سویی و باید ببینیم با این وضع خانواده که مهمترین رکن ما در اجتماع است وقتی متلاشی شد آن وقت وضعیت اجتماع مشخص می شود که در این راستا عواملی که موجب تضعیف خانواده و نهایتاً طرح دعاوی در دادگستری می شود را باید مد نظر قرار دهیم که عبارتند از: اعتیاد که مهمترین این عامل بوده به ویژه اعتیاد به روانگردان ها که من نمونه ای از آن را برگرفته از مراجعه یکی از خانم ها به دادگستری بیان می کنم که اظهار می داشت: شوهر من اعتیاد به موادمخدر صنعتی یعنی شیشه دارد که در مواقع استفاده از این موادمخدر دچار توهم شده و با جوشاندن کلوخ ها در حیاط منزل ادعا دارد درون این کلوخ ها طلا وجود دارد و با این کار و مواردی از این قبیل زندگی را بر من و فرزندانم تلخ کرده است.

رئیس دادگستری گلپایگان با اشاره به اینکه پس از اعتیاد که مهمترین عامل اختلافات است دوم عامل دعاوی اختلافات خانوادگی بیکاری و مشکلات اقتصادی و درآمد کم و پایین زوج هاست و این در حالی است که اگر بخواهیم فقط طلاق های توافقی را رسیدگی کنیم که در روز به طور میانگین در گلپایگان حدود 3 تا 5 تقاضای طلاق توافقی داریم و مربوط به کسانی است که به خیال خودشان به نقطه نهایی رسیده و توافقاتشان را در خصوص همه مسایل کرده اند و آماده وارد دادگستری می شوند و منتظر این هستند که حکمشان رسیدگی و بروند طلاق بگیرند.

وی با اشاره به اینکه توقعات بالا، چشم و هم چشمی درد جامعه است، یادآور شد: فردی آمده می گوید ما مقدمات عروسی را فراهم کردیم خریدهایمان را هم انجام دادیم، خانمم آمد و دست روی سرویس طلای 80 میلیون ریالی گذاشت، به او می گویم من یک کارگرم، این مبلغ را ندارم در جواب من بعد از کلنجار می گوید: نداری!!! برو یک سال دیگر پول هایت را جمع کن و بعد بیا هر وقت توانستی مراسم می گیریم، سرانجام کارشان به دادگستری کشیده شد و طلاق توافقی!!!

حجت الاسلام حسینی یکی دیگر از مشکلات خانوادگی را نداشتن یا عدم اطلاع از مهارت های سازگارانه زندگی برشمرد و اظهار کرد: زندگی سرازیری و سربالایی های زیادی دارد و روحیه سازگارانه نیاز به اطلاع رسانی است که متأسفانه اغلب زوجین آماده زندگی مشترک نبوده و هنوز گرفتار همان بحث دانشگاه و عشق های خیابانی و ... هستند که این عوامل نشان می دهد برخی از زوجین هنوز نمی دانند زندگی چیست و در فضای دوران قبل از ازدواج هستند و فضاهای مجازی را پیشه خود ساخته اند.

آخرین نکته مورد اشاره رئیس دادگستری گلپایگان پیرامون دعاوی خانوادگی که منجر به اختلاف و نهایتاً طلاق می شود را بحث ناباروری برشمرد و اظهار کرد: یکی از عوامل تضعیف بنیان خانواده بحث ناباروری است که باید اطلاع رسانی شود و زوجین بدانند چگونه باید با این موضوع کنار آمده و طلاق را راهکار آخر و نه اول بدانند که در این راستا لازم است مراکز رسیدگی به مشکلات ناباروری بانوان در شهرستان فعال شود.

 

 گزارش مسئولین بهداشت و درمان شهرستان در مباحث غربالگری دیابت، فشارخون، قندخون و چربی خون، سلامت دهان و دندان و اقدامات جامعه ایمن

به مناسبت هفته سلامت که از یکم لغایت هفتم اردیبهشت ماه است، مسئولین برخی از مراکز بهداشت و درمان شهرستان در نشست خبری پیرامون مباحث غربالگری دیابت، فشارخون، قندخون و چربی خون، سلامت دهان و دندان و اقدامات جامعه ایمن شهرستان که در محل شبکه بهداشت و درمان گلپایگان صورت گرفت، ابتدا دکتر اسدا... وفایی مسئول امور بهداشت دهان و دندان شهرستان در راستای سلامتی دهان و دندان کودکان به ویژه دانش آموزان پیش دبستانی و ابتدایی اظهار داشت: همان طور که می دانید روش های پیشگیری از پوسیدگی و سلامت دهان و دندان با تکیه بر روش های درمانی و استفاده از روش هایی که از دیرباز در اروپا مورد استفاده قرار می گیرد وارنیش فلوراید است که به روش های مختلف به کار گرفته شده و در کشور ما ایران نیز در راستای سلامت دهان و دندان از سال 1377 این روش به کار گرفته می شود.

وی افزود: در روش وارنیش فلوراید که برای دانش آموزان دوره پیش دبستانی تا ابتدایی صورت می گیرد بر اساس مطالعاتی انجام می گیرد که نتیجه آن با توجه به سطح پوسیدگی بالا در دندان های این گروه سنی یعنی 5 تا 12 سال کارایی تر و جامع تر و سطح ایمنی بالاتری برای آنان فراهم می کند و کاربرد آن بیشتر و پذیرش آن برای این گروه به مراتب بهتر از دهانشویه بوده و به تبع تأثیرگذاری یک گام رو به جلو در جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان این افراد به شمار می رود.

دکتر وفایی با اشاره به اینکه در راستای بهره مندی دانش آموزان دوره ابتدایی از روش وارنیش فلوراید مربوط به سال تحصیلی جاری از آذرماه سال 94 با کمکی که از سوی وزارت بهداشت و درمان گرفتیم، کلینیک سیار دندانپزشکی را فعال کردیم و به ترتیب در سطح شهرستان و نقاط مختلف شهری و روستایی با همکاری اداره آموزش و پرورش و دیگر عوامل تمامی دانش آموزان مقطع پیش دبستانی تا ششم ابتدایی تحت پوشش قرار گرفتند.

مسئول امور بهداشت دهان و دندان گلپایگان یادآور شد: برای اثربخشی بیشتر در جلوگیری از پوسیدگی دندان افراد به ویژه در سنین 6 تا 12 سال روش وارنیش فلوراید باید دو تا چهار بار استفاده شود که در این راستا از طریق بخش خصوصی نیز می توان در راستای استفاده از این روش برای جلوگیری از پوسیدگی دندان استفاده کرد.

وی تعداد دانش آموزان دریافت کننده وارنیش فلوراید را در سال 94 بالغ بر 6700 نفر برشمرد و افزود: با توجه به اثرگذاری مؤثر وارنیش فلوراید که مدت زمان بیشتری نسبت به دهانشویه ها در دهان اثر ماندگاری دارد به همین لحاظ این امر باعث ایمنی بیشتری برای دندان خردسالان شده و مشکلی نیز برای آنان ایجاد نمی کند و با توجه به اینکه اثرگذاری وارنیش فلوراید در دندان های شیری و دندان هایی است که به تازگی رشد داشته اند، اثرگذاری بیشتری دارد و در سنین بالاتر هم می توان از این روش برای جلوگیری از پوسیدگی دندان استفاده کرد لیکن اثر آن کمتر خواهد بود.

دکتر وفایی در پایان یادآور شد: برنامه پیشگیری از پوسیدگی دندان (وارنیش فلوراید) برای 6700 دانش آموز در شهرستان گلپایگان حدود 400 میلیون تومان هزینه در برداشته که این رقم از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان اختصاص یافته است که با اقدامات انجام گرفته تمامی دانش آموزان مقطع پیش دبستانی تا پایان دوره ابتدایی شهرستان گلپایگان از این امکانات استفاده نموده اند.

در ادامه دکتر علیرضا عموهاشمی رئیس مرکز بهداشت گلپایگان با اشاره به برنامه های هفته سلامت در شهرستان اظهار داشت: برنامه هفته سلامت با شعار »غلبه بر دیابت« در سال جاری کار خود را شروع کرده است که در این راستا با توجه به اینکه دیابت از جمله بیماری هایی است که همه ساله منجر به مرگ می شود که بر اثر افزایش خون بوده و درمان قطعی نداشته و ممکن است مادام العمر باشد و از آنجایی که شایع ترین علت نابینایی در افراد بالغ و نارسایی مزمن کلیه و قطع عضو نیز می شود سالیانه حدود دو و نیم الی 15 درصد از بودجه بهداشتی کشور صرف این بیماری می شود.

وی با بیان اینکه علت این بیماری اختلال در تولید انسولین است، افزود: دیابت انواع مختلفی دارد که نوع دو آن غالباً بدون علامت بوده و نیمی بیش از بیماران دیابتی از وجود آن در بدن خود بی اطلاع هستند و در صورت وجود علائمی شبیه به دیابت نوع یک است که در سنین بالای 30 سال هم اتفاق می افتد که به عادات انسان ها و زندگی و عواملی بستگی دارد.

رئیس مرکز بهداشت گلپایگان سابقه ارثی و مادران دارای فرزند بیش از 4 کیلو و نیم در زایمان، استرس و افزایش فشار خون را از جمله موارد ابتلا به بیماری دیابت برشمرد و افزود: وزن بالا می تواند دیابت را تشدید و انسان را زودتر به این بیماری نزدیک کند که مهمترین راه های کنترل دیابت برنامه غذایی مناسب، اندازه گیری منظم قند و فشار خون، ورزش و تحرک است.

دکتر عموهاشمی پرنوشی، پرخوری و پرادراری را از موارد احتمالی بیماری دیابت برشمرد و بیان داشت: اگر بتوانیم زندگی سالم بدون استرس، دخانیات و الکل داشته باشیم و با تحرک و تغذیه مناسب و رژیم ترکیبی گیاهی را در خوراک روزانه خود بگنجانیم و استفاده از سبزیجات و میوه جات را در موادخوراکی خود افزایش دهیم کمتر به بیماری های مزمن مانند دیابت مبتلا خواهیم شد.

وی دیگر برنامه های هفته سلامت که همزمان با سراسر کشور در شهرستان صورت خواهد گرفت را عزم ملی برای تحقق اهداف مبارزه با بیماری های غیرواگیر، فعالیت بدنی و ورزشی، غلبه بر دیابت با تحرک و تغذیه سالم، نقش غذا و دارو در دیابت، اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل در حوزه سلامت و آموزش خودمراقبتی نام برد و افزود: از اولین روز هفته سلامت کلید طرح غربالگری بیماری های غیرواگیر در شهر گوگد آغاز خواهد شد و تمامی افراد بالای 30 سال با انجام اندازه گیری فشارخون، قندخون و چربی خون آنان مورد ارزیابی و غربالگری قرار خواهند گرفت.

رئیس مرکز بهداشت گلپایگان تصریح کرد: طرح غربالگری افراد بالای 30 سال قبل از شهر گوگد در گلشهر انجام گرفت که در این طرح حدود 392 زن و 394 مرد با فشارخون بالا شناسایی شده اند همچنین تعداد افراد مبتلا به دیابت در این شهر 687 مورد بوده که عوامل خطر دیابت را دارند و باید سالیانه تحت کنترل قرار گیرند تا وارد مرحله دیابت نشوند و افراد دارای فشارخون نیز در گلشهر یک هزار و 32 مورد و کلسترول بالا نیز یک هزار و 200 مورد بودند.

وی هزینه هر نفر را در طرح غربالگری تا حصول نتیجه آزمایشات حدود 200 هزار ریال ذکر کرد و افزود: این مبالغ جدا از هزینه های بهداشت و درمان است که با اجرایی شدن آن در کشور و استان اصفهان افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی غیرواگیردار که دارای دیابت و فشارخون هستند می توانند با اصلاح روش زندگی، تغذیه سالم و تحرک نسبت به سلامت خود در جامعه اطمینان حاصل کنند.

دکتر عموهاشمی از جمله موارد رسیدن به جامعه سلامت را استفاده از مربیان در بحث های آموزشی ذکر کرد و افزود: در این راستا از مربیان سلامت آموزش و پرورش در بکارگیری آنان به آموزش دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی در جهت مراقبت از سلامت افراد جامعه و بحث های ترافیکی مورد استفاده قرار گرفته است.

بحث غربالگری بیماری های سرطان، مادرزادی، معلولیت های ژنتیکی و اختلالات کروموزومی در جهت کاهش معلولیت ها را از جمله مباحث هفته سلامت برشمرد و افزود: بحث خودکشی و افسردگی و بهداشت و درمان با استفاده از مشاوره در مراکز سلامت جامعه را از دیگر برنامه های هفته سلامت در شهرستان گلپایگان نام برد.

در ادامه علی کریمی دبیر جامعه ایمن شهرستان گلپایگان با بیان اینکه جامعه ایمن در شهرستان گلپایگان به صورت پایلوت از سال 1383 همزمان با شهرستان لنجان در استان اصفهان فعالیت خود را آغاز کرد و امروز در کل استان اصفهان برنامه جامعه ایمن در حال اجراست.

وی افزود: از ابتدای فعالیت جامعه ایمن در سال 83 کل حوادث به ثبت رسیده بالغ بر یک هزار و 166 مورد بوده که تا پایان سال گذشته، یک هزار و 283 حادثه ثبت شده است و این در حالی است که با توجه به افزایش خودرو و وسایل نقلیه به میزان 15 درصد در شهرستان که بیشترین حوادث صورت گرفته و مطرح شده در جامعه ایمن حوادث ترافیکی بوده و در سال شروع برنامه جامعه ایمن از 756 مورد هم اکنون تا سال منتهی به پایان 94 این رقم به 735 مورد حادثه ترافیکی کاهش یافته است.

دبیر جامعه ایمن گلپایگان تلفات منجر به حادثه ترافیکی در سال 1383 را 80 مورد ذکر کرد و افزود: این رقم در سال 94 به 37 مورد کاهش یافته یعنی حوادث ترافیکی بالای 53 درصد کاهش فوت داشته است.

کریمی تصریح کرد: در حوادث ترافیکی از 67 مورد فوتی در سال 83 به 20 نفر در سال 94 کاهش یافته و در سال های اخیر نیز این رقم بین 18 تا 20 نفر فوتی بوده است.

وی با بیان اینکه جلسات جامعه ایمن از ابتدای فعالیت در سال 83 با ریاست فرمانداری و دستگاه های ذیربط در محل فرمانداری تشکیل شده است و هدف ما به منظور کاهش حوادث و جرح و معلولیت ها در شهرستان با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود می باشد.

دبیر جامعه ایمن گلپایگان گفت: جاده جدید کوچری، جاده تیکن، و پیچ گدار سرخ در جاده موته ـ گلپایگان، از محورهای مواصلاتی حادثه‌خیز نقاط برون‌شهری در شهرستان گلپایگان است که هر ساله موجب کشته شدن سرنشین خودروها می‌شود.

علی کریمی اظهار داشت: در سال گذشته یک هزار و 283 مورد حادثه در گلپایگان به ثبت رسیده است که از این تعداد 735 مورد حوادث ترافیکی بوده است.

وی با بیان اینکه سال گذشته مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی نسبت به مدت مشابه سال قبل 20 درصد کاهش را نشان می‌دهد افزود: پارسال 9 موتورسوار، 3 عابر پیاده و 10 خودرو سوار در جاده‌های درون‌شهری و برون‌شهری شهرستان، جان خود را از دست دادند .

وی از مسئولان خواست برای رفع نقاط حادثه‌خیز شهرستان گلپایگان که هرساله تلفات جانی و مالی به همراه دارد تدابیر لازم را بیاندیشند.

کریمی خاطر نشان کرد: کمیته جامعه ایمن در قالب زیر کمیته‌های فرهنگی، حوادث ترافیکی، حوادث ناشی از کار و بهداشت مدارس، با همکاری کارشناسان ذی‌ربط در کاهش حوادث شهرستان فعالیت دارند.

بگفته دبیر جامعه ایمن گلپایگان سال گذشته بر اثر سقوط از بلندی سه کارگر ساختمان، غرق‌شدگی 2 نفر، خودکشی 7 نفر و بر اثر ضربه با جسم سنگین به سر یک نفر جان خود را از دست داده اند.

دبیر جامعه ایمن گلپایگان با اشاره به اینکه بیشترین حوادث ترافیکی منجر به فوت مربوط به حوادث موتورسواری بوده است که سال 94 در این حوادث 10 نفر فوتی در شهرستان داشتیم، افزود: در راستای کاهش حوادث منجر به فوت موتورسواران باید بیشتر تمرکز و کار کنیم و با اقدامات انجام گرفته در جامعه ایمن حوادث منجر به فوت خودرو و عابر پیاده کاهش داشته و در سال گذشته 3 نفر فوتی عابر پیاده گزارش شده است.

کریمی از دیگر حوادث منجر به فوت در شهرستان را مسمومیت، سقوط از ارتفاع، خودکشی، خشونت و غرق شدگی نام برد و بیان داشت: حوادثی از قبیل ضربه، سوختگی، برق گرفتگی و حمله حیوانات نیز در شهرستان به وقوع پیوسته که خوشبختانه هیچ کدام فوتی نداشته است.

وی در پایان یادآور شد: برنامه های جامعه ایمن به طور کلی مشارکت بخشی با سایر دستگاه های ذیربط به منظور کاهش حوادث بوده و اصلی ترین کار ما در حال حاضر پیوستن گلپایگان به جامعه جهانی ایمن است که پیش زمینه آن فراهم شده و منتظر ورود کارشناسان بهداشت جهانی برای بازدید از شهرستان هستیم تا گلپایگان به جامعه جهانی ایمن بپیوندد ضمن اینکه ما خود را ملزم به این می دانیم که کاهش حوادث چه از نظر تعداد منجر به فوت، جرح و معلولیت را در دستور کار داشته باشیم زیرا جامعه ایمن هدفش جلوگیری از تهدید مردم به حوادث و وارد شدن در این راستا است.

 

 

تلخک

همانطور که همه مردم و مسئولین می دانند پل ارتباطی بین آنها، اهالی رسانه و مطبوعات هستند که عملکرد آنان را به مردم و گرفتاری و مشکلات مردم را به مسئولان از طریق مطبوعات و رسانه بدون هیچ هزینه ای می رسانند.

ای کاش امروزه توقعات برخی از خبرنگاران با توجه به شغلی که دارند بالا نمی رفت تا مسئولان ادارات و ارگان ها با مطبوعات محلی بیشتر همکاری می کردند.

در اینجا جا دارد به این نکته اشاره کنم که خبرنگاران با توجه به جایگاه خود حق تهدید هیچ مسئولی را ندارند چه خاطی یا غیرخاطی باشد و خبرنگاران باید تمام حق و حقوق شهروندی مسئولان و قوانین آن را بدانند و خبرها را با توجه به مستند بودن بر روی سایت ها و مطبوعات انتقال دهند. همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند: در باب نشریات، خودتان می دانید که نقش مطبوعات در رسانه ها از همه بالاتر است. 1360/3/10

پس چرا بعضی از اهالی قلم باید پاسوز اشتباهات فردی دیگران شوند، مسئولان باید دید باز و روشن به مطبوعات و خبرنگاران محلی داشته باشند همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند: معتقدم اگر جامعه ای مطبوعات آزاد و دارای رشد و قلم های آزاد و  فهمیده را از دست بدهد، خیلی چیزهای دیگر را هم از دست خواهد داد. 1379/12/9

در اینجا از مسئول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهر خود این انتظار را داریم که کمی بیشتر به اهالی رسانه و مطبوعات توجه کند تا با نظم و انسجام بیشتری این عزیزان بتوانند در رفع مشکلات مردم همیار باشند و خبرها را بهتر به مسئولان و مردم برسانند.

دوستدار قلم های روشنفکر (تلخک)

کورش محسنی

 

 

با سلام و احترام

اینجانبان کسبه و اهالی خیابان آیت ا... العظمی خوانساری به استحضار می رسانند که خیابان فوق قسمتی از مغازه ها و خانه ها را تخریب کرده اند و عقب نشینی شده است و تعدادی هم جلو هستند که باعث دید بقیه کسبه شده و مانع اجرای کار هستند و در ضمن شهرداری نتوانسته است که پیاده روهای خیابان فوق را مرمت و تعمیر کند لذا اینجانبان درخواست تسریع در امور فوق را داریم و انشاءا... شورای اسلامی شهر، شهرداری و دیگر مسئولین نسبت به اتمام هر چه سریعتر مشکلات این خیابان اقدام نمایند.

                  جمعی از کسبه و اهالی خیابان آیت ا... العظمی خوانساری    

 

بهارانه دیروز و امروز چگونه بوده است؟

بهار شروعی دیگر است تا بهار هست، عمر بلند طبیعت را مرگی نیست، بهار بوی زندگی می دهد، بوی بقا و ماندگاری. شاید به همین دلیل باشد که شروع کارها و برنامه ها را هم به بهار موکول می کنیم، بهاری که دم از تازگی می زند به ما می گوید کهنه ها را به دور کنم خاطرات کهنه و غم انگیز لباس و وسایل کهنه و ناگرفته و حتی دغدغه های نم کشیده که باعث آزارمان می شد در این بین آنچه به ما کمک می کند تا کهنگی را از خود دور کنیم تازگی بهار است در سال های دور مردمان مهربان و باصفایی بودند که بهار دور هم جمع می شدند شعر می خواندند و شادی می کردند قصه می گفتند بعدها که تعدادشان زیاد شد شادی ها را به گروه های چند نفره بردند و فوج فوج در روزها و شب های بهاری دور هم می نشستند و از هر دری سخن و شادی می کردند و خاطره می ساختند. کمی بیشتر گذشت و مهمان دیگری به این جمع های کوچک باصفا اضافه شد. جعبه ای سخنگو که او را (رادیو) نامیدند حالا جعبه حرف می زد و جعبه می خندید و می خنداند کمی جلوتر بیاییم جعبه بزرگتر شد صدای جعبه که از لحن و صدای گرمش شادی را روانه قلب ها می کرد به تصویری خندان تبدیل شد که لبخندش دیده می شد و چشم در چشم مردمانی که مقابلش می نشستند عیدانه می خواند.

این جعبه بزرگ حالا با قاب خاکستری اش عضو ثابت از خانه های ماست عید و نوروز بدون آن معنی ندارد تلوییون با هر شکل و اندازه ای باید در لحظه های تحویل سال روشن باشد موسیقی های شاد ویژه برنامه ها فیلم های طنز با آدم های اتوکشیده به جمع های نوروزی تبدیل شده است آری امروزه و این دوره و زمانه طوری شده که هر کس وقتی به دید و بازدید همدیگر می روند صفحه ای کوچک جیبی به نام تلفن (گوشی) همراه با خود دارند اما قدیم ها وقتی دور هم جمع می شدند همه گوش به فرمان بزرگتر خانواده بودند و سراپا صحبت پدربزرگ و مادربزرگ را می شنیدند و از آن بهره و پند می گرفتند که در مجالس آداب مجالست و نشست و برخاست و صحبت کردن را چکونه رعایت کنیم و حرمت یکدیگر را چطور حفظ نماییم اما امروز هر کسی که به عنوان بزرگ خانواده است چنانچه مطلبی بگوید نه اینکه گوش نمی دهند شاید طوری دیگر برخورد نمایند زیرا هر کس با همان گوشی همراه که دارد صحبت و گفتگو می کند و این انگشت سبابه بیچاره آنقدر باید حرکت کند واین پیامک آن پیامک کند که عصب آن از کار می افتد و حتی هیچ یک از آنها که دور هم جمع شده اند حرف و کلامی نمی زنند و هر کس سرش توی گوشی و کار خودش است و مشغولیتی برای خود درست کرده است باید گفت: چنان محیط جامعه و جوانان را درگیر فضای مجازی نموده است که همه از خود بیخود هستند به طوری که اگر کسی در آن مجلس دید و بازدید عید نوروز دچار حمله قلبی یا بیماری شود دیگران و حتی اطرافیان اصلاً متوجه آن شخص نمی شوند.

چقدر خوب است برای حرمت نگه داشتن همدیگر و بزرگترها و جمعی که در بین آنان مسن ها نشسته اند ابتکاری انجام دهیم و بیاییم که وقتی به مهمانی دعوت می شویم میزبان یک سبد کوچک دم درب خانه بگذارد و بگوید همانطور که کفشهایتان را برای ورود به اطاق جلو درب درمی آورید و وارد می شوید گوشی های خود را هم در این مدت یکساعت کمتر یا بیشتر در آن سبد قرار دهند تا با گفتن و شنیدن و شادی کردن مثل گذشته ها یاد و خاطره های دوران قدیم و پیشین را زنده و یک سنت حسنه بدین منظور پایه ریزی شود که هم قدر یکدیگر را داشته و هم حرمت ها را که از دست رفته است با این طریق حفظ نماییم و عشق به بازدید را در دور همنشینی ها پررونق سازیم و عاشقانه همدیگر را ببینیم نه مثل امروزی.

باید یادمان نرود که همین ارتباطات (گوشی ها) فاصله ها را به جای کوتاه زیادتر کرده است و گاهی زندگی ها را به ویرانی و تباهی کشیده است و یا با استفاده از    موجب نجات صدها انسان می شود باید گفت: طوری شده که بعضی ها وقتی واردخانه می شوند بدون سلام و علیکم انگار نه انگار که بزرگتری در خانه هم نشسته گوشه ای را برای خود انتخاب و می نشینند و چنان در این جعبه غوطه ور است که همه را نادیده و مثل اینکه کسی دور و برش نیست و سرگرم کار خود است و به قول قرآن کریم: (صم بکم عمی فهم لا یرجعون)  مثل اینکه کر و گنگ و کورند و به خود برنمی گردند و به اطراف نگاه نمی کنند حال متوجه می شویم که دشمن خبیث با قراردادن همین و بال ها... چگونه با تهاجم فرهنگی افکار جوانان را ربوده و به سوی ناکجاآباد می برد یا به قول معروف به کجا چنین شتابان، گون از نسیم پرسید. در حرکتند درست است عصر ارتباطات و اینترنت است... ولی با چه قیمتی به جان جوانان افتاده است. آری به یاد دوران قدیم که همه دور کرسی می نشستند و با لبخند، تخمه، کشمش و نخودچی با شادی دائم الوصفی نوروز را به پایان می رساندند با آنچه مطرح شد امیدواریم خدا عاقبت همه جوانان ما را ختم به خیر و به آنان آگاهی و بینایی عنایت فرماید تا از شر اجانب در امان باشند. آمین یا رب العالمین

خدایا چنان کن سرانجام کار

تو خشنود باشی و ما رستگار

                                                                      سید عطاء عبدالمنافی

 

 

تشکیل اتاق فکر شورای استان با حضور نماینده شوراهای روستایی

مهندس عیسی بهمنی مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری استان اصفهان که بنا به دعوت فرماندار و بخشدار شهرستان به منظور بازدید از روستاهای شهرستان و دیدار با اعضای شوراهای اسلامی روستایی در گلپایگان حضور یافته بود، ضمن تقدیر از پیگیری های فرماندار و بخشدار شهرستان در رسیدگی به امور روستاها اظهار داشت: در حاشیه بازدید از روستاهای شهرستان یک جلسه هم با رؤسای شوراهای اسلامی غرب استان داشتیم که این امر با توجه به نزدیکی روز شوراها و برنامه هایی که به این مناسبت در هر بخش برگزار خواهد شد، تصمیماتی اتخاذ گردید.

وی افزود: با توجه به تعداد 170 نفر در شوراهای اسلامی روستا و حدود 30 نفر دهیار که تعداد آنها به 200 نفر خواهد رسید ممکن است این اعضا مراسم روز شورا را به طور جداگانه در مراکز و بخش های خود برگزار نمایند و یا به طور مشترک با اعضای شوراهای شهری و روستایی برگزار خواهد شد.

بهمنی هدف از برگزاری این مراسم و جشن ها را تمرین دموکراسی برشمرد و افزود: مردم باید بدانند شوراها برنامه های جامعی دارند و مفید به حال جامعه هستند.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری استان اصفهان تصریح کرد: به مناسبت روز شوراها همچنین برنامه ویژه ای با حضور ریاست جمهوری در روز پنج شنبه و رؤسای شوراهای شهری و روستایی بالای 200 هزار جمعیت در تهران برگزار خواهد شد که این امر در دو سال گذشته نیز در دولت تدبیر و امید با حضور رئیس جمهور برگزار شده است و امسال فراتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه بنا به تصمیماتی که در استان گرفته شد مقرر گردید شوراهای استانی به پنج منطقه تقسیم و هر منطقه یک نفر را به عنوان نماینده خودشان معرفی که این جمع پنج نفره در راستای تشکیل اتاق فکر دفتر امور روستایی استانداری فعال خواهند شد که قدم اول آنان در این راستا، بازنگری قانون شوراهای روستا و بخش خواهد بود.

مهندس بهمنی ضمن تشریح بازدید از روستاهای شهرستان اظهار کرد: با توجه به تخصیص اعتبار در راستای طرح های هادی به روستاها که سال قبل پرداخت شده بود،  بازدیدی از طرح های انجام شده صورت گرفت که با توجه به مشکلات عدیده ای هم که در شهرستان گلپایگان و در روستاهای آن است خصوصاً نقاط حادثه خیز جاده ای روستا هزینه های هنگفتی برای رفع آنها باید صرف شود که در این راستا یکی دو مورد در سال گذشته اصلاحاتی صورت گرفته لیکن برخی از آنها نیاز به همکاری بیشتر مردم دارد.

مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری استان اصفهان یادآور شد: برخی از امور با پول هم گره گشا نخواهد بود و اگر در راستای آزادسازی برخی از مناطق مالکین همراهی و همکاری نکنند، فرماندار، بخشدار، راه و شهرسازی و مسئولین دیگر هم کاری از دستشان برنمی آید لیکن برخی از افراد که زمین های آنان موانعی برای آزادسازی جاده ای است با درنظر گرفتن تسهیلات رفت و آمد و زدودن از مشکلات جاده ای برای واگذاری با مسئولین همکاری لازم را داشته باشند.

وی بابیان اینکه در بازدید از روستاهای شهرستان گلپایگان نقاط حادثه‌خیز در جاده‌های روستایی مشهود بوده است، تصریح کرد: تنها با رضایت مالک زمین‌ها می‌تواند آزادسازی‌ها برای رفع نقاط حادثه‌خیز جاده‌ای در روستاها انجام شود.

وی ماندگار بودن مردم در روستاها را نوعی جهاد دانست، و گفت: در سال گذشته اعتباراتی که از سوی دولت به روستاهای استان پرداخت‌شده نسبت به مشابه سال قبل سه برابر افزایش داشته است.

بهمنی بابیان اینکه نظارت حاکمیتی بر روستاها و همکاری با دهیاران روستایی از جمله وظایف دفتر امور روستایی استانداری اصفهان است، تصریح کرد: سالیانه بودجه‌ای به دهیاری‌ها بر اساس سرانه هر روستاها واریز می‌شود، همچنین اعتباری برای پروژه‌های که برای آبادانی روستاها انجام شود در اختیار دهیاران روستایی قرار می‌گیرد.

مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری اصفهان گفت: امروز بزرگترین مشکل روستاها عدم تکمیل طرح‌های هادی است که البته کمبود اعتبارات را می‌توان از مهمترین دلایل به تاخیر افتادن اجرای این طرح‌ها دانست.

وی با اذعان به اینکه در حال حاضر در دولت تدبیر و امید با کمبود بودجه مواجه هستیم، تصریح کرد: تحریم های ظالمانه و پایین بودن قیمت فروش نفت مشکلات عدیده ای برای کشور به وجود آورده که امیدواریم با اجرایی شدن برجام بتوانیم برای طرح های عمرانی به ویژه در روستاهای کشور قدم های مهمی برداریم تا از این راه مشکلات روستاییان کاهش یافته و کمتر شاهد مهاجرت آنان به مراکز حاشیه شهری که خود مشکلات و معضلات عدیده ای برای کشور دارد.

بهمنی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید از بدو شروع فعالیت خود نگاه ویژه ای به روستاها داشته است، افزود: دولت با ایجاد طرح ها و اختصاص وام اشتغالزایی برای روستاهایی که بتوانند طرح مشارکتی داشته باشند آنان را از وام با بهره 3 درصد برخوردار خواهد کرد و در این راستا دفتر مناطق محروم ریاست جمهوری به تعاونی هایی که به تعداد 40 الی 50 تا 200 نفر تشکیل شوند این وام را در جهت ایجاد اشتغال پرداخت خواهد کرد.

وی در پایان تصریح کرد: دکتر روحانی رئیس جمهوری بارها فرموده اند اگر روستایی آباد داشته باشیم شهرهای آباد خواهیم داشت و این امکان پذیر نخواهد بود مگر اینکه بتوانیم مهاجرت را از روستاها به شهرها متوقف و در قدم دوم مهاجرت معکوس با راهکار ایجاد اشتغال در روستاها را فراهم کنیم که موجب ماندگاری آنان و اطمینان بیشتر به زندگی در روستاها خواهد شد.

 

                  آسم و .....

در فصل بهارهستیم  و یکی از بیماری هایی که در این فصل بسیار عود میکند ،آسم است.میخواهیم نکاتی را در رابطه با دارودرمانی این بیماری بیان کنیم.به امید به اینکه برای شما همشهریان عزیز مفید واقع شود .

آسم یک بیماری جدی ومزمن ریه است که غالبا با التهاب مجاری هوایی همراه است وممکن است سبب مشکلات تنفسی شود. مزمن به این معنا است که بیماری همیشه وجود دارد حتی زمانیکه بیمار احساس ناخوشی ندارد، درصورت تحریک مجاری هوایی در فرد مبتلا به آسم علائم خس خس سرفه تنگی نفس و فشردگی قفسه سینه ظاهر میشود و تنفس طبیعی و راحت برای بیمار دشوار میگردد

بیمارمبتلا به آسم دچار التهاب مزمن در مجاری هوایی است . این مسئله سبب بروز علائم حمله آسم یعنی سرفه خس خس تنگی نفس عدم تحمل ورزش واحساس فشردگی قفسه سینه میشود. علائم آسم برگشت پذیر هستند و ممکن است از چند دقیقه تا چند روز طول بکشند.

 حملات آسم ممکن است خفیف یا شدید وگاه کشنده باشند. مراقبت های پزشکی غالبا برای حملات شدید لازم است.

آسم اغلب درخانواده هایی که سابقه ی ابتلا به آسم را داشتند رخ میدهد. این بیماری میتواند در هرسنی بروز کند.

دارو درمانی آسم:

داروهای موثر و متنوعی در زمینه آسم وجود دارند که با نظر پزشک و بر اساس نوع و شدت بیماری انتخاب میشوند. برخی از داروهای جدید گران هستند ولی درعوض به دلیل تاثیر خوب آنها سبب پیشگیری از بستری بیمار در بیمارستان که هزینه بیشتری دارد میشوند

اطلاعاتی برای پدران و مادران

1-بیماری آسم غیر واگیر است

2-بیمار مبتلا به آسم در شرایط کنترل بیماری منعی برای انجام ورزش ندارد. داروهای ضد آسم اعتیاد آور نیستند وعمل به توصیه پزشک معالج و استفاده از وسایل و داروهای تجویز شده برای موفقیت درمان ضروری است.

3-استفاده از داروهای ضد سرفه برای بیماران مبتلا به آسم مضر است و اصرار بیمار در تجویز و مصرف آنها صحیح نیست.

دارودرمانی در آسم

تا چند سال پیش درمان آسم با داروهایی مثل تئوفیلین و آمینوفیلین که مجاری هوایی تحتانی ریه را گشاد می‌کردند، بود ولی از دو دهه پیش تا‌کنون که مشخص شده التهاب و تورم مخاط راه‌های هوایی عامل ایجاد این بیماری است، سنگ بنای درمان بیماران آسمی تجویز داروهایی با اثرات ضد ‌التهابی مثل کورتون است اما چون این بیماران نیاز به تجویز طولانی مدت دارو دارند، باید از کورتونی استفاده شود که تا حدامکان حائز اثرات موضعی باشد ولی جذب سیستمیک و عارضه جدی نداشته باشد.

برای همین به جز در موارد خاص که در دوره‌های کوتاه ‌مدت به بیماران در زمان حمله، کورتون به ‌صورت خوراکی یا تزریقی توسط پزشک مجرب تجویز می ‌شود، بیماران هیچ ‌گاه نباید اقدام به مصرف کورتون خوراکی یا تزریقی به ‌صورت دوره ‌ای یا مستمرکنند. به همین جهت تجویز داروهای کورتون ‌دار استنشاقی که غالبا جذب نمی ‌شوند و دردوزهای متعارف کم ‌ترین میزان عوارض جانبی را دارند، باید بدون تجویز داروهای طویل‌الاثرگشاد‌کننده مجاری هوایی تحتانی ریه، توصیه می ‌شود

یکی از مهم‌ترین نکات در مورد بیماران آسمی این است که این بیماران حتی درزمانیکه علائم بیماری با مصرف دارو فروکش می‌کند یا قطع می ‌شود، به هیچ عنوان نباید بدون نظر پزشک اقدام به کم کردن میزان دارو یا قطع اسپری تجویز شده کنند و اجازه دهند که پزشک با سؤالات منطقی در ویزیت‌های دوره‌ای و درصورت نیاز تکرار اسپیرومتری تصمیم بگیرد که در زمان مقتضی دوز دارو را کاهش دهد

آسم خارج ازکنترل:

مهم ‌ترین عامل درکنترل نشدن آسم بیماران، عدم ‌تعهد بیمار به مصرف پیوسته و منظم داروهای استنشاقی است و مهم ‌ترین نکته که در قریب به 30 تا 50 درصد از بیماران دیده می ‌شود، ابتلای همزمان به رینیت (التهاب مخاط بینی) و سینوزیت آلرژیک (التهاب سینوس) است

درصدقابل ‌توجهی نیز با یا بدون علامت دچار برگشت اسید از معده هستند. دراین موارد غالبا پزشک با بررسی‌های مختلف می ‌تواند به تشخیص این بیماری‌ها برسد و با تجویز داروهای مناسب ودرمان این بیماری‌ها شانس کنترل آسم هم بالاتر برود

داروهایی که برای درمان آسم به کار میروند، به دودسته تقسیم میشوند

اسپری

داروهای زود اثر

داروهای زود اثر : به محض شروع اولین علائم آسم مصرف میشوند. اثرات این داروها را درعرض چند دقیقه احساس خواهید کرد هر فرد آسمی به یک داروی زود اثر یا " خلاص کننده"، برای توقف علائم آسم، قبل از اینکه بدتر شود نیازدارد.

بتاآگونیستهای استنشاقی کوتاه اثر، داروهای کوتاه اثر ارجح هستند. این داروها متسع کننده مجاری هوایی تحتانی ریه هستند. این داروها سریع عمل میکنند تا عضلات منقبض اطراف راههای هوایی شما را گشاد کرده، طوریکه راههای هوایی بیشتر باز شده واجازه دهند هوای بیشتری عبورکند.

باید داروهای زود اثر خود را به محض احساس علائم آسم، مثل سرفه ، خس خس، فشارسینه یا نفس تنگی مصرف کنید. اسپری زود اثرتان را همیشه به منظورحمله آسم همراه داشته باشید

پزشک تان ممکن است توصیه کند داروی زود اثر خود را در مواقع دیگر، مثلا قبل از ورزش مصرف کنید

داروهای کنترل درازمدت:

این داروها هر روز و برای مدت زمان طولانی خورده میشوند تا از علائم و حملات یا دوره های آسم پیشگیری کنند. اثرات کامل این داروها را بعد از مصرف شان برای چند هفته خواهید  دید. بیماران دچار آسم پایدار به داروهای کنترل طولانی اثر نیازمند هستند

موثرترین داروی کنترل درازمدت برای آسم یک کورتیکواسترویید استنشاقی است، زیرا این دارو تورم راههای هوایی را که درحمله ی آسم شایع است کاهش میدهد

کورتیکواستروییدهای استنشاقی، یا به اختصار استرویید، داروی ارجح برای کنترل آسم خفیف، متوسط، وشدید پایدار هستند. این داروها اگر با راهنمایی پزشک مصرف شوند عموما ایمن هستند

دربرخی بیماران، قرص یا شربتهای استروئید برای مدت کوتاهی از زمان استفاده میشوند تا آسم را کنترل کنند. شکل قرص یا شربت ممکن است برای کنترل آسم شدید هم مصرف شوند

استفاده از پیکفلومتر

پزشک شما ممکن است توصیه کند که   به  عنوان بخشی  از برنامه      روزانه ی مراقبت از خود، یک وسیله ی دستی به نام پیکفلومتر (peak flow meter) درخانه برای کنترل میزان کارآیی ریه هایتان به کاربرید

شما پیکفلومتر را با انجام یک نفس عمیق به داخل و سپس دمیدن هوا به طور محکم درون دستگاه به کار میبرید. پیکفلومتر سپس به شما بیشترین عدد جریان نشان میدهد که به شما میگوید با چه سرعتی هوا را بیرون داده اید

شما به دانستن حداکثر مقدارجریان " مناسب خود " نیازدارید. اینکار را با ثبت روزانه عدد ماکزیمم جریان برای چند هفته تا وقتی آسم تان کنترل شود، انجام دهید. بالاترین  عددی که در طول این زمان به دست می آورید بیشترین جریان مناسب شما است. سپس میتوانید اندازه های حد اکثر جریان آتی را با حداکثر جریان شخصی خود مقایسه کنید و این امر نشان خواهد داد آیا آسم تان هنوز تحت کنترل است

پزشک تان به شما خواهد گفت چگونه و کی پیکفلومترتان ر ا استفاده کنید و چگونه داروهای تان را براساس نتایج به دست آمده مصرف نمایید. ممکن است به شما توصیه شود پیکفلومتر خود را هر روز به منظور پیگیری میزان کیفیت تنفستان انجام دهید

پیکفلومترتان میتواند کمک کند از یک حمله آسمی احتمالی حتی قبل ازاین که متوجه علائم باشیدآگاه گردید. اگر پیکفلومترتان نشان دهد که تنفستان بدتر شده است باید برنامه عملیاتی اورژانسی آسم خود را پیگیر باشید. داروهای زود اثر یا سایر داروهای توصیه شده توسط پزشکتان را مصرف کنید. سپس میتوانید پیکفلومتر را جهت رؤیت میزان پاسخ دهی راههای هوایی تان به دارواستفاده کنید

ازپزشک خود در مورد چگونگی مراقبت از آسم خود بپرسید. شما باید بدانید

چه چیزهایی تمایل به بدترکردن آسمتان دارند و چگونه از آنها پرهیز کنید

چگونه و کی پیکفلومتر خود را استفاده کنید

چه داروهایی مصرف کنید، چقدر مصرف کنید، کی آنها رامصرف کنید و چگونه آنها را صحیح مصرف کنید

چه وقت با پزشک خود تماس بگیرید یا او را ببینید

آسم کودکان

درمان آسم درکودکان

کودکان مبتلا به آسم مانند افراد بالغ آسمی باید یک پزشک را برای درمان آسم شان انتخاب کنند. درمان شامل تست حساسیت، یافتن راههای کاهش مواجهه با موادی که آسم را ایجاد می کنند و دریافت دارو می باشد

کودکان کم سن به کمک والدین و سایر افراد خانواده برای کنترل آسم شان نیاز خواهند داشت. کودکان بزرگتر میتوانند یاد بگیرند از خودشان مراقبت کنند و برنامه خودمراقبتی شان را با نظارت کمترانجام دهند

داروهای آسم برای اطفال شبیه انواعی است که بالغین مصرف می کنند ولی مقادیرکمتراست.

اطفال مبتلا به آسم ممکن است به یک اسپری زود اثر یا " رهابخش " برای حمله ها و درمان روزانه برای کنترل آسم شان نیازمند باشند. کودکان با آسم متوسط یا شدید باید استفاده از یک پیکفلومتر را جهت کمک به کنترل کردن آسم شان یاد بگیرند. استفاده از یک پیکفلومتر میتواند بسیار مفید باشد زیرا کودکان اغلب برای توصیف علائم خود مشکل دارند

والدین باید نسبت به علائم احتمالی آسم دراطفال مانند سرفه شبانه سرماخوردگی مکرر، خس خس یا سایرمسائل تنفسی هوشیار باشند. اگرحدس میزنید کودک شما آسم دارد یا آسم کودکتان خوب کنترل نشده است، او را برای معاینه و آزمایش به دکتر ببرید

پزشک داروهایی براساس علائم و نتایج آزمایش برای کودکتان انتخاب می کند. اگرکودکتان آسم دارد نیاز دارید برای پیگیری مرتب و اطمینان از اینکه او داروها را صحیح مصرف می کند به دکتر مراجعه کنید

درمان آسم در بالغین مسن

افراد مسن ممکن است نیازمند تنظیم درمان آسم شان به علت سایر بیماریهای امسائلی که دارند باشند. بعضی داروها(مثل بتابلاکرهای مصرفی در درمان پُرفشاری خون و افزایش فشار داخل چشم، آسپرین و داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی) میتوانند باداروهای آسم تداخل کنند یا حتی سبب حملات آسم شوند. مطمئن شوید درباره همه ی داروهایی که مصرف می کنید به دکتر خودگفته اید، حتی انواع بدون نسخه مصرف استروئیدها ممکن است روی تراکم استخوان دربالغین اثرگذارد، لذا از پزشکتان در مورد مصرف مکمل های کلسیم و ویتامین

وسایر راههای کمک به حفظ قدرت استخوانها سوال کنید

 

بیماری دیابت

بیماری دیابت شایع ترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیک بدن است که به دنبال تغییر شیوه ی زندگی انسان ها و گسترش زندگی شهرنشینی و کم تحرکی و تغذیه ی  نامناسب از اهمیت ویژه ای برخوردار شده است.

دیابت به دو نوع دیابت نوع یک و دیابت نوع دو تقسیم میشود. نوع یک آن یک اختلال خود ایمنی است و ما در این مطلب به بحث پیرامون نوع دو می پردازیم.

این نوع دیابت شایع ترین نوع دیابت در جهان می باشد. خود را در سنین بالا و به صورت آرام و مزمن نشان می دهد. شیوع آن در افرادی است که در یک زمینه ی ژنتیک مساعد، چاق باشند و تحرک کافی نداشته باشند و رژیم پر کالری داشته باشند.

بیماری دیابت و علایم و عوارض آن به دلیل میزان بالای قند داخل خون است. افزایش حجم و دفعات ادرار، تشنگی، ضعف و خستگی، گرسنگی و ولع غذا خوردن و تاری دید از شایع ترین علایم دیابت هستند.

در صورت مزمن شدن دیابتی که درمان نشده است عوارض قلبی و عروقی ، بیماری های کلیوی و چشمی، اختلالات عصبی و در نتیجه زخم پای دیابتی شکل می گیرد.

نظرات مختلفی برای تشخیص دیابت تعریف می شود اما رایج ترین آن بدین گونه است که هر فردی که در دو نوبت قند خون ناشتا بیش از 126mg/dl داشته باشد به عنوان یک بیمار دیابتی شناخته می شود.

بر اساس مطالعات انجام شده در ایران، به طور کلی شیوع دیابت نوع دو در جمعیت بالای 30 سال بین 6.5-10.6 بوده است. در این بین بیش از نصف مبتلایان از بیماری خود اطلاع نداشته اند که همین امر سبب ایجاد عوارض دیر رس در آنها می شود. برای مثال احتمال بیماری های قلبی و عروقی و شانس سکته قلبی و مغزی در بیماران دیابتی 4 برابر بیشتر از افراد عادی است. همینطور شانس بروز اختلالات کلیوی  و در نتیجه نیاز به دیالیز در دیابتی ها 3 برابر بیشتر از جمعیت عادی است. اختلالات حسی و عصبی نیز در 60 درصد  دیابتی هایی که درمان مناسب نداشته اند دیده شده است که می تواند منجر به زخم پای دیابتی و قطع عضو گردد.

با توجه به اینکه دیابت بیماری مزمنی است و بار زیادی را بر بیمار تحمیل می کند، باید به فکر غربالگری دیابت باشیم تا از ایجاد عوارض جلوگیری کنیم. اما این غربالگری برای همه ی افراد جامعه توصیه نمیشود و برای افرادی که پر خطر برای ابتلا هستند توصیه می شود. افراد پر خطر برای ابتلا به دیابت نوع دو شامل موارد زیر میشوند:

1-     هر فرد بالای 30 سال که یکی از علایم زیر را داشته باشد:

·        افراد چاق که نمایه توده ی بدنی بیش از 25 دارند

·        فشار خون بیش از140/90

·        سابقه دیابت در پدر یا مادر یا خواهر یا برادر

·        اختلالات چربی که تشخیص آن بر اساس آزمایش و نظر پزشک است

2-    همه ی خانم های در سن باروری که دارای یکی از شرایط زیر باشند:

·        سابقه تولد نوزاد بیش از 4 کیلوگرم

·        سابقه ی دوبار سقط بدون علت

·        سابقه دیابت بارداری

3-    همه ی خانم های باردار

چنانچه مبتلا به دیابت نمی‌باشید ولیکن دارای یکی ازعوامل خطر ابتلا به دیابت می‌باشید، چه کارهایی بایستی انجام دهید؟

1      ) ورزش منظم : حداقل روزانه 30 دقیقه ورزش نمایید (بسیاری ازافرادپیاده‌روی سریع را انتخاب می‌نمایند)

 2      ) کاهش وزن : باکاهش مصرف چربی‌ها،فعالیت بدنی وکاهش دریافت کالری‌های اضافی

3      ) درمان مناسب فشارخون بالا شامل: مصرف منظم دارو‌های ضد فشارخون تجویزی توسط پزشک و پرهیز از قطع یا تغییر دوز مصرفی بصورت خودسرانه، کاهش مصرف نمک، کاهش استرس، ورزش روزانه، کاهش وزن ورعایت الگوی غذایی مناسب.

4      ) مشاوره تغذیه بایک متخصص تغذیه

5      ) کاهش چربی‌های خون و افزایش HDL شامل : ورزش روزانه، کاهش وزن و رعایت الگوی غذایی مناسب و مصرف منظم داروهای تجویزی توسط پزشک

6      ) درصورت حاملگی حتما ًتحت کنترل پزشک و مامای مرکز بهداشتی درمانی قرارگیرید. در هفته های 28 –- 24 حاملگی غربالگری دیابت در زنان حامله انجام می‌شود.

َ

رئیس اداره تبلیغات اسلامی گلپایگان خبر داد:

دبیرخانه اعتکاف در شهرستان گلپایگان فعال می شود

 رئیس اداره تبلیغات اسلامی گلپایگان:  به منظور برنامه ریزی بهتر مراسم اعتکاف در سال های آینده، در نظر داریم دبیرخانه ستاد اعتکاف سازمان تبلیغات اسلامی را در شهرستان گلپایگان فعال سازیم.

حجت الاسلام والمسلمین یزدان بخش قاسمی رئیس اداره تبلیغات اسلامی گلپایگان با بیان اینکه 11 مکان در نقاط مختلف شهرستان در راستای مراسم اعتکاف سال جاری در نظر گرفته شده بود، اظهار داشت:  آیین سنت حسنه اعتکاف در شهر گلپایگان ویژه برادران به تعداد بیش از 160 نفر در مسجد جامع و در مسجد مرحوم حجت الاسلام که ویژه خواهران بود تعداد 470 نفر و در مسجدالنبی (ص) واقع در منطقه عمران که برای اولین بار ویژه دانش آموزان مقطع دوره اول متوسطه در نظر گرفته شده بود تعداد 50 نفر معتکف شدند که 35 نفر از آنان دانش آموز و 15 نفر طلبه به عنوان سرگروه های این جمع قرار گرفتند.

وی افزود: در این راستا معتکفین در شهر گوگد و در مسجد جامع تعداد 150 نفر از خواهران استقرار یافتند و 60 نفر از برادران نیز در مسجد مدرسه مرحوم آیت الله وحید مستقر بودند و در گلشهر نیز که در سه محل معتکفین استقرار داشتند تعداد 40 نفر از برادران در مسجدجامع و 77 نفر از بانوان در مسجد حاج علی و در منطقه فیلاخص نیز 19 نفر از خواهران در مراسم اعتکاف حضور یافتند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی گلپایگان در راستای اعتکاف در روستای زرنجان نیز بیان داشت: در این روستا 24 نفر از بانوان و در روستای سعیدآباد 92 نفر از بانوان و روستای رباط سرخ نیز 12 نفر از برادران و 39 نفر از بانوان در این مراسم شرکت داشتند که در مجموع شهرستان گلپایگان به تعداد 871 نفر از بانوان و 328 نفر از برادران سنت حسنه اعتکاف را برگزار کردند که تعداد آنها به یک هزار و 199 نفر رسید.

حجت الاسلام قاسمی با تقدیر از مسئولین، مدیران و دستگاه های ذیربط که در برگزاری آیین اعتکاف سال جاری در شهرستان گلپایگان با معتکفین تشریک مساعی و همراهی داشته اند، افزود: از مدیریت و مجموعه شرکت شیر پاستوریزه پگاه گلپایگان که در تأمین اقلام مورد نیاز لبنی معتکفین همکاری و مساعدت بی دریغ داشتند، تقدیر و سپاسگزاری داریم.

وی تصریح کرد: برنامه ریزی در راستای معتکفین سال جاری از 16 فروردین با حضور دستگاه های ذیربط برگزار شد و در این خصوص همکاری ها و مساعدت های بی دریغ از سوی ائمه جماعات و مسئولین شهرستان شد که جا دارد از مدیریت حجت الاسلام امامی که با دعوت از اساتید سرکار خانم دکتر روح افزا و حاجیه خانم فیروزی جلسات بسیار خوبی در مسجد مرحوم حجت الاسلام برگزار کردند، تقدیر و سپاسگزاری داشته باشیم.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی گلپایگان با اشاره به اینکه امسال برای اولین بار با یک آمار قابل توجهی اعتکاف در این شهرستان برگزار شد، افزود: تعداد شرکت کنندگان در مراسم اعتکاف سال گذشته شهرستان بالغ بر 862 نفر بودند که با مقایسه آماری، امسال با رشد حدود 40 درصدی شرکت کنندگان مواجه بودیم.

وی افزود: با توجه به استقبال دانش آموزان پسر که مراسم اعتکاف آنان در مکان جداگانه از بزرگسالان برگزار شد، بنا داریم به پیشنهاد دانش آموزان دختر در سال آتی مراسم اعتکاف ویژه این گروه را در یکی از مساجد شهرستان برگزار کنیم که این امر با توجه رویش جوّ معنوی در بین معتکفین بزرگسال، بتواند به منظور آشنایی دانش آموزان با مسایل شرعی وارد عمل شود.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی گلپایگان با اشاره به اینکه بنا داریم برای برنامه ریزی بهتر مراسم اعتکاف دبیرخانه ستاد اعتکاف سازمان تبلیغات اسلامی را فعال سازیم، تصریح کرد: این دبیرخانه به منظور برنامه ریزی اعتکاف سال های آینده فعالیت خواهد کرد.

وی در پایان ضمن درخواست از افرادی که خواستار شرکت در مراسم اعتکاف هستند در زمان یک هفته و حداکثر 3 الی 4 روز مانده به ایام برگزاری اعتکاف مراحل ثبت نام و اعلان حضور خود را نهایی کنند، یادآور شد: مهمترین برنامه های معتکفین در سال جاری، برگزاری نماز جماعت در سه وقت و برنامه های مداحی جشن میلاد حضرت علی (ع) و مراسم شهادت حضرت زینب (س) با حضور سخنرانان و مبلغین از شهر مقدس قم و جلسات مشاوره حلقه های معرفت و پرسش و پاسخ برای معتکفین بیان کرد.

 

افتتاح و بهره برداری از اتاق فرمان اورژانس 115 گلپایگان

 پانزدهمین اتاق فرمان اورژانس 115 حوادث و فوریت های پزشکی استان اصفهان در شهرستان گلپایگان با حضور مسئولین استانی و شهرستانی و اعتباری بالغ بر 700 میلیون ریال افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفت.

 دکتر غفور راستین مدیر حوادث و فوریت های پزشکی استان اصفهان در آیین افتتاح و بهره برداری اتاق فرمان اورژانس 115 شهرستان گلپایگان که  با حضور مسئولین و جمعی از خیرین بهداشت و درمان در محل این پایگاه صورت گرفت، اظهار داشت: با الهام از وعده خداوند مبنی بر اینکه نجات یک انسان از مرگ ثواب نجات همه انسان ها را دارد که این امر با هیچ چیز در دنیا قابل مقایسه نیست و اقدامات ما در تجهیز و بهره برداری از امکانات اورژانسی در همین راستا قرار دارد که بتوانیم یک نفر را از مرگ نجات دهیم.

وی افزود: در سطح استان اصفهان اورژانس 115 دارای 125 واحدهای فعال بوده و دارای 15 اتاق فرمان نیز در مجموعه شهرستان های استان هستیم و امروز با بهره برداری از اتاق فرمان اورژانس 115 گلپایگان که اولین اتاق فرمان افتتاحی طی سال جاری در استان است با توجه به کمبود منابع مالی به احتمال فراوان دیگر اتاق فرمانی امسال در سطح استان افتتاح نخواهیم کرد چون هزینه های آن معادل آماده سازی یک پایگاه خواهد بود.

دکتر راستین با اذعان به اینکه بهره برداری از اتاق فرمان در اورژانس ها به منظور پاسخگویی به تمام تماس گیرندگان خواهد بود، افزود: در مواقع اضطراری و نبود خودروهای اورژانسی همکاران ما در اتاق فرمان می توانند با راهنمایی ها و مشاوره های پزشکی، بیمار را برای مراحل بعد آماده نگه داشته و در صورت نبود آمبولانس وی را به سوی بیمارستان هدایت کنند.

مدیر حوادث و فوریت های پزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه طی 24 ساعت در سطح استان 6000  امدادخواهی صورت می گیرد، تصریح کرد: حدود 10 الی 15 درصد از امدادخواهی ها منجر به مأموریت خواهد شد که به طور متوسط روزانه 600 اعزامی به بیمارستان های سطح استان صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار 125 پایگاه اورژانسی در استان یک پایگاه اورژانس هوایی داریم که در صورت نیاز می توانیم سرویس دهی نیز برای بیماران خاص گلپایگانی را به مراکز درمانی و بیمارستانی داشته باشیم و قول داده اند که از طریق وزارت بهداشت و درمان یک بالگرد دیگر برای اعزام بیماران اورژانسی خریداری کنند که این امر می تواند برای کل کشور کمک کننده باشد.

دکتر راستین در پایان یادآور شد: از پیگیری های مسئولین به ویژه دکتر ناصر رستمی مدیر شبکه بهداشت و درمان گلپایگان که تجربه طولانی مدت در مدیریت شبکه داشتند و پیگیری های فراوانی در راستای آماده سازی این اتاق فرمان که یکی از بهترین مراکز ما در استان است تقدیر و سپاسگزاری داریم و امیدواریم این مرکز بتواند شهرستان های خوانسار و منطقه را نیز تحت پوشش داشته و ما هم جهت کمک آمادگی داریم.

در ادامه حسین فراست فرماندار گلپایگان با تقدیر از انجمن خیرین و مدیریت شبکه بهداشت و درمان گلپایگان اظهار داشت: امیدواریم خدمات خیرین و مدیریت دکتر ناصر رستمی که برگرفته از مدیریت جهادی و دارای ارزش و جایگاه ویژه است بتواند در راستای خدمات دهی مطلوب و رضایتمندی مردم مفید واقع شود.

وی افزود: در حصول از پروژه های مورد نیاز در شهرستان انتظاری غیر از این برای مردم بافرهنگ، خوب و نوع دوست نمی رود و پیگیری های مدیریت شبکه بهداشت و درمان که با اهتمام، شهامت و دل و جرأت خوبی که دارند و من یک دهم آن را نیز ندارم توانسته در کوتاهترین مدت نسبت به ساخت و بهره برداری از پروژه های بهداشتی و درمانی در شهرستان اقداماتی انجام دهد که امید است این اقدامات سرلوحه دیگر مدیران در دستگاه های مختلف قرار گیرد.

در ادامه دکتر ناصر رستمی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان گلپایگان با تقدیر از حضور خیرین و مسئولین اظهار داشت: از زمان بهره برداری از اورژانس گلپایگان که حدود 10 سال می گذرد تنها یک خط تلفن 115 پاسخگوی نیازمندان و شهروندان حادثه دیده بود که در زمان اعزام به مأموریت کسی دیگر در پایگاه قادر به پاسخگویی نبود.

وی افزود: با توجه به گلایه و شکایت شهروندان از عدم پاسخگویی اورژانس 115 تمهیداتی در این راستا اندیشیده شد از جمله اقدام به رله خط 115 به گوشی های همراه همکاران ما در اورژانس شد اما این امر به علت نبود آنتن دهی تلفن همراه در بعضی مناطق و عدم پاسخگویی به موقع راه حل مناسب و علمی نبود به همین لحاظ مقدمات ایجاد ساخت اتاق فرمان در کنار خط 115 پیش بینی شد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان گلپایگان با بیان اینکه به منظور ساخت مکان اتاق فرمان محل پارکینگ پایگاه اورژانس درنظر گرفته شد، افزود: با تغییر کاربری و هزینه ای بالغ بر 700 میلیون ریال که از سوی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان پرداخت شد امروز شاهد افتتاح و بهره برداری از اتاق فرمان اورژانس 115 در گلپایگان هستیم.

وی افزود: با توجه به اینکه افراد حاضر در اتاق فرمان باید بتوانند یک ارتباط پزشکی و کمک پزشکی به تماس گیرنده بدهند که این امر قبلاً صورت نمی گرفت و هم اکنون با مشاوره که صورت می گیرد  وی توجیه شده که نیاز به آمبولانس نداشته و با استراحت و یا اعزام به مراکز درمانی مشکل او مرتفع خواهد شد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان گلپایگان تصریح کرد: طی دو سال گذشته با توجه به ضبط تماس های گرفته شده هیچ موردی بدون پاسخ همکاران ما در اورژانس وجود نداشته و با بهره برداری از اتاق فرمان امیدواریم دیگر هیچ شهروندی شاکی از عدم پاسخگویی همکاران ما در اورژانس نباشد.

دکتر رستمی اظهار کرد: در حال حاضر تنها یک نقطه از جاده تیکن نقطه کور بوده و ممکن است از این منطقه امکان تماس با اتاق فرمان 115 فراهم نشود که در این راستا مقرر شده تجهیزات و یک آنتن مناسب با اعتباری بالغ بر 250 میلیون ریال نصب و مورد بهره برداری قرار گیرد که این امر در صورت بهره برداری دیگر هیچ نقطه کوری در شهرستان نخواهیم داشت.

وی در پایان یادآور شد: در حاضر ناوگان 115 شهرستان گلپایگان دارای 4 آمبولانس است که یکی از آنها با اقدامات و پیگیری های سید محمدحسین میرمحمدی نماینده شهرستان در مجلس به این ناوگان اضافه شده و بسیار مجهز و دارای تجهیز کافی است و سه دستگاه دیگر نیز علیرغم اینکه چند سال کار کرده اند لیکن آماده و جهت سرویس دهی به نیازمندان شرایط برای آنها فراهم است.

 

مراسم روز زمین پاک

قاسم حسومی  در مراسم روز زمین پاک که در مدرسه دخترانه عمید گلپایگان برگزار شد، با اشاره به اینکه روز جهانی زمین پاک 22 آوریل مصادف با دوم اردیبهشت است اظهار کرد: درختان برای زمین و درختان در زمین عاری از زباله شعار امسال روز جهانی زمین پاک است.

وی افزود: متأسفانه امروزه مسئله آلودگی محیط زیست یکی از دغدغه‌های دست‌اندرکاران محیط زیست در سراسر دنیا است.

رئیس اداره محیط زیست گلپایگان با بیان اینکه در جامعه به مسئله  محیط زیست در حوزه اکولوژی و اقتصاد توجه جدی نشده است، تصریح کرد: تنها با مشارکت آحاد مردم، زمین پاک و عاری از هرگونه آلودگی ممکن است.

وی تاکید کرد: رها کردن زباله در زمین‌های شهرستان یک زنگ خطری برای محیط‌زیست گلپایگان است؛ احداث کارخانه بازیافت شهرستان عزم همگانی مسئولین ذی‌ربط را می‌طلبد.

حسومی اذعان کرد: دفع غیربهداشتی زباله موجب به وجود آمدن جانوران موذی است و همین امر سبب گسترش انواع بیماری در انسان است.

در ادامه محمد امین جمالی شهردار گلپایگان با اشاره به اینکه توجه ویژه به محیط زیست شهری و ارتقاء سطح آموزشی دانش‌آموزان دوره ابتدایی از اهداف این مراسم است، افزود: امروز به مناسبت روز زمین پاک و با همکاری آموزش و پرورش، محیط زیست و انجمن سرزمین سبز با حضور مسئولان و دانش‌آموزان فضای بوستان پارک شهر به صورت نمادین نظافت شد.

وی نهادینه شدن فرهنگ شهرنشینی و حقوق شهروندی در بین کودکان را از اهداف دیگر این برنامه دانست و بیان داشت: کتاب 5 جلدی شهردار کوچولو با موضوع آپارتمان‌نشینی، فضای سبز، مدیریت پسماند و زباله، آتش‌نشانی و 125، حمل و نقل و ترافیک برای سنین کودک و نوجوان در بین دانش‌آموزان مدرسه دخترانه عمید و مدارس دوره ابتدایی شهر گلپایگان توزیع می‌شود.

در ادامه جلسه نیز حبیب‌ا... جمالی مدیر آموزش و پرورش گلپایگان گفت: دانش‌آموزان سفیران پاکیزگی و حامیان محیط زیست هستند؛ دانش‌آموزان در حفظ محیط زیست که جزء لاینفک زندگی انسان است کوشا باشند.

 

گلپایگان عهد قجر ی

ابراهیم خان میرزا بنویس ملقب به مورخ الممالک هستم ودر سنه یک هزار و دویست و شصت و پنج هجری شمسی روزگار میگذرانم در روزگاری که مدت زمانی است ناصر الدین میرزا که لقب شاهی به نامش چسبیده واورا ناصر الدین شاه خوانند بر اریکه قدرت تکیه کرده و اسب چموش سلطنت را لگامی محکم زده و سرو سامانی به این دیار بحران زده و غارت شده داده است البته سلطان صاحبقران ازملازمان و مشاوران خبره و کارآزموده ای چون میرزا محمد تقی خان امیر کبیر سودها برده  اگر نه او را چه به این حرف و نقلها

البته روزگار آنچنان خوب و خوشی هم نیست وآنچه در خزانه بلاد بوده  خرج خوشگذرانی حضرات و عیش و نوش ایل و تبارشان شده وخزانه مملکت همچون جیب فقرا خالی و تهی گردیده وشپشک در ته آن معلق میزند .ولی با این اوصاف خدا را شکر که سه چهار قرآنی در آمد دارم و عمر می گذرانم و ای روزگارم بدک نیست.

شبی بعد از انجام فریضات و مستحبات و لباس گشاده  بر تن کردن با اهل و عیال بر سر سفره طعام نشستم وچون شکم راتهی دیدم و سفره را پر بار شروع به خوردن کردم ولقمه هایی به اندازه کله ام گرفتم .شکمم را چنان پر کردم از آنچه در سفره بود که دیگر شکمم جای نفس کشیدنی نداشت وتوانی برای تکان خوردنم نماند همان جا کنار سفره طعام سر بر بالین نهاده و خوابم برد لحظه ای خفتم و صدای خر وپوفم بر آسمان رسید که دیدنی بود و تماشایی به خوابی رفتم عمیق و به یاد ماندنی

در عالم خواب خود را درمیان دیاری نا آشنا یافتم . با مردمی نا آشنا و غریب و عمارتهایی عجیب تر از آنچه تا به حال نظاره کرده بودم مات و مبهوت مانده وتماشا می کردم وسرگردان و متحیر به آدمهای دور و برم چشم دوخته بودم وبا خود میگفتم پروردگارا اینها کیستند اینجا کجاست و چه بلایی بر سرم آمده .

دیدگانم بر پیر مردی فرتوت افتاد و ناخداگاه لب به سخن گشودم پدر جان عذر تقصیر دارم اینجا کجاست من کیستم پیر مرد خنده ای کرد و گفت پسر جان من خودم را هم به زور میشناسم چه دانم تو کیستی اینجا هم گلپایگان است در آخر هم با همان لبخندی که بر لب داشت برایم دعایی کرد و راهی شد خدا شفایت دهد .

بر تحیرم افزوده شد باز هم مثل همیشه درگل ماندم آیا این همان شهر من است آیا هنوز زمان ناصر الدین میرزا است پس چرا حال و روزش چنین است اصلا الان چه سالی است پیرمرد هنوز دور نشده بود که دوباره فریاد زدم پدر جان در چه سالی هستیم پیر مرد خندان با صدایی که پر از خنده بود گفت هزارو سیصد و نود وپنج وگفت پسر جان یه سری به طبیب بزن

من دانستم که نا خداگاه به چند  سال جلوتر از زمان خودم در شهر خودم سفر کرده ام و در عهدی غیر از زمان خودم قرار دارم

علی حال جبر است و اختیاری در کار نیست و باید گیوه در پای سفت کرد و راهی شد حال که از زن و فرزند راحت شده ام و خیالی راحت دارم بهتر است در این شهر گشتی بزنم وببینم مردم این دوره و حال و هوای این روزگار با روزگار من چه فرقی دارد هم فال است و تماشا

آرام آرام با عبا و ردای بلندی که بر تن داشتم راهی کوچه پس کوچه های شهر شدم کوچه های شهر از خاک و خلی بودن درامده است و جعده های شهر دیگر خاکی نیست کف تمام کوچه ها را با کف پوشهای سیاه پوشانده اند ولی چاله چوله هایش هنوز هم مثل قدیم است البته یک سری بلندی هم خودشان در جاده ها ساخته اند واتولهایی که از رویشان رد میشوند یا درون چاله ها می افتند گاهی اتول سوارها سر از اتول بیرون میاورند و جملاتی میگویند ای لعنت بر .......

راستی مناره قدیمی شهر راهم دیدم حالش بد نیست البته کمی کج شده وخبری از میرزا جعفر سلمان باشی که پاتوقش زیر مناره بود نیست یکی از شیرهای سنگی هم سر جایش نیست شاید به دارالوحوش بردنش که راحت باشد .

پای مناره دیگر شلوغ پلوغ نیست خبری هم از لات و لوتهای پای منار نیست همانهایی که برای دعوا وعده پای منار را میدادند (اگه مردی بیا پا منار )

سری هم به اداره بلدیه زدم حالش بهتر شده ولی آنچنان تغییر نکرده میرزا بخشی احتساب الملک هم رفته وخبری ازش نیست و به جایش بنده خدای دیگری آمده که تمام امور شهر را دردست دارد و امروزی ها او را اقای شهردار گویند .

ازخرو گاری های جمع آوری زباله ها هم خبری نیست و جایشان را به اتولهای گنده رنگ و وارنگ داده اند ای کاش آقا محمد خان عکاس باشی را باخودم اورده بودم وعکسی یادگاری میگرفتم .

ولی خدا پدرشان را بیامرزد خیابانهای شهرهنوز مثل قدیم است و هیچ تغییری نکرده همان طور کج و معوج البته اینها انقدر به معماری قدیم پایبندند که خیابانهای جدیدشان را هم کج و معوج میسازند و حتی یک خیابان صاف وبزرگ دراین چند ساله ساخته نشده و هر چه هست از زمان ماست خدا راشکر

تازه انقدربه نظر گذشتگانشان احترام می گذارند که جعده های ورودی شهر را بدونه هیچ تغییری حفظ کرده اند و یک خروگاری به راحتی در آنها میتواند حرکت کند و هرسال هم وکیل الممالک قول تغییرشان را می دهد ولی فقط قول میدهد  از این قولها هم زمان ما میدادند .جعده میان شهر ما با کمره ( خمین ) که کلنگش زمان میرزا محمد تقی خان امیر کبیر زده شد هنوز هم مثل زمان ما ناتمام مانده خیلی خوشم امد چقدر احترام به قدیمی ها

مریض خانه دولتی هم که به فرمان سلطان صاحبقران توسط ناظم الاطبا ساخته شده هنوزهم پا برجاست و تغییر زیادی نکرده البته مردمان دیار گویند یکی دوسالی است بهتر شده نمی دانم شاید اینطور باشه

همان اطبا قدیمی هنوزهم هستند و شکر خدا طبیب کارآزموده جدیدی نیامده و مردم در انتخاب اطبا مجبورند و اختیاری در کار نیست و هر روز صفهای طولانی در جلوی محکمه اطبا دیده میشود این صفها زمان ما هم بود آخ یادش بخیر ولی مردم گویند حق المعالجه ها بر خلاف همه چیز که تغییر زیادی نکرده خیلی تغییر یافته و سر به فلک گذاشته .

راستس زمان ما قرار بود میرزا ابراهیم خان عکاس باشی به فرنگ برود و دانش سینما توگراف را فرا بگیرد و برگردد و در این شهر سینما بسازد ولی گویا در فرنگ به او خیلی خوش گذشته و حال که دویست و اندی سال می گذرد هنوز برنگشته و مردم هنوز چشم انتظار اویند .و مردم هر روز خودشان را با عکسهایی که در روزنامه های وقایع اتفاقیه گلپایگون هست مشغول میکنند نمیدانم خداکند بیاید تا چشم این مردم هم به جمال سینما روشن شود .

در سفر کوتاه چند ساعته ام سری هم به دالفنون امروزی ها زدم البته اسمش را تغییر داده اند وگویا ان را دارالپیام می نامند یادم هست در سنه 1234 بود که وزارت علوم راه اندازی شد و به دستور ناصر الدین شاه علیقلی میرزا اعتضاد السلطنه به سمت وزیری آن گماشته شد البته دارالفنون های شهر تعدادشان زیادتر شده جای شکرش باقی است در ان زمان هم اینجا را با نام شهر علم و ادب می شناختند و شاید یکی از میراثهای خوبی است که اینها از ما به ارث برده اند .البته اهالی دارالفنون وکسانی که اهل علمند روزگار خوشی ندارند واز بی تفاوتی ها و ستمهایی که بر اهل علم رفته سخت نالانند.

اما درست است که این روزگار بهتر از روزگار من است و رفاه بیشتر شده و زرق و برق شهر زیادتر و دسترسی به همه چیز آسان ولی انگار همه اینها را مردم به بهایی گزاف به دست آورده اند که خیلی سنگین است بهایش خوش بودن بهایش  ساده بودن بی شیله پیله بودن است .

درست است  که در این روزگار مردم برق را بر چوله کردند و آب را درلوله ولی کاش فکری به حال قلبهای زنگار گرفته شان میکردند ای کاش من هم بر میگشتم به دوره خودم . واز این خواب بیدار می شدم اینجا خیلی بده خیلی بد.............

باآرزوی سلامت و سعادت

ابراهیم ابراهیمی

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.