شماره 370 یکشنبه 16 خرداد 95

فرماندار: شرایط آموزش اعضای شورای مبارزه با موادمخدر شهرستان در استان
.
فراهم شود
در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با اعتیاد که با حضور مسولین ذیربط در فرمانداری تشکیل شد کارشناس مسوول دفتر اعتیاد بهزیستی استان اصفهان اظهار داشت: اعتیاد به عنوان معضلی که پیامدهای اجتماعی فراوانی را در تمامی کشورها دارد بودجه هر کشوری را در راستای مبارزه با آن تحت تأثیر قرار می دهد و چون کسانی که وارد ترک اعتیاد می شوند بیشتر جوانان هستند که نیروهای مستعد کار و اشتغال می باشند بنابراین لازم است که ما به این موضوع توجه ویژه داشته باشیم.
وی افزود: خوشحالم که در شهرستان گلپایگان مسئولین ذیربط نسبت به این موضوع اهمیت ویژه دارند کارهایی که می توانیم در این راستا انجام دهیم امر پیشگیری است که باید بیشتر از سوی خانواده ها صورت گیرد و ادارات می توانند در این راستا آموزش را برای خانواده ها فراهم کنند و اعضای خانواده را در جهت فراگیری این آموزش ها ترغیب کنیم به این علت که افزایش آمار معتادین از سن نوجوانی است که خانواده ها باید در این امر آموزش لازم را دیده باشند تا بتوانند چگونه رفتار کنند چرا که پیشگیری همیشه از درمان بهتر است و هزینه های کمتری نسبت به درمان برای خانواده ها خواهد داشت.
علی اکبر ابراهیمی پیرامون ماده 16 قانون مبارزه با اعتیاد بیان داشت: یک کارکرد اقامت اجباری برای معتادین متجاهر در سطح شهر و پرخطر است که با شکایت نسبت به جمع آوری آنان اقدام و در اصفهان به این مرکز هدایت می شوند و بین 1 تا 3 ماه اقامت خواهند داشت.
وی افزود: تعداد آمار معتادین با توجه به تعداد شهروندان، بیکاری ابتلا بیشتری را در پی خواهد داشت.
آنچه مهم است اینکه پیشگیری پیشرفت محسوسی در این امر داشته که ما در تمامی مراکز آموزشی و مساجد در راستای آموزش به دانش آموزان و خانواده ها برنامه داریم ما هم در زمینه کمک های فکری به افراد در جهت فراگیری آموزش آماده هستیم و برای امر پیشگیری بودجه ای نیز در استان داریم.
در ادامه فرماندارشهرستان اظهار داشت: آنچه من حس کردم ما که می خواهیم برای جامعه گلپایگان تصمیم بگیریم در راستای اینکه گرایش به مواد مخدر را مانع شویم باید زمینه های مطالعاتی را داشته باشیم تا بتوانیم به عنوان شورای مبارزه با موادمخدر شهرستان تصمیم گیری کنیم و لازمه این کار فراگیری آموزش لازم به دست اندرکاران و اعضای شوراست هر چند برابر قانون و مقررات اگر بخواهیم امور را به پیش ببریم باید از تخصص لازم برخوردار باشیم لذا پیشنهاد می شود این خواسته در استان مطرح شود تا نسبت به فراهم نمودن شرایط آموزش اعضای شورای مبارزه با موادمخدر شهرستان ها ترتیب اتخاذ شود تا اثربخشی بهتری عملکرد این مجموعه داشته باشد.
وی افزود: چون موادمخدر مسئله ای نیست که مختص به کشور ما باشد و به لحاظ اینکه در موقعیتی قرار داریم که موادمخدر از کشور ما به کشورهای اروپایی ترانزیت می شود به نظر می رسد باید شرایطی فراهم شود مانع از ریزش این مواد در کشور شویم چنانکه در قبل از انقلاب این کار صورت می گرفت و موادمخدر به ویژه تریاک سالم را به افراد بالای سن 45 سال می دادندکه به عارضه اعتیاد دچار شده بودند و به نظر می رسد برای جلوگیری از روی آوری معتادین به موادمخدر صنعتی که عوارض بسیار بدتری نسبت به تریاک دارد باید فکر جدی و اساسی کرد مانند دوران قبل از انقلاب که به معتادین دارای سن بالا تریاک برای مصرف به آنها داده می شد و امروز هم شاهدیم با پی بردن به این امر که سرنگ های الوده را معتادین مورد استفاده قرار ندهند سرنگ رایگان به معتادین داده شود.
حسین فراست تصریح کرد: تمامی این موارد نشان میدهد باید هوشیاری خود را در راستای ایجاد تصمیماتی برای وارد شدن تخصصی در این امر بیشتر کنیم.
وی با ذکر مواردی در خصوص عدم وجود امکانات در شهرستان برای نگهداری افرادی که به لحاظ مشکلات اجتماعی از خانواده رانده شده اند، افزود: بسیاری از موارد مشابه مانند جمع آوری متکدیان نیز در شهرستان ها به عنوان یک معضل مشکلاتی را برای مسئولین به وجود آورده و متأسفانه برخی از آنان عامل توزیع موادیا فساد نیز محسوب می شوند لذا اگر در برخورد با چنین مواردی در ساعات اداری موفق به اقدامی موثر نشویم این افراد روی دست ما خواهند ماند. بدیهی است باید در راستای این معضل تصمیمات جدی در مرکز استان اتخاذ شود تا با ایجاد بستر و راهکاری شرایط را برای آسایش در جامعه فراهم کنیم.
برگزاری همایش قانون شهروندی و تجلیل از اساتید دانشگاه
.
جامع علمی کاربردی گلپایگان
.
حسین فراست فرماندار شهرستان در آیین تجلیل از اساتید دانشگاه جامع علمی کاربردی ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت علی اکبر (ع) و روز جوان و اعیاد شعبانیه اظهار داشت: امیدواریم جوانان به ویژه قشر تحصیل کرده و دانشجو فرصت جوانی را غنیمت شمرده و با سحرخیزی در جهت داشتن بدنی سالم پیاده روی و ورزش صبحگاهی را ضمیمه برنامه های روزانه خود کنند.
وی عامل کم تحرکی، استرس بیش از حد و غذای ناسالم را سه عنصر جامعه امروز برشمرد و افزود: به تجربه عمر خود پی برده ام که جامعه امروز گرفتار در این پروسه شده است و از این بابت خسارات و لطمات جبران ناپذیری به جامعه وارد می شود.
حسین فراست ضمن تأکید بر استفاده از تمامی اوقات شبانه روز در جهت برنامه ریزی های فردی و اجتماعی تصریح کرد: تحرک و برنامه از جمله اهداف جوانان در حیطه زندگی آنان باید قرار گیرد و فرهنگ استفاده از امکانات نیز باید اولویت ما باشد که در غیر این صورت متضرر خواهیم شد.
فرماندار با اشاره به وضعیت سکونت افراد جامعه در مکان های آپارتمانی افزود: رعایت حقوق شهروندی یکی از واجبات افراد جامعه است که عدم توجه به این امر اخلال در نظم و موجبات بروز ناهنجاری در زندگی اجتماعی خواهد شد و متأسفانه زندگی های آپارتمان نشینی موجب عدم دستیابی افراد جامعه به یک زندگی سالم مانند گذشته که منازل دارای گل و گل کاری، حوض و محیطی نشاط آور بود را پدید آورده است.
وی با اذعان به اینکه در زندگی های امروزی شرایط زیست متغیر شده است، افزود: متأسفانه فرهنگ این شرایط زندگی در جامعه پدید نیامده و سرآمد آن مشکلات حقوق شهروندی را فراهم کرده، بدیهی است کشور ایران با دارابودن این تمدن چندین هزارساله که از بسیاری کشورهای غربی در رده بالاتری قرار دارد نباید مردمی کم توجه و بی اهمیت به مسایل اجتماعی داشته باشد، لازم است با نگاهی به زندگی گذشتگان در تاریخ اجتماعی این کشور به این موضوع واقف شویم که اگر بخواهیم و توجه داشته باشیم فرهنگ ما از خیلی دیگر کشورها بالاتر است.
فرماندار با اذعان به اینکه تمدن یک ابزار تزریقی نیست که بتوان با تزریق آن افراد را متمدن کرد، تصریح کرد: تمدن یعنی احترام به حقوق دیگران و رعایت کردن قانون در همه موارد، بدیهی است در جامعه ای که همه به نوعی مرتکب یکسری خلاف های ناخواسته می شویم باید توجه به امور را در جامعه بیشتر کنیم.
وی مزاحمت های صوتی را از دیگر مصائب جامعه امروز برشمرد و با اشاره به اینکه رعایت نکردن حق و حقوق همسایگی و شهروندی در این موارد ضمن آزار رسانی موجب نابسامانی اجتماعی خواهد شد، افزود: با نادیده گرفتن حق و حقوق شهروندی در بسیاری از موارد که منشاء دینی نیز دارد، رعایت آن برای همه لازم و ضروری است.
فرماندار برخی از قانون گریزی ها را پیچ و خم های اداری برشمرد و تأکید کرد: برخی از قوانین در کشور دارای پیچیدگی است که مجبور می کند ما قانون را دور بزنیم که این امر نادیده گرفتن قانون را در پیش دارد.
وی در پایان مطالب خود روز معلم و استاد را به اساتید این دانشگاه تبریک گفت.
دکتر تاجداری مدیریت دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرستان در سخنانی ضمن تبریک به اساتید این مرکز اظهار داشت: همانطور که در جریان هستید قرار بود مراسم تجلیل از اساتید گرانقدر دانشگاه را همزمان با ایام هفته معلم و استاد برگزار کنیم که به لحاظ فراهم نبودن شرایط مقرر شد با اجرای جشن روز جوان و ولادت حضرت علی اکبر (ع) تقدیر از اساتید این مرکز نیز توام انجام گیرد.
وی خطاب به اساتید این مرکز دانشگاهی در شهرستان اظهار داشت: ما هر روز به یاد شما دوستان هستیم و برای ما هر روز روز استاد و معلم است و اگر ما کوتاهی و قصوری در این امور داشتیم امیدواریم به بزرگواری شما ارجمندان بر ما ببخشید.
تاجداری تصریح کرد: ما امروز دو مراسم به صورت ترکیبی داریم و در همایش حقوق شهروندی سخنرانی دو تن از اساتید را و در ادامه تجلیل از مدرسان را خواهیم داشت که محور اصلی همایش حقوق شهروندی است به این لحاظ در برنامه گذاشتیم که با توجه به دیدگاه ها و نظرات متفاوت در این راستا است که هر کدام برای خودش جای احترام دارد. یکی از دلایل مهمی که از دیدگاه بنده می تواند داشته باشد این است که ما در جامعه ای زندگی می کنیم که در حال رشد و توسعه هستیم و از حالت سنتی به حالت مدرنیزه در حال پیشرفت است و لازم می باشد یکسری مقررات و قوانین را رعایت کنیم و به حقوقی که باید داشته باشیم و حقوق متقابل اغلب ما هست آشنا باشیم.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی گلپایگان افزود: ما اگر نگاهی به شهرستان خودمان گلپایگان داشته باشیم دوستانی که عمری گذرانده اند مطلعند که زندگی در ادوار گذشته به صورت آپارتمان نشینی امروزی نبود و مردم در منازل ویلایی با دارابودن محوطه های بزرگ (حیاط) زندگی می کردند و شاید صدای همسایگان را هم نمی شنیدند، اما امروز چطور؟
دکتر تاجداری با اشاره به اینکه متأسفانه زندگی آپارتمان نشینی با توجه به سطح رشد جامعه که امروز شاهد آن هستیم ناچاریم قبول کنیم و خود را با این جریان همراه کنیم و ضمن فراگیری آموزش های لازم آن را به دیگران نیز بیاموزیم که نمونه آن فرهنگ ترافیک است.
وی تصریح کرد: خیابان هایی که ما در حال حاضر در آن تردد می کنیم از قدیم با همین مشخصات و عرض نموده و آنگونه که پیداست همین عرض را خواهند داشت اما چیزی که باید رعایت شود فرهنگ صحیح رانندگی است و فرهنگ حقوق شهروندی است موردی که لازم است در این امر صورت گیرد دستیابی به یک حکومت مردم سالاری با تکیه بر اینکه جامعه ما و مردم آن علاوه بر بلوغ دمکراتیک نسبت به حقوق و تکالیف شهروندی خودشان در زمینه های حقوق سیاسی اجتماعی و مدنی آنان به خوبی واقف و آگاه باشند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرستان در ادامه با ارائه پیشنهادی در راستای رعایت حقوق شهروندی اظهار کرد: در این راستا رعایت قانون 12 گانه حقوق شهروندی که مواردی از آن عبارتند از: برگزاری همایش ها، سخنرانی ها و جلسات علمی و تخصصی است که دستگاه های مختلف اجرایی و خدماتی بتوانند به فراخور فضایی که در اختیار دارند بتوانند این مباحث را در این مراکز برگزار کنند که کلید آن امروز در این همایش زده شد.
تاجداری با بیان اینکه اینگونه نشست ها و سخنرانی ها می تواند کمک حال زیادی برای جلوگیری از آسیب های اجتماعی و تخلفات اداری محسوب شود افزود: اطلاع رسانی از دیگر مواردی است که می تواند نسبت به بهبودی رعایت حقوق شهروندی تأثیرگذاری داشته باشد که در قالب کتابچه،  سی دی و در دانشگاه ها در قالب واحدهای درسی مورد استفاده گیرد و بعد از آن هم می توانیم توسعه و بهینه سازی خدمات الکترونیکی و شفاف سازی قوانین را داشته باشیم که اگر قوانین روشن تر باشد کمتر شاهد بروز مشکلات در جوامع خواهیم بود.
وی در پایان با تقدیر از برگزارکنندگان و عوامل اجرای همایش حقوق شهروندی تقدیر و قدردانی کرد.
در ادامه این همایش دو تن از اساتید حجت الاسلام عارفی نیا و سرکار خانم صفایی در راستای حقوق شهروندی مطالب مبسوطی برای دانشجویان و افراد حاضر در همایش ایراد نمودند.
آخرین برنامه این مراسم اهداء لوح و هدایا به اساتید دانشگاه جامع علمی کاربردی شهرستان بود که توسط مسئولین به آنان اعطاء شد.
برپایی نمایشگاه با هدف مهارت آموزی و کسب مهارت ، ایجاد اشتغال
.
 در جامعه و آموزش مهارت فنی به افراد
.
شهبازی مدیریت آموزش فنی و حرفه ای گلپایگان در حاشیه بازدید از نمایشگاه آثار صنایع دستی و در گفتگو با خبرنگار این هفته نامه اظهار داشت: بر پایی این نمایشگاه بیشتر با هدف شناخت رشته های نوین در آموزشگاه های آزاد فنی و حرفه ای است که در بخش غیردولتی و زیر نظر سازمان آموزش فنی و حرفه ای اداره می شود.
وی افزود: شناخت رشته هایی که به روز شدند و اکثر مردم و علاقمندان از وجود این آموزش ها بی اطلاع هستند در این آموزشگاه ها آموزش های کوتاه مدت صورت می گیرد و حداقل یک هفته هنرآموز می تواند آموزش مورد علاقه خود را در این مراکز آموزش ببیند و ضمن اینکه مدرک آموزش فنی و حرفه ای هم به افراد داده می شود.
شهبازی تصریح کرد: این مراکز زیر نظر سازمان آموزش فنی و حرفه ای بوده و بر عملکرد آنان نظارت از سوی این سازمان صورت می گیرد و از اهداف دیگر برپایی این نمایشگاه اینکه بخش خصوصی در این راستا بتواند ضمن اینکه کار هنرآموزان این مراکز را در عرضه نمایش قرار می دهد نسبت به جذب هنرآموز نیز اقدام کند.
در حال حاضر در این آموزشگاه رشته نمد که کار جدید است و برای اولین بار است که در این شهرستان این هنر به آموزش عمومی گذاشته می شود رشته میناکاری از جمله دیگر رشته های آموزشی در این مرکز است که با خلاقیت افراد آموزش دیده می توان بر روی لوازم و اجناسی که در منزل دچار کهنگی شده با این فراوری آن را به یک ابزار نو و بی بدیل جهت تزیین یا استفاده به کار برد و با کمترین هزینه شیک ترین وسایلی از این ابتکار به وجود می آید که از آن در سفره آرایی ها به ویژه هفت سین مورد کاربرد قرار می گیرد.
رییس مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان با بیان اینکه در حال حاضر32 آموزشگاه در سطح شهرستان داریم که در سال گذشته 169 نفر ساعت در بخش های غیردولتی این آموزشگاه آموزش دیده اند، افزود: بیش از                        200 دوره در بخش آموزشگاه های آزاد برنامه اجرا شده است در سال 94 نزدیک به 170 ساعت آموزش دیده اند. هدف سوم فعالیت های آموزشگاهی، پرکردن اوقات فراغت افراد به ویژه با توجه به تعطیلات تابستانی مراکز آموزش و پرورش قشر دانش آموزان هستند که می تواند از امکانات این آموزشگاه ها در فراگیری هنرهای مورد نیاز خود در بحث اشتغال و خانواده از آن بهره مند گردند ضمن اینکه یک سرگرمی برای دانش آموزان خواهد بود و یادگاری نیز برای آنها می ماند در زمینه های مختلف هنر بیاموزند.
 وی تصریح نمود: بیشتر مراکز آموزشی ما در دو نوبت صبح و عصر مورد استفاده هنرآموزان چه مردان و چه زنان قرار می گیرد و حدود 60 درصد هنرآموزان را بانوان و 40 درصد آنان را آقایان تشکیل می دهند.
شهبازی تأکید کرد: در این اموزشگاه ها بیشتر رشته های خدماتی آموزشی داده می شود چون بخش خصوصی توان وارد شدن به بخش های غیرخدماتی را ندارد در بیشتر این آموزشگاه ها در رشته هایی شامل کامپیوتر- خیاطی- شیرینی پزی و سفره آرایی فعالیت دارند.
هدف اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای به خانواده ها که کمتر به آن توجه دارند مهارت آموزی و کسب مهارت است که باعث اشتغال در جامعه و هم مهارت فنی را به افراد یاد دادن که امید است خانواده ها با توجه به استعداد و توان فرزندان خود نسبت به هدایت آنان حداقل یک بار هم شده به عنوان امتحانی به این مراکز بیایند و نتیجه کار خود را با پیگیری که از مراحل آموزش فرزندان طی می کنند حداقل در هر سال یکی از این هنرها را به فرزندانشان بیاموزند.
خانم عظیمی متصدی این مرکز آموزشی با بیان اینکه در این آموزشگاه رشته های پخت انواع غذا، شیرینی جات، سفره آرایی، خیاطی و بیشتر الان کارهای جدید در بخش تزیینی مانند چهل تکه دوزی- قابهای 3 بعدی و ...آموزش داده می شود، تصریح کرد: صنایع غذایی 25 مورد آموزش داده می شودو در حال حاضر یک گروه 8 نفره آموزشی با 3 مربی داریم.
 
تجلیل از دانشجویان برتر سال 95 دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان
.
تشویق دانشجویان همواره می‌تواند موجب انگیزیش و ارتقای شالوده‌ی علمی، معنوی و فرهنگی دانشگاه باشد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان، دکتر حمیدرضا خدایی سرپرست واحد گلپایگان، گفت: » بالا نگه داشتن روحیه‌ی دانشجویی و نمایش جلوه‌ی "من می توانم" بخصوص در والدین مهمترین هدف برگزاری چنین مراسمی بوده است.«
سیدعلیرضا بنی‌طبا معاون آموزشی و پژوهشی واحد، گفت: » شاخص‌هایی توسط حوزه‌‌های مختلف دانشگاه جهت مشخص نمودن دانشجویان برتر در نظر گرفته شد و دانشجویان با مقیاس و شاخص‌های علمی سنجیده شدند و از افرادی که شایسته‌ی تقدیر شناخته شدند، تجلیل شد.«
دراین جلسه که به همت حوزه‌ی معاونت آموزشی و پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی دانشگاه و با حضور خانواده دانشجویان در سالن اجتماعات واحد گلپایگان برگزار شد، از اعضای تیم بتن دانشگاه که در مسابقات ملی موفق به افتخار آفرینی شده بودند به نام‌های سروش غزنوی، امیدبیگدلی، هادی اسدی، حمیدرضا شهیدی، امیرحسین نوری، محمدحسین معمار باشی، مهرداد معصمی، پوریا جمشیدی، احمد محمودی، مریم رحمانی، مهسا خوبان، آذر معانی و زهرا حاجی شریفی، دو دانشجوی مخترع به نام‌های نجمه توانا و رضا مدنی، دانشجویان فعال فرهنگی به نام‌های سعید قانونی، علی محمدکریمی، عماد علایی، سینا سمیعی و مریم یاوری، دانشجویان منتخب علمی به نام‌های علیرضا جنت، محسن ربیعی، محمدرضا حیدری، مهدی پارسائیان، هادی نیرومند، خالق زورآوند، محسن خوشنویسان، مهدی وندادی، سیدمحمد میرصانعی، مریم شجاعی، مرضیه خدابخشی و منصوره طالاری، دانشجویان برگزیده مسابقه‌های قرآن و عترت به نام‌های امیرمخلصی، خیراله شعیب، مجید پیروی، حسین ابریشمی، مریم کفایتی، سمیه پرخان، معصومه بابااسماعیلی، فرزانه بابا اسماعیلی، فاطمه تعالی، مرضیه میرسالاری، زهراحاجی شریفی و از قهرمان وزن 74 کیلوگرم کشتی آزاد استان اصفهان سید مجتبی قائم‌مقامی تجلیل شد.
آگهی هیأت موضوع قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی اراضی و ساختمان های فاقد سند
.
رسمی شهرستان گلپایگان 
آگهی موضوع ماده 3 قانون و ماده 13 آیین نامه قانون تعیین تکلیف وضعیت ثبتی و اراضی و ساختمان های فاقد سند رسمی شهرستان گلپایگان به منظور اطلاع عموم مراتب در دو نوبت به فاصله 15 روز آگهی می شود در صورتی که اشخاص نسبت به صدور سند مالکیت متقاضی اعتراضی داشته باشند می توانند از تاریخ انتشار اولین آگهی به مدت دو ماه اعتراض خود را به این اداره تسلیم و پس از اخذ رسید، ظرف مدت یک ماه از تاریخ تسلیم اعتراض، دادخواست خود را به مراجع قضایی تقدیم نمایند. بدیهی است در صورت انقضای مدت مذکور و عدم وصول اعتراض طبق مقررات سند مالکیت صادر خواهد شد.
1-     رأی شماره 7587- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای علی یزدانپرست فرزند قدرت ا... به شماره شناسنامه 210 صادره از اهواز یک باب عمارت به مساحت 135/38 مترمربع پلاک 96 اصلی واقع در بخش یک گلپایگان خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی عبدا... یزدانپرست محرز گردیده است.
2-    رأی شماره 7582- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای عیدی محمد هاشمی میرزایی فرزند حسن به شماره شناسنامه 520 صادره از الیگودرز یک باب عمارت به مساحت 201/87 مترمربع پلاک 7 فرعی از 1870 اصی واقع در بخش یک خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
3-    رأی شماره 6966- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم اکرم علی احمدی فرزند اسد... به شماره شناسنامه 6 صادره از خوانسار و حسن رمضانی دره بیدی فرزند یوسف به کد ملی 1150146826 از فریدن بالسویه در ششدانگ یک باب عمارت به مساحت 234/03 مترمربع پلاک 216 فرعی از 1870 اصلی واقع در بخش یک خریداری از مالکان رسمی وراث یوسف رمضانی محرز گردیده است.
4-    رأی شماره 7581- تصرفات مالکانه بلامعارض آقای محمدرضا اکرمی فرزند عبدالجواد به شماره شناسنامه 92 صادره از گوگد در یک باب عمارت به مساحت 248/31 مترمربع پلاک 1165 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی عبدالجواد اکرمی محرز گردیده است.
5-    رأی شماره 7878- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای محسن تدین فرزند جواد به شماره شناسنامه 14984 صادره از گلپایگان در یک قطعه زمین مزروعی به مساحت 524/06 مترمربع پلاک 261 از 4 اصلی واقع در بخش 2 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی جواد تدین و فاطمه میرمهدی محرز گردیده است.
6-    رأی شماره 7873- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مصطفی اعجازی فرزند علی اکبر به شماره شناسنامه 4 صادره از گلپایگان و خانم فهیمه جلالی موخر فرزند مرتضی به شاسنامه 1060 از گلپایگان بالسویه در ششدانگ یک باب عمارت به مساحت 190/50 مترمربع پلاک 4852 اصلی واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
7-    رأی شماره 7877- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای سید علی موسوی فرزند سید سیف ا... به شماره شناسنامه 251 صادره از الیگودرز در یک باب عمارت به مساحت 157/70 مترمربع پلاک 467 فرعی از 1 اصلی واقع در بخش 2 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی سیف ا... موسوی محرز گردیده است.
8-    رأی شماره 7871- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم رقیه محسنی فرزند کریم به شماره شناسنامه 966 صادره از گلپایگان و مجید ناعمی فرزند محمد به شناسنامه 1 از گلپایگان بالسویه در یک باب عمارت به مساحت 96/02 مترمربع پلاک 5 فرعی از 218 اصلی واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
9-    رأی شماره 7870- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای محمدرضا شهبازی فرزند حسن به شماره شناسنامه 13 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 25 مترمربع پلاک 1 فرعی از 3255 اصلی خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
10-  رأی شماره 7869- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای علی اکبر صبایی فرزند رضا به شماره شناسنامه 33 صادره از گوگد در یک باب عمارت به مساحت 663/16 مترمربع پلاک 1023 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
11-  رأی شماره 7868- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای سید حسن طهماسبی فرزند سید مهدی به شماره شناسنامه 1008 صادره از داران در یک باب عمارت به مساحت 249 مترمربع پلاک 15 اصلی واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
12- رأی شماره 7902- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای محمدرضا نجاری فرزند ولی ا... به شماره شناسنامه 88 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 197/31 مترمربع پلاک 253 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
13- رأی شماره 7905- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مصطفی عادلی فرزند محمد اسماعیل به شماره شناسنامه 4426 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 171/04 مترمربع پلاک 1039 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی محمد اسماعیل عادلی محرز گردیده است.
14- رأی شماره 7926- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای داود سلکی فرزند اسفندیار به شماره شناسنامه 427 صادره از خوانسار در یک باب عمارت به مساحت 140/36 مترمربع پلاک 1749 اصلی واقع در بخش 1 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی قربانعلی محمدشریفی محرز گردیده است.
15- رأی شماره 7927- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مجتبی مسلمی فرزند حسین به شماره شناسنامه 73 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 240/97 مترمربع پلاک 1052 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
16- رأی شماره 7893- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مهدی طارقلی فرزند عزت ا... به شماره شناسنامه 3 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 130/64 مترمربع پلاک 4412 اصلی واقع در بخش 1 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی فاطمه طارقلی محرز گردیده است.
17- رأی شماره 7894- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای محمدرضا قانونی فرزند نگهدار به شماره شناسنامه 30820 صادره از تهران در یک باب عمارت به مساحت 140/11 مترمربع پلاک 3 فرعی از 4429 اصلی واقع در بخش 1 گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
18- رأی شماره 7606- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مصطفی توکلی فرزند حاجی آقا به شماره شناسنامه 260 صادره از گلپایگان در یک باب کارگاه و سوله و مغازه به مساحت 1564/2 مترمربع پلاک 303 اصلی مکرر 3 واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
19- رأی شماره 7895- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای غفار میری فرزند رسول به شماره شناسنامه 670 صادره از الیگودرز در یک باب عمارت به مساحت 97 مترمربع پلاک 1 فرعی از 1763 اصلی واقع در بخش یک خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
20- رأی شماره 7896- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مجتبی یزدانپرست فرزند حسین به شماره شناسنامه 11654 صادره از خوانسار در ششدانگ یک باب عمارت تجاری و مسکونی و انباری به مساحت 44/79 مترمربع پلاک 1450 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
21- رأی شماره 7892- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مسعود نوبخت فرزند نصرا... به شماره شناسنامه 575 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 189/40 مترمربع پلاک 502 اصلی واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
22- رأی شماره 845- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای اسماعیل صالحی فرزند رسول به شماره شناسنامه 37 صادره از الیگودرز در ششدانگ یک باب عمارت به مساحت 113/23 مترمربع پلاک 4233 اصلی واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
23- رأی شماره 1423- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای محمدعلی حیدری فرزند محمدصادق به شماره شناسنامه 73 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 11/91 مترمربع پلاک 4760 اصلی واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
24- رأی شماره 7906- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای حسین مسلمی فرزند مجتبی به شماره شناسنامه 690 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 112/09 مترمربع پلاک 1052 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 خریداری طبق قولنامه عادی از مالکان رسمی شوکت و معصومه میرهندی محرز گردیده است.
25- رأی شماره 7875- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای علی تناسان فرزند غلامرضا به شماره شناسنامه 313 صادره از گلپایگان و خانم زینب خراسانی فرزند حسین به شناسنامه 8 از گلپایگان بالسویه در ششدانگ یک باب عمارت به مساحت 924/10 مترمربع پلاک 355 فرعی از 42 اصلی واقع در بخش 3 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
26- رأی شماره 7884- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم اشرف طلائی فرد فرزند ماشاءا... به شماره شناسنامه 17 صادره از خوانسار در یک باب بهاربند به مساحت 362/22 مترمربع پلاک 523 فرعی از 9 اصلی واقع در بخش 2 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی غلامعلی استکی محرز گردیده است.
27- رأی شماره 7867- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای محمدرضا منصوری فرزند محمدجواد به شماره شناسنامه 672 صادره از گوگد در یک باب عمارت به مساحت 167/84 مترمربع پلاک 743 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
28- رأی شماره 7882- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای ابراهیم حاجی نوروزی فرزند مجتبی به شماره شناسنامه 48 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 125/47 مترمربع پلاک 1520 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی مجتبی حاج نوروزی محرز گردیده است.
29- رأی شماره 7883- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای علی هدایتی فرزند محمد حسین به شماره شناسنامه 685 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 54/67 مترمربع پلاک 10 فرعی از 67 اصلی واقع در بخش 1 خریداری برابر قولنامه عادی از مالک رسمی غلامحسین تشیعی محرز گردیده است.
30- رأی شماره 7885- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای علی اصغر بهمنی فرزند رضا به شماره شناسنامه 371 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 106/80 مترمربع پلاک 67 فرعی از 2033 اصلی واقع در بخش 1 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی رضا بهمنی محرز گردیده است.
31- رأی شماره 7886- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای عبدا... یزدان پرست فرزند اسدا... به شماره شناسنامه 18 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 128/87 مترمربع پلاک 191 اصلی واقع در بخش 1 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
32- رأی شماره 7887- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای سید تقی حسینی فرزند سید کریم به شماره شناسنامه 1904 صادره از فریدن در یک باب عمارت به مساحت 120/36 مترمربع پلاک 514 اصلی واقع در بخش 1 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی محمد فرجی نژاد محرز گردیده است.
33- رأی شماره 7888- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای سید عباس بطحایی فرزند حسین به شماره شناسنامه 122 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 562/32 مترمربع پلاک 734 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
34- رأی شماره 7889- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای حسن معراجی فرزند ابوالفضل به شماره شناسنامه 5959 صادره از گوگد در یک باب عمارت به مساحت 178/70 مترمربع پلاک 4 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 خریداری طبق قولنامه عادی از مالک رسمی ورثه فاطمه معراجی محرز گردیده است.
35- رأی شماره 7890- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای علی آقابراتی فرزند ابوالفضل به شماره شناسنامه 5860 صادره از گوگد و ناهید آزادی فرزند محمد به شناسنامه 12 از گلپایگان بالسویه در ششدانگ یک باب عمارت به مساحت 139/50 مترمربع پلاک 916 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
36- رأی شماره 659- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای روح ا... خوبخت فرزند ولی ا... به شماره شناسنامه 9 صادره از خوانسار در یک باب عمارت به مساحت 120/39 مترمربع پلاک 4252 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی می باشد محرز گردیده است.
37-رأی شماره 665- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای حسین اتحادی فرزند محمدعلی به شماره شناسنامه 5980 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 30/05 مترمربع پلاک 495 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی می باشد محرز گردیده است.
38- رأی شماره 668- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم مریم عنایتی فرزند محمدحسن به شماره شناسنامه 5737 صادره از گوگد و محسن کمانی فرزند محمد ابراهیم به شناسنامه 13 از گوگد بالسویه در ششدانگ یک باب عمارت به مساحت 213/35 مترمربع پلاک 2058 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی می باشد محرز گردیده است.
39- رأی شماره 662- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم زهرا تائبی فرزند سیف ا... به شماره شناسنامه 3972 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 220/40 مترمربع پلاک 1089 فرعی از 5 اصلی واقع در بخش 4 خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
40- رأی شماره 660- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای حمید اسعدی فرزند محمدرضا به شماره شناسنامه 101 صادره از گوگد در یک باب عمارت به مساحت 138/47 مترمربع پلاک 747 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
41- رأی شماره 928- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای مهدی عظمتی فرزند محمدعلی به شماره شناسنامه 8 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 191/70 مترمربع پلاک 4159 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری طبق قولنامه عادی از مالکان رسمی محمدعلی عظمتی و فاطمه بخشایش محرز گردیده است.
42- رأی شماره 1884- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم رقیه اشراقی فرزند محمدباقر به شماره شناسنامه 15029 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 22/07 مترمربع پلاک 509 فرعی از 6 اصلی واقع در بخش 4 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
43- رأی شماره 760- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای خیرا... محمدی فرزند اسدا... به شماره شناسنامه 201 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 18/97 مترمربع پلاک 4 فرعی از 859 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی طاهره امینی محرز گردیده است.
44- رأی شماره 765- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای حسن شهبازی فرزند عباسعلی به شماره شناسنامه 14 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 183/65 مترمربع پلاک 1 فرعی از 153 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
45- رأی شماره 7881- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای حمید صالحی فرزند رسول به شماره شناسنامه 14560 صادره از الیگودرز در یک باب عمارت به مساحت 120/66 مترمربع پلاک 4233 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
46- رأی شماره 667- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم مریم مرجانی فرزند ابوالفضل به شماره شناسنامه 7 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 121/39 مترمربع پلاک 5 فرعی از 485 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
47- رأی شماره 761- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای یحیی بیاتی فرزند نصرا... به شماره شناسنامه 643 صادره از مرکزی در یک باب عمارت به مساحت 193/01 مترمربع پلاک 4277 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
48- رأی شماره 717- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم مرضیه فرخی فرزند محمدباقر به شماره شناسنامه 204 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت و باغچه متصل به آن به مساحت 1012/71 مترمربع پلاک 2710 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
49- رأی شماره 699- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم رضوان نوروزی فرزند محمدرضا به شماره شناسنامه 57 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 14/54 مترمربع پلاک 906 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
50- رأی شماره 666- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی خانم فاطمه نوری فرزند حیدر به شماره شناسنامه 16761 صادره از گلپایگان در یک باب مغازه به مساحت 9/96 مترمربع پلاک 4 فرعی از 906 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.
51- رأی شماره 936- تصرفات مالکانه بلامعارض متقاضی آقای حسن شاهپری فرزند محمدعلی به شماره شناسنامه 107 صادره از گلپایگان در یک باب عمارت به مساحت 212 مترمربع پلاک 9 فرعی از 1026 اصلی واقع در بخش 1 ثبت گلپایگان خریداری از مالک رسمی محرز گردیده است.                      مهدی صادقی وصفی                    سرپرست ثبت اسناد گلپایگان
 
تقدیر استاد علی اکبر جعفری از دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی گلپایگان
.
.
همانطور که در شماره قبلی نشریه اشاره شد موسسه پیام گلپایگان در جلسه ای میزبان اساتید دانشگاه و مدیران دوره متوسطه دوم دبیرستانهای شهرستان های گلپایگان و خوانسار بود.
دکتر ابراهیمی مدیریت این موسسه در این نشست گزارشی از روند فعالیت آنرا به استحضار حضار در جلسه رساند  که گزارش مشروح آن در شماره قبل به استحضار همشهریان ارجمند رسید.
در این شمار اشاره ای داریم به مطالب مبسوطی که استاد علی اکبر جعفری پیرامون مسائل مختلف آموزش علمی برای حاضران بیان نمود.
استاد جعفری مطالب خود را با شعری آغاز کرد و در ادامه افزود:
به نام خداوند جان و خرد
کزین برتر اندیشه برنگذرد
با سلام خدمت حضار محترم، اساتید بزرگوار، مسئولین گرانقدر شهرستانهای گلپایگان و خوانسار، دبیران، معلمین، مسئولین ادارات آموزش و پرورش و همه عزیزانی که در این جلسه حضور دارند.
گزارشی که مدیریت مؤسسه غیرانتفاعی پیام دادند و مطالبی که ملاحظه شد، واقعاً غرورآفرین بود، من که در خود واقعاً بالیدم.
خاطراتی که من در باب آموزش دارم شاید بسیاری از عزیزان نداشته باشند و اگر این خاطرات را مطرح کنم ارزش و اعتبار دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی گلپایگان برای همه ما روشن می شود.
شاید برخی از این خاطرات به اندازه کتاب ها در روحیه ما تأثیر داشته باشد که ارزش آن نعمتی که داریم را واقعاً بیش از پیش داشته باشیم. من جا دارد در مقدمه صحبتم از اینکه مسئولین این شهرستان اکثراً بومی هستند، فرماندار گرانقدر و دانش پرور ما آقای فراست که من به وجود ایشان افتخار می کنم و این سعادت را داشتم که سال های پیش در کلاس رشته ریاضی در خدمتشان بودم، واقعاً سپاسگزارم از اینکه در مسایل فرهنگی این اندازه یاری می کنند و یار و یاور دانش پژوهان و فرهنگ دوستان و مسایل تعلیم و تربیت این شهرستان هستند، از مسئولین اداری آموزش و پرورش گلپایگان و خوانسار و کادر این ادارات، رؤسای محترم دبیرستان ها و به ویژه از دبیران ارزشمند و استادان بزرگواری که به تعلیم و تربیت نسل جوان مشغول هتسند، سپاسگزاری و تشکر می کنم، از همه مسئولینی که در همه دوایر دولتی به نوعی به آموزش و پرورش یاری می رسانند و همراه و همدل بنیانگذاران تعلیم و تربیت کشور هستند، صمیمانه سپاسگزارم.
من به قدری تحت تأثیر آمار و ارقام ارائه شده قرار گرفتم که آنچه فکر می کردم در این جلسه صحبت کنم یک مقدار مسئله را تغییر داد.
یاد و خاطره مرحوم دکتر ابراهیمی و مرحوم حجت الاسلام نوربخش را هم گرامی می دارم، امیدوارم روحشان شاد باشد و برای بقیه مسئولین این مرکز آموزش عالی از خدای بزرگ آرزوی موفقیت و پیروزی بیشتر در این زمینه را دارم.
در حدود 40 سال قبل وقتی دانش آموزان دبیرستان های گلپایگان می خواستند در کنکور دانشگاه شرکت کنند ناچار بودند یا به اصفهان عزیمت کنند یا به تهران و امکانات امروز در اختیار آنان نبود، حتی وسایل عبور و مروری که به اصفهان و تهران می رفت مانند امروز ساعت به ساعت نبود یک ساعت مشخص و معینی اتوبوسها یا مینی بوسها به اصفهان و تهران می رفتند حالا شما تصور کنید فردا قرار است در اصفهان جلسه کنکور برگزار شود دانش آموزان عزیز ما پسر و دختر با چه مشقات و مشکلاتی به اصفهان می رفتند، و این در حالی بود که امکان هتل ها و مسافرخانه ها محدود بود.
من به خاطردارم نه یک بار و دوبار که بسیاری از عزیزان پسر ما که داوطلب کنکور بودند می بایست روز قبل به اصفهان می رفتند ساعت یک بعدازظهر از اینجا حرکت می کردند ساعت 5 الی 6 عصر به اصفهان می رسیدند بسیاری از آنها تا صبح کنکور در پارک ها فقط نشسته بودند یا راه می رفتند که خوابشان نگیرد و با این مشقت در کنکور شرکت می کردند. عده ای هم خبر دارم که در حمام ها می رفتند و از مسئول حمام خواهش می کردند که به ما اجازه بدهید که شب را در حمام بمانیم صبح زود می رویم. ببینید چه رنجی را متحمل می شدند، آن وقت در کنار دانش آموزان خود استان اصفهان یعنی شهر اصفهان در جلسه کنکور شرکت می کردند و می خواستد 4 ساعت به سوالات کنکور پاسخ بدهند آیا چنین شرایطی برای آنان مناسب بود؟
ولی من به شما بگویم با همه این مشکلات و نابسامانی ها ممتازترین شاگردان ما در گلپایگان تربیت شدند. در اثر همدلی، وحدت و یگانگی همه مسئولین این جوانان ما رشد کردند، پیروز شدند و امروز در سراسر مملکت وحتی خارج از کشور ما جزو درخشان ترین استعدادها و نبوغ کشور هستند با این مشکلات مبارزه کردند در مقابل سر خم نکردند پیروز شدند به مملکت خود خدمت می کنند این نتیجه همدلی و همیاری مسئولین آن زمان ،آموزش و پرورش، سایر دوائر دولتی ،  معلمین و فداکارترین افراد خیربود یعنی همه اینها دست به دست هم دادند تا این عزیزان پرورش پیدا کردند.
برای یادگیری، دانش معلم یک رکن قضیه است که بحمدا... گلپایگان از وجود معلمین ارزشمند و والامقامی همیشه برخوردار بوده و هست و شما نتیجه کار را که نگاه کنید به صدق گفتار من پی می برید. این معلمین با مسئولین دبیرستان همدل بودند این خیلی مهم است یعنی معلم برای خودش یک ساز نمی زد و مسئولین دبیرستان یک طور دیگر عمل می کردند.
دانش آموز می دید مسئول مدرسه، معاون مدرسه، کادر دفتری مدرسه و معلم یک چیز می گویند، سعادت دانش آموز بر اثر این همدلی بود که مدارس ما رشد کرد بنابراین الان هم توصیه می کنم عزیزانی که در این جلسه شرف حضور دارند اکثراً مسئولین دبیرستان ها هستند و با نسل جوان امروز سر و کار دارند، نسلی که به آینده فکر می کند نسلی که به سعادت خود و خانواده خود و کشور فکر می کند باید با محبت، با صمیمیت و عشق بیش از حد و ایثار و فداکاری جوانان را راهنمایی کنیم باید واقعاً وقت بگذاریم همانگونه که یک معلمی از آغاز وارد کلاس می شود تا پایان به فکر این است که آنچه می داند و لازم است به جوانان یاد بدهد، مسئولین دبیرستان ها هم با همدلی خود معلم را  یاری کنند. این تذکر معنی اش این نیست که یاری نمی کنند برای اینکه یادآوری به قول قرآن مجید برای مؤمنین و مسلمان منفعت دارد ذکر و یادآوری همیشه ما را بیشتر در راهی که در پیش گرفتیم آماده تر می کند.
دوم محیط مناسب برای تعلیم و تربیت: شما اکثر دبیرستان های گلپایگان را نگاه کنید اکثراً به همت خیرین بزرگوار و مسئولین محترم آموزش و پرورش در گذشته که باید یادآوری کنم آقای عباس خرمی که به عنوان یک مدیر مدرسه ساز در استان و کشور شهرت دارند خیرینی که ایشان با آنها همکاری کردند و واقعاً سرمایه خود را در راه تعلیم و تربیت جوانان این مملکت نثار کردند به قول یک ضرب المثل آسیای جنوب شرقی که می گوید: اگر می خواهی درخت صدساله بکاری در آموزش و پرورش بکار، درخت تعلیم و تربیت را خیرین بنیانگذاری کردند و مسئولین با درایت آنان را مجاب کردند و این مدارس زیبا و خوب و قابل سکونت ساخته شد و الان هم مسئولین محترم آموزش و پرورش ما همان را در حال ادامه هستند.
شما ببینید در جشن هایی که چند روز قبل به مناسبت بزرگداشت مقام معلم برگزار شد و در جشن هایی به نام دانش آموزان ممتاز چقدر سرمایه گذای شده؟ معنوی و مادی؟ این بچه ها با چه ذوق و شوقی می آمدند در جشن ستارگان جایزه می گرفتند، عکس می گرفتند من برای شما بگویم بسیاری از عکسها و یکی از صحبت هایی که من کردم را در سایت »آخاله«را آوردند اگر بدانید با چه ذوق و شوقی این بچه ها تماس می گیرند و از اینکه عکس خودشان در رسانه هاس هست سپاسگزاری می کنند، روزنامه ها و هفته نامه های گلپایگان بازتاب دادند »صدای گلپایگان« و دیگر رسانه ها و عکس این دانش آموزان ممتاز را در عصر ارتباطات به سمع مردم رساندند، بعد خیرین را تشویق کردند که هر چه در این مسیر سرمایه گذاری کنید کمک است الان هم می گویند اگر دبیرستانها وآموزش و پرورش ما با آموزش عالی همدلی و همکاری دارند ثمره اش این آماری که آقای دکتر ابراهیمی فرمودند این همدلی به این معناست اکثر جوانان ما که می خواهند انتخاب رشته کنند بسیاری ممتازند باید در دانشگاه هایی که امکانات به روز دارند بروند عده ای باید به دانشگاه شریف بروند، پزشکی تهران، داروسازی اصفهان و ... عده ای دیگر در رشته های مختلف مهندسی می روند الان مشاهده کردید یکی از جاهایی که می توانند ادامه تحصیل بدهند در شهر خودشان در وطن خودشان و در آغوش پدر و مادر باشند و بیایند اینجا تحصیل کنند  مجبور نباشند در شهر دیگری بروند و خوابگاه اجاره کنند یا خوابگاه دولتی بروند دور از وجود پدر و مادر یک زندگی جداگانه داشته باشند تا می خواهند با آن محیط انس بگیرند مدتی از عمر خود را از دست داده اند پس کسانی که چنین مؤسساتی را ساخته اند برای انتفاع که غیرانتفاعی است بسیار خدمتگزاری است افرادی هستند که پول دارند اما این کارها را نمی کنند ولی افرادی هستند که در شهر خودشان در استان خودشان سرمایه گذاری مناسب می کنند هم سود معنوی و مادی می برند این بسیار ارزشمند است و به خصوص اینکه من واقعاً احساس می کنم اگر اینها را نگویم حق شناسی نکرده ام.
  بنابراین در یک محیطی اینچنین و این گونه، تعلیم و تربیت شکوفا می شود جوانان ما رشد می کنند عزیزان ما به مدارج عالی بالا می رسند که در دانشگاه ها و ادارات و در همه مؤسسات می توانند خدمتگزار مردم باشند بنابراین صحبت من بیشتر این است همیاری و همدلی می تواند زمینه وحدت را برای پیشرفت شهرستان فراهم کند ما مسایلی هم داشتیم اکثراً یاد گرفتیم متأسفانه این همدلی کمتر وجود داشت یا وجود نداشت دودستگی ها یکپارچگی را به هم می زد می دیدیم که فرهنگ ما یک مقدار دچار افت می شد ولی شما باور کنید من باید بگویم در دبیرستان پهلوی که زمانی به نام کاشانی بود در اینجا در یک کلاس 31 نفره دو رشته ریاضی و فیزیک 8 درس با من بود. جبر، مثلثات، حساب استدلالی، رسم فنی، فیزیک، مکانیک و ... مرحوم اثنی عشری زبان و آقای ناظمی شیمی، آقای جوانبخت ورزش و آقای شهیدی ادبیات تدریس می کردند، این همدلی ها سبب شد از این 31 نفر 30 نفر در کنکور ورودی دانشگاه تهران، اصفهان و تبریز و شیراز آن سال قبول شدند و یک نفر هم سال بعد قبول شد، چرا؟ برای اینکه همه تلاش می کردند در هنگام تنظیم برنامه این را باید بگویم به خدا یکی از رؤسای دبیرستان ها آقای کشاورزی ساعت نیم بعد از نیمه شب درب منزل ما را زد گفت: من برنامه ها را نگاه کردم شما بعدازظهر یکشنبه ساعت دوم بیکار هستید. من برای شما کلاس مثلثات در دبیرستان امام (ره) گذاشتم نیم بعد از نیمه شب دنبال دبیران بودند من که قابل نیستم این چون برای من اتفاق افتاده بیان می کنم یعنی اینگونه نبود که رئیس دبیرستان  یک ساعت از کلاس را حذف کند یا رئیس آموزش و پرورش فکر کند به هر شکلی  شد.
همه و همه حتی در هنگام تنظیم برنامه کمک می کردند خدا آقای موسوی را رحمت کند که چه تلاشهایی داشت در آن دوره که که آقای شهیدی و آقای جلالی برای دخترانه تدریس می کردند ساعت ها بحث و گفتگو و جنجال بر سر اینکه دبیر چگونه انتخاب شود و قسمت شود که حق بچه های مردم تضییع نشود، نکند که همه در یک جا جمع شوند و در یک جایی که امکانات کمتری دارد از این مواهب الهی که وجود دبیران است دانش آموزان استفاده نکنند.
 بزرگان مجلس عزیزانی که مسئولیت دبیرستان ها را بر عهده دارند همه و همه بچه ها را به بهترین راه ارشاد کنید مشاورین ارزشمند مسئولین محترم مشاوره در اداره آموزش و پرورش گلپایگان و خوانسار که ما باید با این مؤسسه عالی پیام ، دانشکده فنی مهندسی گلپایگان که با شریف تهران مسابقه می دهد و فارغ التحصیلان این مرکز در رشته ارشد چه رتبه های قابل ملاحظه ای کسب کرده اند؟ لذا ما باید برای این مراکز عالی علمی که ساخته شده و دانشجو می خواهد  در درجه اول از شهرهای خودمان تأمین کنیم.
ما باید به آنهایی که انتخاب رشته می کنند را توجیه کنیم خیال نکنند دانشگاه های گلپایگان نیم تواند علمی در رقابت با نجف آباد، خمین، محلات و ... را ندارند واقعاً باید هوای این مراکز علمی را مردم ما داشته باشند باید در مواقع صبحگاه در دبیرستان ها راجع به این مسایل صحبت شود جوانان ما وقتی می خواهند انتخاب کنند لازمه انتخاب آنان بر پایه دو چیز است آزادی وآگاهی، اگر دانش آموز آزاد برای انتخاب نباشد در اثر اینکه پدر یک چیز و مادر چیز دیگر و اطرافیان حرفهای دیگر می زنند بخواهد رشته انتخاب کند مطابق میل خودش نباشد موفق نیست پس عنصر آزادی در هر انتخابی شرط اول است اما آزادی بدون آگاهی عین استبداد است. باید آزاد باشد که هر رشته که دلش می خواهد برود اما آگاهی ندارد کجا می خواهد برود بنابراین کسانی که آگاهی از رشته ها دارند باید این رشته ها را در اختیار دبیرستان ها بگذارند من تقاضایم از آقای دکتر ابراهیمی و استادان بزرگوار دانشگاه اینست همه دانشگاه های خوانسار و گلپایگان وقتی من صحبت می کنم خوانسار و گلپایگان برای من یکی است همه ایرانند که در مراسم صبحگاهی دانش آموزان همه رشته های تحصیلی را آگاهی بدهند که دانش آموزی که استعداد خوب دارد و پدر و مادر او را آزاد گذاشته اند با آگاهی انتخاب رشته کند بداند که به درد جامعه می خورد و می تواند برای آن مفید باشد الان هم رسانه های گلپایگان، نشریات و سایت های خبری باید جوانان را آگاه کنند و به عنوان یک رسالت همه به عهده بگیریم از معلم گرفته تا پدر، مادر و هر فردی که آگاهی دارد باید جوانان را آگاه کند.
بنابراین عنصر آزادی و آگاهی به ما مربوط شده به ما ارتباط دارد و می بینیم این ساختمان سازی ها رکن دوم تعلیم و تربیت است معلم استاد یک طرف ساختمان مجهز یک طرف و سوم ابزار و وسایل آموزش ممکن است دانشگاهی برقرار شد استادان برجسته هم در آن تدریس می کنند چه عزیزان گلپایگانی چه اساتید بزرگواری که از اصفهان و تهران جاهای دیگر تشریف می آورند اینها باشند آن وقت وسایل و تجهیزات مورد نیاز نباشد پس اینکه می گوییم مدرسه یار یا دانشگاه یار یعنی یاری کردن برای ابزار و وسایل آموزشی کمک فکری و مادی ومعنی انها دست به دست هم می دهد تا ما جوانانی تربیت کنیم که آینده سازان ایرانی هستند که یکی از مراکز تمدن بزرگ عالم بین النهرین هستند.
چه استعدادهایی در این شهرستان بوده و چه عظمتی این منطقه دارد؟ کتاب دیوان نجیم الدین جرفادقانی در قرن ششم هجری زندگی می کرده است و دانشگاه شهید باهنر کرمان آن را چاپ کرده است تصحیح این کتاب به دست آقای محمود مدبری بوده است جوان ما باید بداند قبل از سعدی و حافظ یک شاعر گرانقدر این خطه 6 هزار غزلیات سروده اطلاع رسانی در رسانه ها معنی اش اینست یعنی ما با مفاخر گذشته آشنا شویم بدانیم شهر ما چه کسانی را پرورش داده و چه کسانی در این شهر بودند و ما میراث چه تمدنی بودیم.
الان جا دارد از این هنرمندان نوجوان (گروه موسیقی پسران ایران زمین) و پدر بزرگوارشان که در جلسات مختلف همه را شاد می کنند و با هنرنمایی خود وجد به وجود آورند را باید تشویق کرد تشویق آنان موجب رشد موسیقی سنتی که یک نوع کار فرهنگی در مقابل موسیقی هایی که بعضاً مبتذل هستند و جوانان ما ممکن است به آن طرف سوق داده شوند وقتی چنین مدلی را جوانان ما می بینند به فرهنگ، به جامعه و مملکت خود رومی آورند البته این به این معنا نیست که از دیگران استفاده نکنیم، به قول پیامبر عالیقدر اسلام به دنبال دانش تا چین بروید در چین آن روز که اخلاقیات اسلام نبوده که پیامبر فرموده، پس هدف پیامبر بزرگ اسلام (ص) از دانش منظور دانش زمان است و ما نباید در چارچوب بمانیم ولی آنچه خود داریم را اول ارزیابی کنیم.
سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‌کرد
وان چه خود داشت ز بیگانه تمنا می‌کرد
گوهری کز صدف کون و مکان بیرون است
طلب از گمشدگان لب دریا می‌کرد
خود اتهامی یا خویشتن درمانی
.
پیش درآمد پیروزی
..
.
با بررسی روح ملت ها و اینکه هر ملت و مردمی چه ویژگی ها و برجستگی های خُلقی و رفتاری دارند، می توان به راه کارهای بنیادین دست یافت. نمونه را در فرهنگ مردم ژاپن شهرت دارد که:
» با به دست آوردن آمارهای پژوهشی، ژاپنی ها کم حرف ترین و پرکارترین مردم جهان اند«
من در این جا به اصل سخن و درست یا نادرست بودنش کاری ندارم؛ ولی می خواهم بگویم: نیاز فوری ما، در هر زمینه و بخش و شبکه ای، در رابطه با فرد و جامعه مان این است که شیوه ژاپنی ها را برای خویش این گونه تصحیح و دگرگون سازیم:
به دلیل این که ما زیاد حرف می زنیم، کم می اندیشیم، کار می کنیم. گاهی زیادتر از اندازه ضروری هم سرگرم کار و تلاش هستیم ولی چون: طرح و برنامه و روش نداریم، کار کردمان به سگ دوزدن بدل می شود. بهره تلاشمان بیشتر منفی است یا اصلاً جنبه ویران گری دارد.
پس لازم است و نیاز فوری در زمان تا گوش ها را هر چه فراخ تر نماییم، چشم ها را بیش از هر زمان باز کنیم. از جیک جیک پرنده تا خش خش شاخه درخت و ... تا صدای انسان و هر چه را در اطراف مان هست، بشنویم. دیدگان را شست و شو دهیم. از دورترین دور تا نزدیک ترین نزدیک را بنگریم. آن هم دیدنی تازه و شنیدنی اندیشه برانگیز. در هر حال و شرایط و در هر موقعیت و مقام، بر احساسات خویش غلبه نماییم. دوستی ها و دشمنی هامان را مهار کنیم و فرموله سازیم. آن هم با فرمولی قانون مند، با معیار و میزانی دقیق.
افراط و تفریط را در دوستی ها و دشمنی ها کنار بزنیم، زیاد بیندیشیم، از هوچی گری و سفسطه سخت دوری جوییم.
به جای پرداختن و نقد دیگران به خود بپردازیم. خویشتن خویش را با دقتی علمی و نگرشی فرزانه وار بکاویم. خودکاوی و خودیابی را در پیوسته زمان شیوه سازیم. آیینه نقد و اصلاح را با یک چرخش به سوی خود برگردانیم، تا چه می بینم و چه می یابیم؟! اگر داد را و نیکوساخت خویش (اصلاح) را فرادیدگان داریم، آمیخته ای بی سرانجام، چونان معجونی به هم ریخته و آشفته و سردرگم، یا غباری معلق در هوا خواهیم یافت... بی ریشه و بی ثبات.چون علفِ هرز روینده در کنار هر مزبله و با هر آبشخور!!
اگر با این شیوه راه را پی گیریم و بر این خودپردازی، پایداری نماییم و ثبات ورزیم، به گونه ای » خودخواهی آگاهانه« در معنی پردازش خویش برای دست یافتن به جوهر استعدادها دست می یابیم و از خودبینی و خودخواهی نارسیستی (خودشیفتگی) آزاد و رها می شویم؛ زیرا خودشیفتگی آغاز سقوط است، چنانچه خودپردازی با معرفت نخستین گام رشد و کمال و به نتیجه ای فرازمند دست یافتن است.
بنابراین با خودکاوی ژرف و چاره سازی (اصلاح) خویش، نیک درمی یابیم که سخت بیماریم. آن هم بیماری مُزمن و مُسری. به این معنی که بیماری مان کهنه شده و در ژرفای روح و اندیشه و وجدانمان رخنه کرده است و تمام شبکه های وجودی مان را فرا گرفته است. از سویی این بیماری به اندازه ای در ما نفوذ کرده که به گونه ای فراموشی دچار شده ایم. آن هم »خودفراموشی«! در نتیجه نمی خواهیم باور کنیم که بیمار هستیم و خطر این وضعیت برای یک فرد و ملت بس گران بار و مرگ زای است و مردمی را ماند گرسنه و فقیر که تا احساس گرسنگی نکنند و باورشان نشود که فقیرند و نیازمند، هرگز به فکر چاره نمی افتند؛ زیرا تنها وجود درد، انسان را به چاره سازی و درمان وانمی دارد، بلکه آگاهی و احساس درد است که درمان جویی را در پی دارد.
گفتم بیماری مان »مُسری« شده است. به این معنی است که پیوسته در تلاشیم تا دیگران را هم چونان خود سازیم و به همگان بباورانیم که راستی را ما سالم هستیم و اصلاً بیماری وجود ندارد. اگر میکروبی هم باشد، از بیرون است نه از درون. کسانی جز خودمان هستند که دست اندرکار پخش میکروب در میان ما می باشند. بنابراین مقصّر اصلی، وجودهای بیگانه از ما است نه خود ما و این اوج فاجعه و نکبت است برای یک فرد و ملت؛ زیرا در این صورت هرگز به فکر چاره نمی افتد تا میکروب بیماری را از درون خود بیابد، بزداید و وجود خویش را از نیروهای ناساز وجین کند و به یک نوع خانه تکانی فرهنگی، فکری، گفتاری، کرداری و جهت گیری علمی،  سیاسی و ... پردازد و بهره این حالت، جز »ایستایی«، رکود و بیهوده گرایی و ویران گری در هر مورد، چیز دیگر نخواهد بود.
پس درمان درد را چنانچه در آغاز بیان کردم، به گفته جلال آل احمد: »با وجدانی برهنه«، آیینه نقد و چاره سازی را فراروی خویش گیریم؛ هر کس هستیم و با هر وجهه و موقعیت علمی، اجتماعی، سیاسی و در هر رده و صنف اجتماعی قرار داریم و با این شیوه در عوض سخن گفتن و طرح دادن برای اصلاح دیگری و دیگران و تصویر دشمن خیالی و موهوم بیرون از وجود خویش، به خودپردازیم. پردازشی که اندوخته های ذهنی و باورهامان را خط بیندازد و در این روی به خود بقبولانیم که دست کم امکان دارد ما هم اشتباه کنیم و به خطا رویم.
این جاست که لازم می آید تا لب ها را فرو بندیم. کمتر حرف بزنیم. سکوت در اندیشه را شیوه سازیم. لحن کلام و بیانمان را دگر نماییم. لبه تیز نقد و چاره سازی را متوجه خود سازیم و با »خود اتهامی«؛ »خودپندگیری« و »خویشتن واعظی« را دمساز نماییم و در هر حال، بیندیشیم و راه درمان دردها را که تا مغز استخوانمان رخنه کرده است، بیابیم و از یاد نبریم که با این »خویشتن درمانی« است که فرد و جامعه مان به »صَلاح« می گراید و راه پیروزی و رشد در هر زمینه ای را پی می گیرد...
محمدحسن توکل گلپایگانی             
79/3/13
 
 
فردا برای خواندن دیر است
                                                  شاخه گلی تقدیم به خادمین کتاب                          دکتر ابراهیم جعفری
                                                                 ای باغ پرسخاوت اندیشه های ناب
                                                                 سوگند به برگ برگ تو اعجاز آفتاب
                                                                جان من و تو هرگز از هم جدا مباد  
                                                               ای خوب جاودانه ، ای دوست ، ای کتاب    فریدون مشیری  
                                                                                                                                         
                                                                                                                                                                                                                   
عنوان این مقاله شعار نمایشگاه بین المللی کتاب در سال 1395 بود که در نیمه اردیبهشت ماه برپا گردید. هراس از این که اگر امروز نخوانی ، فردا را هم از دست داده ای 0
اصطلاح "خادم کتاب" را نخستین بار زنده یاد طهوری مطرح ساخت .ناشر شریف و خوش نامی که همیشه خود را خادم کتاب می نامید . طبعا این نام برازنده اکثریت جامعه ناشران و کتاب فروشان کشور است. متاسفانه هیچ گاه موضوع خواندن ،‌چنین وضعیت نامطلوب و پژمرده ای نداشته است ، به گونه ای که می توان گفت اکنون در جامعه ما در میان مسائلی مانند کم آبی، بیابان زایی، حاشیه نشینی ، اعتیاد و ... بحران عدم مطالعه و ناخواندن بسیار غم انگیز است.کاهش تیراژ کتاب از 3000 نسخه در دهه 50 و 60 خورشیدی به 500 نسخه در دهه 90 با وجود دوبرابر شدن جمعیت جای تامل فراوان دارد. در همین راستا سخنان شهردار محترم تهران در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب در "شهر آفتاب" جالب توجه است:" نمی شود در شهری زندگی کنیم که تعداد مغازه های فروش لوازم آرایشی 8 هزار باشد، در حالی که تعداد کتاب فروشی های آن 1200 واحد، نمی شود در شهری زندگی کنیم که درآمد لوازم آرایش فروشی های آن 15 هزار میلیارد تومان باشد و درآمد کتاب فروشی ها هزار میلیارد تومان و ..." آقای دکتر غلامعلی حداد عادل در روایتی از سفر خود به مسکو با عنوان " روس ها کتاب خوان هستند" ، می نویسد : در جوانی و در روزهایی که در آکسفورد (انگلستان) و نیز نیویورک بودم، همه کتاب فروشی ها را پرجمعیت و پر رونق دیدم؛ اما انصاف این است که بگویم هیچ کجا را مثل مسکو ندیدم .با مشاهده علاقه مردم مسکو به کتاب خوانی ، احترام من نسبت به مردم روسیه بیشتر شد. اگر بگویم که در یک کتاب فروشی حدود 100 هزار جلد کتاب در دسترس خریداران بود و چند صد نفر زن و مرد همزمان مشغول خرید کتاب بودند، اغراق نگفته ام. فضای کتاب فروشی از حیث شلوغی شبیه میدان های تره بار تهران در ساعت 11 صبح بود، با این تفاوت که سر و صدایی شنیده نمی شد و ... " و در ادامه می افزاید": بی اختیار به یاد کتاب فروشی های تهران و خلوت بودن آن ها و کسادی کار و کسب ناشران و کتاب فروشان افتادم و ..." (روزنامه همشهری ، 16 دی ماه 94 صفحه 28)0
در اهمیت کتاب برای تکامل جوامع همین بس که تمام ادیان آسمانی و رجال بزرگ تاریخ بشری از طریق کتاب جاودانه مانده اند و روابط فرهنگی جامعه بشری نیز از طریق پوشش کتاب و مبادلات فرهنگی تقویت شده است. جایگاه کتاب در دین مبین اسلام تا آن حد است که خداوند متعال رحمت خود را در دل مصحفی ارزشمند و در قالب معجزه ای راه گشا بر نبی مکرم اسلام(ص) نازل کرده و همگان را به پیروی از آن دعوت می نماید. از این رو برای تمدن و فرهنگی که دین اش متکی بر نوشتن و نوشتار است و متن مقدس اش با سوگند به قلم و آنچه می نویسد، آغاز می شود، باید کتاب و کتاب خوانی شأن و ارج راستین خود را همواره بازیابد.  در شرح حال جاحظ متفکر مسلمان و بزرگ قرن سوم هجری بیان کرده اند که نسبت به کتاب و کسب دانش علاقه وافری داشت. هرگاه کتابی به دست او می رسید، آن را کاملا می خواند . او تا سال های پایانی عمر نسبتا طولانی خود غرق مطالعه و تحقیق در کتاب های گوناگون بود و سرانجام عمر خود را در این راه از دست داد و زیر انبوهی از کتاب ها جان سپرد 0
با همه رقیب هایی که در دوران معاصر برای کتاب پیدا شده ، از رادیو و تلویزیون تا اینترنت و شبکه های اجتماعی ، هنوز کتاب مهم ترین عامل انتقال دهنده فرهنگ شناخته می شود و تنها اوست که پذیرای عمیق ترین احساس و دریافت بشری است، به طوری که درجه پیشرفتگی یک جامعه به نوع و میزان کتابی سنجیده می شود که در آن انتشار می یابد؛ زیرا کتاب ها رشته پنهان نخی هستند که قطعات تاریخ را به هم پیوند می دهند. از این رو کتاب محدود به ورق های کاغذ نیست، بلکه زنده است و حیات دارد. در حقیقت کتاب همان چراغی است که مشعل هدایت انسان می شود . با درک این موضوع و طی شدن تجارب گوناگون بشری سخن سقراط مبنی بر این که " جامعه وقتی به فرزانگی و سعادت می رسد  که مطالعه کار روزانه اش باشد"، بهتر فهمیده می شود.هنوز هم یک متن کلاسیک مانند "ابله" داستایفسکی در آمریکا با تیراژ 700 هزار نسخه ای چاپ می شود و کتاب هایی چون " ارباب حلقه ها" با تیراژ میلیونی منتشر می گردند و ...بدون شک برگزاری هر ساله نمایشگاه بین المللی کتاب تهران زیباترین نمایش فرهنگی در ایران عزیز است. نمایشگاه کتاب را به درستی می توان "نوروز کتاب و کتاب خوانی " نام نهاد؛ چرا که همه ویژگی ها و زیبایی های نوروز را در دل خود دارد. از سوی دیگر در فرهنگی که رمضان را" بهار قرآن " می داند و قلم در ردیف سوگند های کتاب مقدس آن قرار می گیرد، نباید شگفت انگیز باشد که نمایشگاه کتاب ، "نوروز کتاب" نامیده شود. این موضوع در سخنان ریاست محترم جمهوری در بیست و هشتمین نمایشگاه بین المللی کتاب (اردیبهشت 94) به شکلی دیگر متجلی می شود: "منطق ما کتاب است،نه شمشیر- کتاب مایه افتخار و پشتوانه ماست و راه توسعه ما را هموار خواهد کرد . به عبارتی بخش بزرگی از دیپلماسی فرهنگی ما بر عهده کتاب است0
ایران از جمله تمدن های اولیه بوده است که به فرهنگ و اهمیت آن آگاهی یافته و معروف است که از نخستین تمدن های قصه گوی جهان است که همواره در بیان و تفسیر و تبلیغ موضوع های گوناگون از عنصر قصه و داستان بسیار بهره برده وعجیب نیست که تا مقطع اختراع ماشین چاپ و ظهور نشر به مفهوم نوین ، ایران آن روزگاران یکی از مراکز تکثیر و ترجمه و از پایگاه های مهم علم و دانش بوده است. بدیهی است که در این مسیر درخشان ناشران،  نسبتی دیرینه با حفظ ارزش های اندیشه ای ،فرهنگی و آیینی جوامع دارند؛‌چرا که مخاطبان را به سرچشمه روشنایی رهنمون می سازند و از این رو شایسته تکریم و تحسین اند. به عبارت دیگر ناشران و نویسندگان دو رکن اصلی و انکار نشدنی از فرآیند گسترش فرهنگ به شمار می روند0
در جریان بازدید از نمایشگاه بین المللی کتاب با چند ناشر گلپایگانی مواجه گردیدم که  کنجکاوی ام را برانگیخت.برای اینجانب موجب خرسندی است که همشهریان ما با نشر آثار و کتاب ها در ترویج فرهنگ سهیم هستند. نکته جالب توجه این است که خاستگاه این ناشران "شهر گوگد" می باشد؛ زیرا  پس از راه اندازی کتاب فروشی صبایی در سال 1341 توسط مرحوم حاج آقا رضا صبایی در گوگد ،‌ فرزندان ایشان و برادر زاده شان فرزند مرحوم حاج رجب علی صبایی ، راهی تهران شده و از طریق انتشار کتاب به بازاریابی فرهنگی می پردازند0
انتشارات صبا با مدیریت آقای حاج علی اکبر صبایی پروانه نشر خود را در سال 1341 از اتحادیه ناشران و کتاب فروشی ها دریافت نموده و آنچه در خور ملاحظه می باشد این که ایشان هفتمین پروانه نشر را به عنوان یک ناشر فعال  از آغاز صدور تا  آن مقطع زمانی به خود اختصاص داده است.این پیشگامی در صنعت نشر برای ما غرور انگیز و نمادی از علاقمندی به مسائل معنوی و فرهنگ دوستی شهرستان ما می باشد. این ناشر عمدتا چاپ کتاب های مذهبی و ادبی را در دستور کار خود قرار داده است0
انتشارات رهنما با مدیریت آقای حاج محمد جواد صبایی و اخذ پروانه نشر در سال 1361 با شماره 347 وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش عمده  خود را  تا کنون مصروف چاپ و انتشار بیش از  1500 عنوان کتاب های درسی زبان  انگلیسی ، فرانسوی و ...در مقاطع دانشگاهی از مراحل ابتدایی تا عالی ( آزمون های تافل و ...) نموده و در زمره اولین ناشران در این زمینه می باشد. علاوه بر آن نسبت به انتشار فرهنگ های دوزبانه (دیکشنری)  از انگلیسی ، فرانسوی، آلمانی ، ایتالیایی، اسپانیایی ، نروژی و ... به فارسی و بالعکس اهتمام ویژه ای مبذول داشته است. چاپ کتاب هایی در زمینه خودیاری به زبان فارسی نیز از جمله اقدامات انتشارات رهنما می باشد0
انتشارات گلپا با مدیریت آقای حاج محمد تقی صبایی و اخذ پروانه نشر در سال 1380 به طور مشخص در رابطه با انتشار کتاب های ادبیات، مذهبی ، روانشناسی  و عمومی فعالیت دارد و تا کنون بیش از 100 عنوان کتاب را به چاپ رسانده است.  البته استاد ما جناب  آقای صبایی هم اکنون در گوگد جنب مسجد جامع کتاب فروشی فعالی راه اندازی نموده و تعامل فرهنگی بسیار خوبی با علاقمندان به کتاب دارد و فرزند  فرهنگ دوست و خلاق ایشان آقای مهدی صبایی در انتشارات گلپا بار مسئولیت نشررا بردوش می کشد.همچنین فرزند دیگر ایشان جناب آقای هادی صبایی با راه اندازی "کتاب سرای بیان" در نشر و پخش کتاب در حوزه روانشناسی فعال می باشد. جا دارد از کتابی هم که با عنوان " آشنایی با معارف قرآن" توسط استاد حاج محمد تقی صبایی تالیف گردیده و توسط انتشارات گلپا در سال 1392 به چاپ رسیده، یاد کنم که با تاکید بیشتر برویژگی های مثبت دنیا نسبت به ویژگی های منفی آن به یک نوآوری دست یازیده است0
انتشارات فردوسی با مدیریت آقای محمد معراجی ناشر کتاب های حقوقی ، تاریخی، فرهنگ ، هنر و ادبیات ، انتشارات رهنمای اندیشمند با مدیریت خانم اشرف صبایی ، انتشارات رهنمای فرهنگ با مدیریت خانم اعظم صبایی ، انتشارات درخت زندگی با مدیریت آقای محمد صبایی  ، انتشارات صبای جاوید با مدیریت آقای علی صبایی  انتشارات قلم و  اندیشه  با مدیریت  آقای علی اصغر آقابراتی، انتشارات کلبه با مدیریت آقای مجید میر مهدی، شرکت چاپ و انتشار بانک ملت با مدیریت اقای حاج محمود رشیدی و انتشارات زهد با مدیریت آقای حسن وقوفی و چاپ بیش از 400 عنوان کتاب و... دیگر  ناشران  گلپایگانی  هستند که در تهران فعالیت دارند0
تا آنجا که به یاد دارم در گلپایگان دو کتاب فروش وارسته و عاشق آقایان حاج مهدی حقیقی و حاج ابوالفضل خادمی در پیشبرد اهداف آموزشی و فرهنگی نقش آفرین بودند0
مغازه آقای خادمی از ابتدا تا یک سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی روبروی دبیرستان فردوسی (سابق)  بود و پس از آن به ابتدای خیابان  شهید رجایی  انتقال یافت. به نظر بنده مرحوم آقای خادمی را می توان به عنوان خادم راستین به فرهنگ شهرمان قلمداد کرد؛ زیرا علاوه بر فروش کتاب ، مطبوعات نیز طی سالیان متوالی توسط ایشان به دست مردم می رسید و مهم تر این که کتاب فروشی مرحوم خادمی یک "حوزه عمومی" و یک "پاتوق فرهنگی" بود . بحث های گروهی فرهنگیان در زمینه مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی  در مغازه ایشان زبانزد خاص و عام بود و در جلسات هفتگی دبیران آموزش و پرورش که اغلب جنبه مذهبی داشت و در منازل آن ها برگزار می گردید، حضوری فعال و دائمی داشت.هرگز فراموش نمی کنم در سال های آخر دبیرستان و اول دانشگاه در برخی از اوقات حدود 2 ساعت در روز در مغازه ایشان کتاب های مختلف را تورق می کردم و این انسان دوست داشتنی نه تنها ناراحت نمی شد  بلکه اینجانب را به حضور بیشتر در کتاب فروشی ترغیب می نمود0
خداوند رحمت کند استاد عزیز ما مرحوم آقای اثنی عشری دبیر زبان انگلیسی را که با اقامت طولانی خود در کتاب فروشی ایشان طی یک روز تا مطالعه کتابی را به پایان نمی رساند، آنجا را ترک نمی کرد.هنوز هم نفیس ترین و کمیاب ترین آثار و کتاب ها در مغازه آن مرحوم موجود است و افسوس و دریغ بزرگ که این گنجینه معنوی و ارزشمند هم اکنون در دسترس مردم قرار ندارد. خاموش شدن این کانون فرهنگی و مردمی با درگذشت آقای خادمی خسارت بخش بود. امیدواریم فرزندان ایشان این میراث گرانقدر را به هر شکلی که می توانند ، احیا کنند
 
زندگی انسان
استاد اکبر افاضلی
همانا چیزی در آسمان و زمین از خدا پنهان نیست (آیه 4 سوره آل عمران)
اوست خدایی که قرآن را برای تو فرستاد که برخی از آن کتاب آیات محکم است. (آیه 7 سوره آل عمران)
در زندگی امروزی آدمی همان قدر که جامعه پیچیده تر و اختراعات و اکتشافات بیشتر و تمدن بشری پیشرفته تر می شود انسان آزادی را آسان تر از دست می دهد؛ زیرا در مراحل ابتدایی که زندگی ساده تر بود انسان دانا و کاری می توانست آزادتر زندگی کند و قانون مدار نظام اجتماعی خود باشد. در حقیقت باید گفت: امروزه اسارت در زندان مدنیت اکثریت جوامع را شامل شده است و اقلیتی که با وابستگی و اغلب با نادرستی موقتاً بر خر مراد سوارند از شرایط ظاهری مناسب تری برخوردارند و با امکانات رفاهی و درآمد کافی برای ادامه و اداره زندگی ناراحتی ندارند.
در همین گلپایگان بعد از سال 1320 که استعمارگران چپ و راست منابع و معادن مملکت را غارت می کردند عده ای که خود را روشفنکر می دانستند و به نام اعضای حزب توده در خیابان و کوچه های شهر با شعار زنده باد دکتر ..... و غیره محصلین تجدیدی در دروس را وادار می کردند بروند در منزل محضرداری از شهر، برگ عضویت حزب منحرف توده بگیرند، خود من در سال 1358 عده ای را دیدم در میدان رسالت تهران یکی از همان فعالان حزب توده گلپایگان مرا در جلوی روزنامه فروشی گرفت و گفت: بیا برویم دیدن ........ . من با خنده گفتم :تو که توده ای بودی! جواب داد: آدم باید نان را به نرخ روز بخورد.
متأسفانه بعضی افراد در عین حال غفلت از وظایف انسانی و خدمات اجتماعی خود را خوشبخت می شمارند و داشته ها را به حساب لیاقت و کاردانی خود می گذارند در حالی که چشم خود را از گرفتاری های متفاوت مردم و مصایب آنها بسته اند به نحوی که جامعه انسانی چون سایر موجودات تابع قوانین جبری طبیعت قرار گرفته است مثلاً به جای ارحام پرستی، احترام به بزرگان و دانشمندان، قدرشناسی از مربیان و معلمان واقعی و خدمتگزاران درستکار دوایر دولتی و مورد بسیاردیگر که یک انسان نسبت به جامعه دارد حق شناسی اغلب به صور مختلف تظاهر و دورویی و خودنمایی در اعمال و اقدامات عوام پسند که باید آن را عامل مفید و مؤثر برای نیل به زندگی بهتر خواص دانست صورت می گیرد.
ننگین ترین بلای انسانی گرسنگی و قحطی است که با تغذیه بد یا غذای ناکافی منجر به ایجاد انواع امراض در جوامع تنگ دست شده است. هر چند تعداد قلیلی از جامعه مسلمان واقعی علاوه بر اینکه نسبت به انجام وظایف شرعی و عبادت با اجرای قوانین اسلامی در حد وسع بدون تظاهر در تشخیص خودشان کمک های مؤثری به بهداشت عمومی و ساختن و پرداختن به بهبود وضع مستحقان و دلجویی از گرفتاران و مبتلایان به امراض سخت و آنچه را خود آموخته اند اقدام و به دلداری درماندگان و احترام به قوانین جاری و مفید اجتماعی و به خصوص عنایت نسبت به مسئولین ادارات مختلف و کارمندان و رؤسای دلسوز و قدرشناس از طبقات مختلف اجتماعی اعم از کارگر و شاغل و بازنشسته وظایف شرعی و اجتماعی خود را انجام می دهند که باید از چنین خیرین و انسانهای شرافتمند مسلمان تشکر نمود.
                                        تلخک
ابتدا فرا رسیدن ماه برکت رمضان ، ماه پاکی و صبر و بردباری را به تمام مسلمانان تبریک می گویم و خوشحال هستم که خداوند این بنده حقیرش را قابل دانست و توانستم امسال ماه مبارک رمضان را دوباره ببینم. یاد دوستان و کسانی که امسال در میان ما نیستند به خیر و خداوند از گناه تمام بنده هایی چون من حقیر درگذرد و تمام مردم عزیز در راه اهدنا الصراط المستقیم قرار بگیرند.
با رسیدن این ماه و انجام وظیفه نماینده عزیز شهرمان را نکو می پنداریم باشد که خداوند با همت این مردم عزیز شهرمان روز به روز قدم به جلو بردارد و مشکلات شهر با یاری نماینده خوش فکر و جوان و همیاری مسئولین و مردم به پیش برود.
در این مدت به فکر حرف رئیس دادگستری شهرستان بودم که چرا در شهر کوچک ما روزی 3 الی 5 طلاق توافقی صورت می گیرد.
با بررسی که در این خصوص داشتم به چند علت این مسئله پی بردم که شاید برای شما هم صدق آنها به اثبات رسیده باشد:
فعالیت آشپزخانه ها، اموزشگاه های رانندگی، نبود امکانات تفریحی در شهرستان بویژه برای بانوان، بیکاری و کاهش موالید در خانوادهاو آخرین و مهمترین این معضل که بلای جان خانواده ها شده است چشم و هم چشمی در بین زنان است.
با نگرشی به موارد فوق در می یابیم به ظهور رسیدن چنین امکاناتی در این شهرستان و نبود برخی دیگر می تواند از علل عارضه طلاق در این دوره از زمان محسوب شود که با استفاده از تهاجم فرهنگی و از بین بردن خیلی از اصالت ها غربی ها چقدر برای از بین بردن فرهنگ اصیل ایرانی تلاش می کنند  و متاسفانه برخی از ما نیزدر این امر به آنا  کمک می کنیم.
دوستدار فرهنگ اصیل ایرانی (تلخک)
کورش محسنی
 
نگذاریم منکرمعروف و معروف منکر شود
یکی از عواملی که در جامعه از بدیها جلوگیری می کند نهی از منکر و منکر ساختن منکر است. پس بیایید با تلاش و کوشش مان همت کنیم، نگذاریم »منکر« »معروف« و »معروف« »منکر« شود. این بار به بهانه های مختلف رفته ایم سراغ حکمت ها، نامه ها و خطبه هایی از نهج البلاغه که درباره امر به معروف و نهی از منکر بودند، لا به لای حرف های امام دنبال امر به معروف و نهی از منکر گشته ایم که همان قیام سیدالشهدا (ع) است. آی انسان آی مسلمان آی مؤمنین نیکی کن و به نیکوکاری امر کن از بدی کناره بگیر واز بدکاری برحذر دار و به دست و زبان و دل آنچنان که شایسته و بایسته است در راه خدایت تلاش کن ملامت ملامتگران و سرزنش سرزنش کنندگان تو را از تلاشت بازدار و از راهت بازگردان.
امر به معروف، خُلق خدا:
به یقین امر به معروف و نهی از منکر دو خُلق از اخلاق خداوند منزه و دو صفت از صفات باری تعالی است (خطبه 156) این بیان امیرالمؤمنین علی (ع) در مورد این دو خصیصه ارزشمند است، خصایصی که امام علی (ع) آنها را منتسب به حضرت حق کرده و برای همین اعتبار خاصی به آنها بخشیده است.
این بیان، نه تنها در کلام امام علی (ع) آمده است که متن صریح قرآن کریم هم به آن اشاره شده است آنجا که می فرماید: خدای عزوجل به عدل و احسان و بخشش به نزدیکان امر می کند و از فحشا و ستم و منکر نهی می نماید. (ترجمه سوره نحل آیه 90)
باید گفت: خدای متعال با ارسال رسولان و بعثت انبیاء و انتخاب پیامبران، بزرگترین گام را در جهت امر به معروف و نهی از منکر بشر عامی برداشته است. امر به معروف و نهی از منکر اساس نظام اسلام است و بنیان جامعه مسلمان، مرگ این دو فریضه مرگ مسئولیت پذیری، زنده شدن گناهان و سرآغاز تشکیل مردابی از فساد و تباهی است؛ پس بی راه نیست اگر حسین (ع) را خون خدا بدانیم که خُلق خداوندی خدا همچون خون در رگ های او جاری است آنجا که فرمود: من نه از سرخودخواهی و خوشگذرانی و ستمگری که از برای اصلاح امت جدم که به جهت امر به معروف و نهی از منکر و به دنبال عمل به سنت جد و سیره پدرم، قیام می کنم. پس اغراق نیست اگر حسین (ع) را خون خدا بدانیم که دمش به نیکی می خواند و بازدمش از بدی برحذر می دارد که دمش دم از معروف می زند و بازدمش از منکر باز می دارد که دمش خُلقی از اخلاق خداست و بازدمش صفتی از صفات او.
قرآن کریم در سوره آل عمران آیه 104 می فرماید: از بین شما مسلمانان باید عده ای مردم را به خیر و نیکی و معروف فراخوانده و از بدکرداری و فساد و منکر بازدارند که ایشان رستگاران و سعادتمندان هستند.
امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) که کلام او تفسیری است جامع بر قرآن می فرماید: مردم چهار دسته اند نخست آنانی که به دست و زبان و قلب هر منکری را ناپسند می دارند و به همین سبب تمام نیکی ها به قلب و زبان از هر منکری گلایه کرده است پس دو خصلت نیک را گرفته یکی را رها کرده اند، سومین گروه آنانند که نه به زبان و نه به دست بر هیچ منکری نمی شود نه بلکه تنها در دل نیست به آن اظهار خرسندی دارند این گروه دو خصیصه نیک را رها کرده و یکی را برای خود نگه داشته اند و دسته چهارم آنانند که منکر را زشت نمی دانند نه در قلب نه به زبان و نه به دست پس ایشان مردگانی هستند در میان زندگان.
و چه پیداست قیام حضرت امام حسین (ع) که امتداد غدیر است آن گاه که نه تنها به قلب و زبان و دست که با یکایک رگ های حنجرش و با تمام خاندانش و با همه وجودش برمی خیزد تا از منکر که دامان جامعه را گرفته تبری جسته و به معروفی که از امت جدش رخت بسته تأسی جوید و چقدر هویداست حیات حضرت اباعبدا... الحسین (ع) در میان قبرستانی مالامال از مردگان.
منابع: نامه 31 نهج البلاغه- نشریات دانشجویی- خطبه 156 نهج البلاغه- سوره نحل آیه 90- حکمت 373 نهج البلاغه سوره آل عمران آیه 104- حکمت 374 نهج البلاغه
                                                                    سید عطاء عبدالمنافی
 
اهمیت دوران جوانی
هنگامی که انسان پای به عرصه هستی می گذارد دوره های مختلفی مانند کودکی، نوجوانی، جوانی و ... را پشت سر می گذارد.
جوانى بهار زندگى است، بهارى ارزشمند اما زودگذر.
حال باید دید که چگونه از بهار جوانى کاملا بهره بریم و از این سرمایه عظیم پاسدارى و حراست نماییم؟
این جاست که باید با تلاشى پى‌گیر و مستمر، دنبال راه و روش صحیح و کاملا بى‌عیب و نقص بود؛ راهى که انبیا و پیشوایان معصوم (علیهم السلام) در پیش گرفتند و نتیجه روشن و مطلوب آن را براى ما بازگو نمودند.
حضرت علی قلب نوجوان را مانند زمین کاشته نشده ولى آماده بذر پاشى می‌داند که اگر آن چه را که باعث سعادت و کامیابى یک جوان است، بذر افشانى نکنیم، خواه ناخواه دیگران بذرافشانى خواهند کرد.
در نظر پیامبر (صلى الله علیه وآله)، این دوران آن‌چنان مهم و ارزشمند است که به ابوذر غفارى دستور می‌دهد تا این فرصت طلایى را به عنوان غنیمت تلقى کرده و از آن کاملا بهره بردارى کند و می‌فرماید: »یا أباذر اغتنم شبابک قبل هرمک.
اى ابوذر از جوانى خود پیش از فرا رسیدن دوران پیرى کاملا استفاده کن«
پیرى دوران استفاده از ذخیره‌هاست نه ذخیره سازى. بدین جهت پیامبر از ابوذر می‌خواهد تا قدر جوانى خویش را شناخته و آینده را پیشاپیش بیمه کند.
 بهره جوانى
عمرو بن حمق خزاعى، یکى از صحابه پیامبر و از یاران شجاع و مخلص ‍امیرمؤمنان (علیه السلام) بود که سرانجام توسط دژخیمان معاویه دستگیر شد و پس از شهادت، سر مقدسش را به عنوان هدیه نزد معاویه بردند.
او هنگام جوانى براى پیامبر (صلى الله علیه وآله) آب برد، پیامبر پس از آشامیدن، در حق او دعا کرد و چنین فرمود: »اللهم امتعه بشبابه ؛ خدایا او را از جوانى بهره‌مند ساز.«
دقت در این ماجرا و دعاى پیامبر (صلى الله علیه وآله) بسیارى از مسائل را براى ما آشکار می‌سازد؛ زیرا آثار جوانى در نظر مبارک پیامبر، آن قدر مهم بوده که درباره عمرو چنین دعایى می‌کند.
تأثیر این دعاى مستجاب درباره عمرو فقط براى این نبوده که وى از نظر ظاهرى و شکل و قیافه جوان بماند؛ چرا که این اثر در برابر دیگر آثار مثبت جوانى بسیار ناچیز است، گفتنى است که عمرو در اثر دعاى خیر پیامبر (صلى الله علیه وآله) تا هشتاد سالگى از روحیه‌اى جوان برخوردار بود.
پیامبر دعا کرد تا فکر و اندیشه عمرو مانند یک جوان، و سلامت جسمى او، سلامت یک جوان، و حال عبادت او، همانند حال عبادت یک جوان بانشاط و سالم همچنان باقى بماند در نتیجه، او با این که هشتاد سال از عمر با برکت خود را پشت سر گذرانده بود اما همچنان قوى و نیرومند، در کنار امیرمؤمنان (علیه السلام) در صحنه‌هاى نبرد می‌غرید و می‌خروشید؛ گویى فراموش کرده بود که هشتاد سال از عمر شریفش می‌گذرد.
پرسش از جوانی در قیامت
روشن است که نعمت های خداوندی هر چه ارزشمندتر باشد، در روز واپسین حساب دشوارتری را در پی خواهد داشت جوانی یکی از همان نعمت های ارزشمندی است که انسان باید در دادگاه عدل الهی پاسخ گوی برخورد با این نعمت باشد.
پیامبر (ص) نیز در این راستا می فرماید: هر بندگان در روز قیامت هیچ گامی بر نمی دارند مگر اینکه باید به چهار چیز پاسخ دهند: نخست از عمر، که در چه کاری آن را به پایان رسانیده؛ دوم از جوانی که در کجا به کار برده شده؛ سوم از علم و دانششان که چگونه از آن بهره جسته اند؛ و چهارم از دارایی و ثروتشان که از کجا آورده و در کجا به مصرف رسانیده اند.
در جوانی چه رازی نهفته است که از یک سو پیامبر (ص) سفارش فرموده و از سوی دیگر، در قیامت از آن سوال می شود؟
پاسخ این پرسش بسیار روشن است: جوانی دوران نشاط و سلامتی است فکر جوان همانند خود جوان بسیار مستعد است قلب جوان بسیار رقیق و مهربان است و تیرگی قلب بسیاری از بزرگسالان را ندارد.
 
                            مرا خاکم کنید
بنده را تا زنده ام خاکم کنید
گریه بر این شغل غمناکم کنید
چونکه بوده شغل دلخواهم کتاب
گشته کارم باعث رنج و عذاب
کس نمی پرسد ز وضع و حال من
رفته بر باد فنا آمال من
کس نخواند رستم و اسفندیار
کس نمی خواند نظامی یا بهار
لیلی و مجنون دگر افسانه شد
جایگاهش زیرزمین خانه شد
سعدی و حافظ نخواند کس دگر
بهر فرهنگِ غنی باشد خطر
مثنوی مولوی گشته غریب
هر جوان از شعر نغزش بی نصیب
شمسِ تبریزی نخواند هیچ کس
همچنان مرغی گرفتارِ قفس
از کتاب آخر چه آمد بر سرم
صد هزاران یار و من بی یاورم
ای کتاب این رسم دلداری نبود
رسم یاری و وفاداری نبود
نزدِ من ماندید و زندانی شدید
شاهد بحرانِ نادانی شدید
کس نمی باشد دگر یار شما
کس نمی گردد خریدار شما
بی کس و بی یار و بی یاور شدید
چون زنان بیوه بی همسر شدید
جایتان بگرفته اینک تلگرام
واتس آپ و تبلت و اینستاگرام
هر جوان کارش SMS بازی است
با موبایلش بازی و لجبازی است
چونکه برخیزد جوان از رختخواب
صد SMS مانده در شب بی جواب
با پیامک می دهد فوری جواب
این جوان دیگر کجا خواند کتاب
پشت فرمان هم موبایلش روشن است
فکر و ذکر او پیامک خواندن است
ما از این فرهنگ نو جا مانده ایم
بس اراجیف و پیامک خوانده ایم
راه چاره بهرِ این فرهنگ نیست
آنکه مرهم می نهد بر زخم، کیست
تلگرام و وایبر و اینستاگرام
روز و شب در اختیار ما مُدام
با شبک های مجازی چون کنم
می شود فکرش ز دل بیرون کنم؟
من از این دلبستگی ها خسته ام
از فشار زندگی ها خسته ام
طالب گلپایگانی
دیدار و بازدید مسوولین شهرستان از شرکت تولیدی زرفنر گلپایگان
مهندس علی بختیار در اولین هفته از فعالیت نمایندگی مردم شهرستانه های گلپایگان و خوانسار در مجلس دهم از برخی ادارات، نهادها و بخش های صنعتی این دو شهرستان دیدار کرد.
نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی در دیدار و بازدیدی که از شرکت صنعتی و تولیدی زرفنر شهرستان گلپایگان با همراهی فرماندار، مدیریت اداره صنعت،معدن و تجارت، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت و چند تن از مدیران برخی شرکت های صنعتی منطفه بعمل آورد، در جریان روند فعالیت این شرکت قرار گرفت که از سوی مهندس صدری  مدیر عامل شرکت زرفنر صورت گرفت.
مهندس علی بختیار در حاشیه بازدی از کارخانه شرکت زرفنر گلپایگان در گفتگویی ضمن تسلیت ایام بیست و هفتمین سالگرد رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی اظهار داشت: امروز برای ما توفیقی بود که باتفاق مسوولین و مدیران  کارخانه شرکت زرفنر بازدید داشته باشیم.
وی افزود: به حمدا... با توجه به ارائه گزارشی که از سوی مدیر عامل این کارخانه شد وضعیت آن در حال حاضر خیلی خوب و فعال استو با مدیریت مناسبس که در حال فعالیت است و لازم است همینجا تقدیر و تشکر از مدیران و پرسنل این شرکت داشته باشیم و همچنین از مسولین شهرستان که در جهت رفع مشکلات شرکت های صنعتی تلاش مضاعف دارند نیز تقدیر و سپاسگزاری می شود.
 نماینده دهم مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بدیهی است در راستای فعالی چشمگیر این شرکت که توانسته است تولید خود را به ظرفیت  اسمی آن برساند تلاش و همت بسیار خوبی صورت گرفته  و امیدواریم ما هم بتوانیم با پیکگیری هایی که در مجلس خواهیم داشت و در وضع قوانین حمایتی و تأمین نقدینگی این شرکت ها که نقش ارزنده ای در جلوگیری از واردات قطعات خودرو ایفا می کنند اقدام موثری در فعالیت چشمگیر تر این بنگاه های اقتصادی انجام دهیم.
مهندس بختیا ر در راستای اقدام جهت مشکلات مالکیتی شرکت های صنعتی در شهرک سایپای گلپایگان اظهار کرد: در خصوص سندهای مالکیتی شرکت های صنعتی سایپا که در اختیار شرکت نیوان ابتکار می باشد پیگیری هایی از سوی سازمان گسترش و توسعه صنایع ایران انجام شده و امیدواریم که اگر اداره راه و شهرسازی در این موضوع در شهرستان کمک کنندبتوانیم ظرف چند ماه آینده مشکل سند این شرکت ها را حل کنیم و مدیران این شرکت ها بتوانند با در اختیار داشتن اسناد مالکیت این شرکت ها از خدمات و تسهیلات مورد نیاز بهره مند شده و مشکلات نقدینگی که دارند را برطرف کنند.
مهندس صدری مدیر عامل شرکت زرفنر ضمن تقدیر و قدردانی از حضور مسوولین در این شرکت اظهار داشت: در راستای اهداف و برنامه های گروه صنعتی سایپا با توجه به مشکلات عدیده ای که از حدود 3 سال گذشته تاکنون ما با آن مواحه هستیم به حمدا... در حال حاضر با کمک تمامی مسوولین شهرستان گلپایگان و با حدیت و اهتمامی که مدیریت این شرکت داشتند توانستیم به یک شرایط مطلوبی برسیم و بخش اعظم از ظرفیت تولید را جامه عمل بپوشانیم.
 مدیر عامل شرکت زرفنر تصریح کرد: یکی از مشکلات عدیده امروز در اغلب شرکتها و این شرکت بحث تأمین سرمایه در گردش است که در حال حاضر ظرفیت 95 درصد  این شرکت برای خودروسازان اختصاص پیدا می کند که با در اختیار قرار گرفتن سرمایه در گردش این موضوع می تواند تولید فعلی ما را حداقل تا 25 در صد افزایش بدهد.
طراحی و ساخت ماشین فرز CNCدر دانشکده فنی و حرفه ای شهداء گلپایگان
این دستگاه یکی از انواع ماشینهای کنترل عددی می باشد و کلیه عملیات لازم برای ساخت یک قطعه صنعتی در یک برنامه "نرم افزار" گنجانده می شود
ریاست دانشکده فنی و حرفه ای گلپایگان در این زمینه اظهار داشت:
 این ماشین قادر است کلیه دستورهای کنترل کننده , مانند اطلاعات مسیر و وظایف سوییچ ها در قالب کدها به دستگاه معرفی گردد سپس  کامپیوتر ماشین  این کدها را شناسایی و پردازش می کند  و آنها را به محورهای مربوطه  ارسال می نماید . کامپیوتر می تواند به سرعت مجموعه ای از دستورها را به فرمانهای  قابل فهم ماشین تبدیل نماید. در سیکل های زمانی بسیار کوتاه ، سیستم کنترل از نتایج عملکرد گزارش می گیرد و پس از مقایسه با مقادیر تنظیمی ، اصلاحات لازم را انجام می دهد.اطلاعات فوق الذکر در حافظه ماشین ذخیره میگردد و بعد از آن قابل اجراء می باشد
منعمی اضافه کرد: سازه اصلی این دستگاه از مواد داخلی بوده و اجرای آن  توسطه یک  تیم دانشجویی به مدیریت مهندس رسول عمادی از اساتید فرهیخته این دانشکده طراحی و اجراء گردیده است بیشتر دستگاه های الکترونیکی این ماشین ، خارجی می باشد اما تقریبااغلب  ادوات مکانیکی آن داخلی بوده و طراحی منحصر بفرد آن نیز در این دانشکده صورت گرفته است البته ساخت قطعات الکترونیکی آن نیز مقرون به صرفه نبوده که در اینجا ساخته شود لذا جهت صرفه جویی در وقت و هزینه از قطعات واردتی استفاده گردیده است
قیمت مشابه خارجی این ماشین حدود یکصد میلیون تومان است و صرف نظر از هزینه های مطالعاتی و عملیات کارگاهی و نیروی کار دانشجوئی  و هزینه های جنبی مانند دورریزها و ... قیمت تمام شده این دستگاه حدود 35 میلیون تومان بوده است که در طی 2 ترم تحصیلی توسط 2 گروه از دانشجویان این دانشکده و به کمک اساتید آنان آماده بهره برداری قرار گرفته است
این دستگاه نمونه بیرونی نداشته و کپی برداری نیز نیست و سیستم آن ممکن است مشابه داشته باشد اما چنین دستگاه و ابعادی بدون مشابه است
کارایی این دستگاه بسیار بالا و در بعد صنعتی می باشد و تنها آموزشی نیست
از مزایای این ماشین میتوان به موارد زیر اشاره کرد
1-  توانائی ماشینکاری قطعات پیچیده 2- دقت بالا 3- تکرارپذیری 4- عدم نیاز به ماشینکار با تجربه 5- خطر کمتر برای اپراتور 6- سرعت بالا در ماشینکاری و به تبع آن کاهش زمان تولید 7- کاهش ضایعات 8- کاهش امکان خطای انسانی 9-کاهش هزینه ساخت قید وبست 10-کاهش زمان تنظیم اولیه ماشین 11-کاهش زمان اندازه گیری و کنترل 12-افزایش قابل توجه راندمان تولید و ده ها قابلیت دیگر است
علاوه بر موارد فوق
 در حال حاضر این دستگاه در این دانشکده  دو کار انجام می دهد یکی آموزش به دانشجویان که یکی از واحدهای درسی آنها ، ماشینهای کنترل عددی ست و به کمک این دستگاه با نحوه برنامه نویسی و کار کارگاهی آشنا می شوند و البته درس  ماشین های کنترل عددی در بسیاری از دانشگاهها تدریس می گردد اما به صورت عملی کار نمی کنند و تنها بصورت تئوری آموزش می بینند و مسلماً آموزشی که باید باشد را ندارندو برای ما مهمترین بحث از این دستگاه آموزش بصورت عملی است . دوم نیازهای دانشکده در امور کارگاه ها و استفاده دستگاه برای تولید قطعات در دروس کارگاهی دیگر است  .
طول محور اصلی این دستگاه یک متر و 25 سانتی متر است و دو محور دیگر آن قابلیت تنظیم برای انجام براده برداری اغلب قطعات صنعتی  را دارا می باشد این دستگاه چون در قالب کار دانشجویی ساخته شده و دانشجویان مختلفی روی آن کار کرده اند تقریباً دو ترم ساخت آن زمان برده است امادر تولید های بعدی امکان رساندن زمان ساخت به 2 ماه نیز میسر خواهد بود . وی ادامه داد : اجرای این طرح یکی از مصادیق بارز اقتصاد مقاومتی بوده که در قالب طرحهای دانش بنیان در سالی که به این نام ( اقتصاد مقاومتی – اقدام و عمل ) توسط مقام معظم رهبری، نامگذاری گردیده است مورد بهره برداری قرار گرفت  منعمی در پایان جهت همکاری با واحدهای صنعتی و دانشگاهی در این زمینه اعلام آمادگی کرد
پروژه تسطیح، زیرسازی و آسفالت حاشیه محور اصلی محله وداغ به اتمام رسید.
از آنجا که بلوار اصلی گلشهر محور مواصلاتی استان اصفهان به استانهای غربی و شمال غربی کشور می باشد تردد وسایل نقلیه سبک و سنگین در این محور روبه افزایش است؛از سوی دیگر پهنای کم جاده در محله وداغ علاوه بر افزایش خطر وقوع حوادث رانندگی، موجب بروز مشکلات ترافیکی گردیده بود که پس از عملیات خاک برداری، زیرسازی و تسطیح حاشیه محور مذکور توسط شهرداری گلشهر، اداره راه وشهرسازی شهرستان گلپایگان عملیات آسفالت ریزی را آغاز نمود. با اجرای این پروژه به طول 5/1 کیلومتر پهنای هردو باند این محور 12 متر افزایش یافت.
همایش روز ملی جمعیت (ویژه بانوان)به منظورتبیین سیاست‌های جدید جمعیتی در جهت ارتقاء کیفیت و کمیت جمعیت در حسینیه قدیم گلشهر برگزار شد. به گزارش روابط عمومی شهرداری گلشهر این همایش با مشارکت شهرداری، مشاور امور بانوان شورای اسلامی شهر، مرکز بهداشتی و درمانی گلشهر از ساعت 8:30 تا 10صبح روز پنجشنبه 30اردیبهشت ماه همزمان با روز ملی جمعیت، با حضور جمع کثیری از بانوان گلشهری در این شهر برگزار شد. از محورهای این همایش میتوان به راهبردها و سیاست‌های جمعیتی، خانواده و سبک زندگی، بحث سالمندی جمعیت و کیفیت و سلامت جمعیت اشاره نمود.
 
گیاهانی که در درمان وکنترل دیابت نقش دارند
امروزه یکی از شایعترین بیماریهای جهان دیابت است که نیمی از افراد بدان مبتلا هستند،این بیماری با ایجاد مشکلات و اختلالاتی مانند حمله قلبی و اسیب به اعصاب و اختلالات چشمی میتواند زندگی فرد را به مخاطره بیاندازدبنابراین برای داشتن زندکی بهترباید از بدن خود مراقبت و برای پیشگیری از این بیماری مهلک میزان  متعادل قند خون را حفظ نماییم. از گذشته دور گیاهان متفاوتی برای درمان این بیماری به کار میرفت که از نظر علمی نیز تاثیر انها اثبات شده است، در ذیل به دسته ای از انها اشاره میکنیم:     
الوئه ورا به عنوان گیاه شفا بخش شناخته شده است. شیره خشک شده و ژل که ازقسمت داخل برگ ها بدست میاید در کاهش قند خون بسیار موثر است.
دارچین: این ادویه دسترسی سلولهای چربی را به انسولین آسانتر میکند وتبدیل گلوکز به انرژی را چند برابر افزایش میدهد. علاوه بران دارچین مانع ایجاد رادیکالهای آزاد خطرناک میشود.
پیاز: این گیاه تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد. پیاز روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر میگذارد وباعث افزایش ترشح انسولین میشود.
سیر: این گیاه بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون، بازسازی سلولهای لوزالمعده و تحریک ان برای تولید انسولین به حساب میاید.
برگ انبه: کافی است برگ های انبه را به مدت 24 ساعت در اب خیس کنید سپس  برگها رو بفشارید وآب بدست آمده رو بخورید یا برکهای انبه را خشک وسپس آسیاب کنید
وروزی 2 باربا اب مصرف کنید،این دو روش عوارض دیابت را از بین میبرد.
جینکوبیلوبا :عصاره این گیاه برای پیشگیری و درمان مراحل اولیه ناراحتی عصبی ناشی از دیابت موثر است.
شنبلیله: یکی از پر مصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به حساب میاید. شنبلیله مقاومت انسولین را در بدن کاهش میدهد و با افزایش گیرنده های انسولینی یا افزایش این گیرند ها در گلبول قرمز میزان قند خون را کاهش میدهد ، کافی است دانه های شنبلیله را یک شب کامل در یک لیوان اب خیس کنید وروز بعد آب آنرا بخورید و دانه ها را بجوید.
اسفرزه: این گیاه خاصیت کاهش دهنده کلسترول و قند خون را داراست. فیبر بالای موجود در آن یبوست را از بین میبرد و با کاهش کلسترول خطر عوارض قلبی را کم میکند.
ریحان: این گیاه روند ترشح انسولین را آسانتر میکندبطور عمومی هر گیاهی که لوزالمعده و کبد را تقویت کنددر درمان دیابت مفید است. اما اگر دیابتی هستید و دارویی برای کنترل میزان قند خون مصرف میکنید بهتراست با پزشک مشورت و به طور منظم میزان قند خون خود را کنترل کنید تا با افت ناگهانی قند خون مواجه نشوید.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.