بازارچه در هنرستان شهدای پتروشیمی

پریسا نیکنامی - عکاس خبرنگار

به منظور ایجاد خلاقیت در کارهای هنری و ارایه آثار به مخاطبان آن و همچنین به جهت کسب تجربه در امر اشتغال نمایشگاهی در هنرستان شهدای پتروشیمی ، تحت عنوان "بازارچه" دایر گردید و هنرجویان این واحد آموزشی مبادرت به ارایه آثار خود نمودند . استقبال خوب از این بازارچه ، انگیزه بیشتری را در هنرجویان در امر تحصیل در رشته های مورد علاقه خود ایجاد نموده است در چند ساله اخیر  با ایجاد این گونه نمایشگاه ها  دانش آموزان را در انتخاب رشته های هنری ترغیب کرده است

شماره 363 نشریه صدای گلپایگان







شماره 363 نشریه صدای گلپایگان

                                    

 

سهم سایت آخاله در بهداشت روانی همشهریان

در روز های بعد از اقدامات مسلحانه سارقان که منجر به شهادت پنج تن و مجروح شدن شش نفر از همشهریان عزیزمان شد ، آمار بازدید سایت روزانه حدود هشت هزار بار بود و حتی در برخی از مواقع حدود پنجاه نفر به صورت همزمان مشغول بازدید از سایت آخاله بودند که رقمی شگفت انگیز است . این وضعیت نشانگر آن است که همشهریان ما در داخل و خارج از کشور پایگاه اینترنتی آخاله را برای خود منبع قابل اعتمادی می دانند.

دکتر ابراهیم جعفری

بیا تا گل برافشانیم و می در ساغر اندازیم        فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو در اندازیم

اگر غم لشگر انگیزد که خون عاشقان ریزد       من و ساقی به هم سازیم و بنیادش براندازیم

  دوازده سال از فعالیت فرهنگی موثر و قابل تحسین سایت آخاله را پشت سر گذاردیم. این رسانه تاکنون بر اساس اظهار نظرهای مخاطبان که در کنار بخش های مختلف (اعم از عکس ها، مقاله ها، اشعار محلی و ...) بازتاب داده می شود، علاوه بر اطلاع رسانی، آموزش و سرگرمی در زمینه بازیابی هویت و معرفی ظرفیت های آشکار و پنهان گلپایگان عملکرد موفقیت آمیزی داشته است.

  با مشاهده مطالب سایت آخاله روحیه ای که در ذهن و ضمیر مخاطبان شکل می گیرد، چنین است: مابه گلپایگانی بودن خود افتخار می کنیم (بدون این که به تعصب و خدای ناکرده خود برتربینی منتهی گردد ). علاوه بر موارد فوق با یک ملاحظه دقیق به محتوای سایت آخاله در می یابیم که جهت گیری این رسانه ایجاد آرامش و حرکت به سوی بهداشت روانی همشهریان است.

 بهداشت روانی برخورداری از توانمندی ها و قابلیت هایی است که به ما کمک می کند تا بتوانیم با محیط و شرایط زندگی پیرامونی خود سازگار باشیم و با مسائل و چالش های موجود مقابله کنیم. به زبان دیگر بهداشت روانی یعنی قابلیت های مثبتی که به کیفیت زندگی ما مربوط می شود؛ مانند خودشناسی و توانایی برقراری ارتباط با دیگران و در یک کلام مجموعه موضوع هایی که با رعایت آن ها بتوانیم از زندگی خود لذت برده و آسایش و آرامش داشته باشیم.

اما با این واقعیت تلخ مواجه ایم که در جهان امروز وسایل ارتباطی به جای آن که گره گشای مشکلات جامعه و ابزاری برای آرامش بخشی به مردم باشند، بیشتر موجب دغدغه ها و استرس های افزون تر و در مواردی همچون سلاحی در کف زنگی مست هستند.

      در دنیای امروز جای نگرانی است که تکفیری هایی چون داعش، القاعده، بوکوحرام و .... با استفاده ازاینترنت و شبکه های اجتماعی افکار پوسیده ی خود را ترویج نموده و مدام بذر خشونت می کارند و مصیبت بارتر آن که برخی کانال های ماهواره ای به نام تشیع و با دفاع بسیار بد از اهل بیت عصمت و طهارت (س) میان شیعه و سنی، آتش کینه و اختلاف را شعله ور می سازند.

      در اینجا مناسب است یادآوری کنم که فلسفه وجودی شاخه علمی، فرهنگی و آموزشی سازمان ملل متحد (یونسکو)  ، از میان برداشتن موانع معرفتی است که موجب نابردباری، عدم مفاهمه، خشونت و جنگ می شود.

      دوری از خشونت ورزی و روی آوری به صلح نباید فقط به دنیای سیاست محدود شود، بلکه در نگاهی کلان باید صلح در اندیشه، صلح با طبیعت، صلح با تاریخ و صلح با همه قواعد نظم اجتماعی سرلوحه فعالیت رسانه ها قرار گیرد. جهانی که برمدار چنین درکی بچرخد، قطعا می تواند تصویری دوست داشتنی از زندگی در همه لایه های حیات اجتماعی، فرهنگی و سیاسی عرضه دارد. رسانه ها برای ایفای چنین نقشی که منتهی به گفت‌وگو شود، نیازمند اتخاذ رویکرد جدیدی هستند تا بتوانند در عین بازنمود همه وقایع تلخ و شیرین جهان، راه حل های تفاهم آمیز و صلح جویانه را ارائه و آموزش دهند. متاسفانه امروز بسیاری از رسانه هانسبت به  ارزش های صلح و مدارا بی توجه هستند. درست است که وسایل ارتباطی صدای جامعه خود را انعکاس می دهند و واقعیت ها را روایت می کنند و به طور طبیعی درشرایطی که کشمکش و درگیری های سیاسی و .... غلبه دارد، ناگزیر باید چنین اخباری را انتشار دهند، اما در کنار این بازتاب دادن ها، می توانند مسیری را انتخاب کنند که به توسعه تفاهم اجتماعی نیزکمک کند.

       رسانه هامی توانند بر واقعیت های اجتماعی تاثیر بگذارند و در شرایط کنونی آرامش، تفاهم، همدلی و انسانی زندگی کردن را ترویج دهند. به عبارت دیگر رسانه ها می توانند گفتمان " تنازع محور" را به گفتمان " تفاهم محور" تبدیل نموده و ارزش های صلح و مدارا، همزیستی و ارزش های اخلاقی را پاسداری کنند و از این طریق خدمت گذار مردم باشند.

از سوی دیگر اعتماد مخاطب مهم ترین سرمایه هر رسانه محسوب می شود. بنابراین باید دقت، امانت داری، صحت و استناد به منابع و وفاداری به حقیقت را سرلوحه تلاش خود قرار دهند.

        بنابر گفته جناب آقای نیکنامی ، در روز های بعد از اقدامات مسلحانه سارقان که منجر به شهادت پنج تن و مجروح شدن شش نفر از همشهریان عزیزمان  شد ، آمار بازدید سایت روزانه حدود هشت هزار بار بود و حتی در برخی از مواقع حدود پنجاه نفر به صورت همزمان مشغول بازدید از سایت آخاله بودند که رقمی شگفت انگیز است . این وضعیت نشانگر آن است که همشهریان ما در داخل و خارج از کشور پایگاه اینترنتی آخاله را برای خود منبع قابل اعتمادی می دانند.

      انتشار اخبار به موقع و در عین حال موثق توسط سایت آخاله و سایر رسانه ها موجب گردید که ویروس خطرناک و مهلک شایعه در جریان حادثه دردناک رویارویی سارقان مسلح با ماموران نیروی انتظامی مجال بروز و ظهور پیدا نکند.رواج شایعه در میان مردم موجب سلب امنیت روانی می شود؛ کما اینکه خطر نفوذ داعش و .... در سطح شهر و روستا مطرح  شده بود و ...

فرمول شایعه عبارتست از "شایعه = اهمیت x ابهام " ، اهمیت  جنایت سارقان مسلح بر هیچکس پوشیده نبود. بنابراین  ابهام و عدم شفافیت و اطلاع رسانی ناقص می توانست شایعه را فراگیر سازد که خوشبختانه با مسئولیت پذیری رسانه های محلی و ملی به حداقل رسید.

    اینجانب که به اقتضای علاقه و رشته تحصیلی خود با اکثر روزنامه ها ارتباط دارم، هرگز به یاد نمی آورم اخبار گلپایگان تا این اندازه در صفحه اول روزنامه ها با تیترهای متنوع برجسته شده باشد. بدیهی است که آنها به خاطر حساسیت های مردم ناچارند  ارزش خبری "برخورد" را مورد توجه قرار دهند و اگر غفلت می ورزیدند، به رسالت خود، جامه عمل نمی پوشیدند.

به امید روزی که رسانه ها به عنوان رکن چهارم دموکراسی  منع کاربرد زبان آمرانه ،پرخاشگر وسخت و در عین حال تشویق و ترویج به کارگیری  زبان نرم مبتنی بر مدارا و تفاهم، تنوع پذیری و صلح طلبی را دستور کار خود قرار دهند و شاهد باشیم که اخبار توسعه ،پیشرفت و مشارکت های مردمی شهر ما   در صدر اخبار رسانه ها و مطبوعات قرار گیرد.

 ضمن آرزوی  توفیق  روز افزون برای سایت محبوب آخاله درپایان شعری  را که آقای جمالی  در پیوست تصاویر زیبای آقای سید حسین ماهری از طبیعت زیبای روستا ها و شهر گلپایگان آورده اند ، تقدیم می نمایم:

                زندگی زیباست ای زیبا پسند        زنده اندیشان به زیبا می رسند

            آنقدر زیباست این بی بازگشت        کز برایش می توان از جان گذشت

 

 

برپایی نمایشگاهی از آثار هنرهای دستی دانش آموزان آموزشگاه حضرت خدیجه

به مناسبت سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نمایشگاهی از آثار هنرهای دستی دانش آموزان از قبیل: انواع غذا، دسر، وسایل قدیمی و سنتی با مدیریت خانم ضرغامی، خانم عراقی دبیر کار و فناوری و خانم هل اتایی دبیر مطالعات اجتماعی در دبیرستان حضرت خدیجه (س) برگزار شد.

جا دارد از همه اولیای گرانقدر و دانش آموزان عزیز و همکاران محترم که نهایت همکاری را در برپایی نمایشگاه داشتند، تشکر و قدردانی نمایم.           زهرا ضرغامی

 

 

بچه های  تنهای خاکسترشده

هنوز زمان زیادی نگذشته و خیلی در اعماق تاریخ غرق نشده است . گاهی اوقات که غبار صفحات ذهنم را پاک می کنم واین صفحات را ورق  می زنم یاد روزگاری می افتم که خیلی برایم شیرین بوده است روزگاری را که به آن دوران کودکی می گفتند دوران کودکی دورانی بود که هنوز هم با تمام وجود دوست دارم همه باقیمانده عمرم  را بدهم ولی یک روز را به آن دوران شیرین ودوست داشتنی برگردم .

دوران کودکی ، دوران اندیشه های کودکانه ، دوران بازی های ساده و بی آلایش ودوران دوست داشتنهای حقیقی و نفرتهای دروغین خیلی زود گذشت به سرعت برق و باد انگار همین دیروز بود که در کوچه های شلوغ و پر هیاهوی محله  قدیمی با بچه ها مشغول بازی بودیم راستی دیگر بچه های امروز شبیه  ما نیستند . بچه های دوران ما خیلی جسور و شجاع و پر تلاطم بودند والبته با ادب .

خیلی دوران قشنگی بود .گاهی اوقات که خواب چشمانم را فرا میگیرد و به تخت خواب می روم وقتی هنوز چشمهایم آنقدر از کار روزمره خسته نشده اند که ناخدا گاه  بسته شوند مروری میکنم بر خاطرات دیروز وروزهای گذشته

باز ذهنم ناخواسته در کوچه پس کوچه هایی  پای می گذارد که خاطرات شیرین بچگی ام در آنها شکل گرفته است و گاه گاهی هم روزگار خودمان را با روزگار حال و بچه های آن دوره را با بچه های امروزی مقایسه می کنم .

در کوچه های خاکی محله ما پر بود از صفا و صمیمیت عطر مهربانی در همه کوچه ها طنین انداز بود ومن در دوران کودکی در سن و سالی بودم که آرزویی جز بازی با هم سن و سالهایم نداشتم .روزگاری که همه بچه ها شبیه هم بودند یک تیپ و یک شکل و یک قیافه

وقتی صبح شنبه از راه می رسید و سر صف صبحگاه مدرسه می ایستادیم همه یک شکل بودیم با موهای کوتاه  شده با لباسهای معمولی وگاهی وصله زده شده موهای بچه های مدرسه یک مدل بیشتر نداشت آن هم موهایی با نمره چهار البته آرایشگر محله ما هم مدل دیگری غیر از این برای بچه ها نمی زد.

نیمکتهای مدرسه ما نیمکتهای کهنه و فرسوده ای بود که تمام بدنه چوبی  آنها توسط بچه ها کنده کاری شده بود همه بچه ها روی همین نیمکتها می نشستند برای معلم کلاسمان هم فرقی نمی کرد که این دانش آموزان فرزند کیستند از چشم آنها فرزند کارگری ساده وزحمت کش با فرزند فلان مقام شهر هیچ تفاوتی نداشت  و همه در یک شرایط درس می خواندیم هنوز مدرسه ها یمان غیر انتفاعی نشده بود . هنوز فاصله بین فقیر و غنی اینقدر زیاد نشده بود . هنوز آقا زاده ها از بچه فقیرهایی که خانوادشان به سختی خرج تحصیلشان را میدادند جدا نشده بودند. یادم هست روی نیمکتی که من می نشستم یکی از هم نیمکتیهایم پدرش رفتگری  زحمتکش بود و دیگری پسر آقای شهردار ولی هیچ وقت هیچ کدام از بچه ها احساس حقارت نمی کردند.

هنوز هم یادم نرفته که چه معلم های دلسوز و زحمت کشی داشتیم وچقدر خالصانه و بی ادعا برای اینکه کلمه ای به ما بیاموزند گرد و غبار تخته های سیاه و سرو صدای زیاد بچه ها را به جان و دل میخریدند .انها می کوشیدند راه درست زندگی کردن را به ما بیاموزند . نمی دانم کدامشان در قید حیات هستند ولی یاد و خاطره شان همیشه در ذهنم هست .

تمام لحظه لحظه های  کلاس یک طرف دقایق پایانی زنگ آخر کلاس هم یک طرف زنگ آخر که زده می شد با تمام توان وانرژی فریاد زنان از کلاس درس بیرون میزدیم و باچنان سرعتی مسیر مدرسه تا خانه را طی می کردیم که باورش هنوز هم  برایم خیلی سخت است .نهارخورده و نخورده  باتوپ پلاستیکی وبسکتهای چینی سفید رنگی که تازه خریده بودم وسط زمین خاکی فوتبال محله قد علم کرده بودم . هنوز صدای فریادهای مادرانه مادرم در گوشم  هست که می گفت مگر تو درس نداری مگر فردا صبح نمیخوای بری مدرسه ولی باز هم بی تفاوت غرق در بازی و تفره زدن با توپ پلاستیکی بودم وتنها آرزویم زدن یک گل به تیم حریف و کم کردن روی آنها بود .نمیدانستیم تبعیض یعنی چه معنایش را هنوز با تمام وجود حس نکرده بودیم چون همه باهم توی یک زمین خاکی بایک توپ پلاستیکی دولایه بازی می کردیم کمتر کسی توپ چهل تیکه داشت همه ما لباسهای ساده ورزشی بر تن داشتیم یا شلوارهای مامان دوزی که مادرانمان برایمان دوخته بودند.

کسی فکر فخر فروشی نبود چون چیزی هم نداشتیم که به هم دیگر فخرش را بفروشیم پول تو جیبیهایمان هم یک اندازه بود با کمی تفاوت راستش را بخواهید بزرگترهایمان هم همینطور بودند با زندگیهای ساده و بی آلایش خانه های ساده و صمیمی که پر بود از آرامش همه تلوزیونهایمان سیاه و سفید بود که من عاشق برنامه کودکهایش بودم نمیدانم چرا ولی فکر کنم یکی از دلیلهای سادگی دیروزمان این بود که هنوز غول تبعض وفقر انسانیت و انصافمان رانبلعیده بود .

پدرانمان زحمت کشانی بودند که برای سیر کردن شکم بچه هایشان از صبح تا شب زحمت می کشیدند وشبها خسته و کوفته به خانه می امدند ولی خوشحال بودند که نان حلالی را برای خانواده خود تهیه کرده اند حقوقهای همه تقریبا برابر بود فاصله ها انقدر زیاد نبود که پدری با تمام وجود در طول ماه زحمت بکشد ولی حقوقش تا دهم ماه کفاف خرج و مخارجش را ندهد ولی برخی آقایان ...............

آخ یادش بخیر چقدر زود گذشت یادم نمی رود زمانی را که دوران ابتدایی را گذراندم چقدر خوشحال بودم انگار تمام دنیا را به من داده اند انقدر احساس فهم و دانایی میکردم که خود را از دانشمندان عصر خود می دانستم .

وقتی پدرم مدرک تحصیلی ام را از مدرسه گرفت وچشمانم را برای اولین بار به آن دوختم دیدم که بالایش نوشته بود گواهینامه پایان دوران تحصیلات ابتدایی و انتهایش هم امضایی داشت که نوشته بود ریس اداره آموزش وپرورش ..... خیلی هیجان زده شدم و برای اینکه باورم بشه چند بار از بالا تا پایین خواندمش تا باورم شد که دوران ابتدایی تمام شد .

ولی ای کاش تمام نمی شد ای کاش کبری برای گرفتن تصمیمش زمان بیشتری می خواست . ای کاش حسنک حالا حالاها نمی آمد ای کاش روباه نمیتوانست به این راحتی زاغ را بفریبد وای کاش مهمان های کوکب خانم یکی دو روز دیگری خانه کوکب خانم می ماندند .وای کاش دوران کودکی به این زودی تمام نمی شد .

اما نمی دانم چرا بچه های امروزی حال و هوای دیروز را ندارند شور و شوق  دیروز راندارند دیگه وقتی زنگ تفریح  زده میشه با هلهله و فریاد از کلاس بیرون نمی ایند . دیگه کمتر بچه ای پیاده مسیر مدرسه را طی می کند .دیگه خیلی از بچه ها تنها شده اند و حتی یک دوست هم ندارند.

مدرسه ها هم عوض شده  مدرسه بچه های فقرا با اغنیا متفاوت است   تخته سیاهکلاسها  با هم فرق می کنه کتاب و دفترهای بچه های بالای شهر با پایین شهر زمین تا اسمان با هم تفاوت داره بچه های این دوره معنای تبعیض را به خوبی می فهمند  .

راستی عاقبت این بچه ها چه می شود .

بچه های دوره ما رابچه های دهه شصت می نامند یا همان  نسل سوخته  اما اگر به آن بچه هایی که همه در یک شرایط درس می خواندند و  اصلا معنا و مفهوم تبعیض را نمی دانستند می گویند نسل سوخته حقیقتا بچه های امروز را که معنای تبعیض با پوست و گوشت واستخوانشان عجین شده  رادر آینده چه باید نامید . آیا به غیر از بچه های تنهای خاکستر شده می توان نامی بر انها نهاد .راستی مقصر کیست .......؟

ابراهیمی 94/11/14

 

                     

  می نویسم نه به راحتی، می نویسم به نام آنکه مرا آفرید

احساس خوبی نداشتم، شاید عجیب باشد ولی من هم مشکلاتی داشتم، من آن مشکلات را حس می کردم، روحیه خوبی نداشتم اما فقط کافی بود که گاهی بخواهم احساساتم را بروز بدهم یا با اینکه بعد من پیشیمان می شوم احساساتم را روی فرد دیگر خالی کنم، فقط کافی بود که گاهی در خودم باشم، گاهی بخواهم تنها باشم.

در این هنگام همه اطرافیانم منتظر تلنگری بزرگ انداختن به من بودند وقت هایی که عصبانی می شدم هیچ کس حتی حاضر نبود که برای لحظه ای به احساسات و روحیه من هم فکر کند هیچ کس حاضر نبود قبول کند که درست است من کوچک هستم ولی من هم برای خودم غرور و رؤیاهایی دارم، همیشه این حرف در ذهن من سنگینی می کند (تو کوچکتری تو کوتاه بیا) (اون بزرگتره احترامش واجبه) نمی گویم این حرفها اشتباه است ولی خودمان هم بهتر می دانیم که هیجان یک نوجوان از دسترس دور است یا هنوز آنقدر متوجه نمی شود که شما چرا او را درک نمی کنید بیایید این را بدانیم که هر انسانی به اندازه ای غرور دارد و بالاخره گاهی روزی ساعتی برای لحظه ای عصبانی می شود یا از چیزی دلگیر است.

                                                            ماهک سلسله 11 ساله

 

حضور ابوالقاسم عارفیان مدرس فیفا و مسئول انجمن فوتسال آموزش و پرورش کشور در اختتامیه مسابقات جام نماز در گلپایگان

مسابقات جام نماز با حضور 6 تیم و با برگزاری 30 بازی به پایان رسید، در این رقابت ها تیم مدافعان حرم با 17 امتیاز به مقام قهرمانی رسید و تیم شهدای گمنام و نیروی فاطمی به ترتیب به مقام های دوم و سوم دست یافتند.

گفتنی است، در مراسم افتتاحیه این مسابقات که در سالن ورزشی هلال احمر گلپایگان برگزار گردید آقای ابوالقاسم عارفیان مدرس فیفا و مسئول انجمن فوتسال آموزش و پرورش کشور و جمعی از پیشکسوتان و دلسوزان ورزش حضور داشتند.

و از آقای گل مسابقات امیرعلی علیقلی با 20 گل زده و فنی ترین بازیکن و بازیکن اخلاق پوریا محمدنقی و پدیده مسابقات سیدمهدی میرمحمدی تقدیر بعمل آمد.

مسابقات جام نماز به همت مجموعه پرسپولیس گلپایگان و زیرنظر مسعود اشراقی مدیر مجموعه و تمامی بازیکنان از خود این باشگاه برگزار گردید.

اهدف برگزاری این دوره مسابقات ترویج فرهنگ نماز و ادامه راه شهدا و همچنین رقابت سالم و پیشرفت بازیکنان بوده است.

مسعود اشراقی با بیان اینکه این دوره مسابقات در سطح بسیار بالایی برگزار شد، از تمامی کسانی که در برگزاری این دوره مسابقات تلاش کرده اند تشکر کرد (از روحانیت معظم حجت الاسلام والمسلمین کلایی که در خصوص بلامات اخلاقی و همچنین عبدا... عباسی دبیر بازنشسته و فعال فرهنگی که در مورد اعتیاد جوانان آگاهی و همچنین داورهای جوان گلپایگان که انشاءا... بتوانند به فوتبال گلپایگان خدمت نمایند.

آقایان رسول شهیدی، محمدعلی احمدی، حمیدرضا قرائتی، حسین صادقی و مصطفی اکرمی تشکر کرد.

لازم به ذکر است که مجموعه پرسپولیس گلپایگان حدود 10 سال است که فعالیت خود را شروع کرده و باشگاه فرهنگی ورزشی و رویکرد ورزش قهرمانی بیشترین آمار شرکت در مسابقات استانی در رده های پایه را دارا می باشد و همچنین با بیشترین اعضای شرکت کننده در سطح منطقه یکی از قطب های ورزش فوتبال و فوتسال بوده اما متأسفانه هیچ حمایت مادی و معنوی از هیچ ارگانی برای این باشگاه که سالیانه چندین تن از نوجوانان و جوانان تحت پوشش ورزش سالم قرار می دهد اقدامی صورت نگرفته است.

امید است با پیگیری مسئولین دلسوز اداره ورزش و جوانان شهرستان، نگاه ویژه همه به ورزش به ویژه فوتبال و فوتسال شهرستان داشته باشند.

 

 

پیش درآمدی بر حیات بارور فاطمه زهرا (س)

نویسنده: محمدحسن توکل گلپایگانی

تابستان 1379      بازنویس: اسفند 1393

سخن گفتن و نوشتن از حضرت فاطمه زهرا (سلام ا... علیها) کاری است بس مشکل و نیازمند قدرتی خلاق، ذهنی فعال و کاوشگر و روحی بلند و لبریز از معنویت و آزادمنشی و تقوا. بنابراین کار هر کس نیست و روح های کوچک و اندیشه های محدود و نگرش های بسته و دست های سراپا تقصیر را نشاید تا از فاطمه بگویند و بنویسند- مثل راقم این سطور. اما وسعت عظمت و کمال، هر کس را وامی دارد تا بر آن بنگرد و جویای پرتوی گردد تا فرا راه خویش و دیگران قرار دهد.

بر این بنیان است که نویسنده سطور فرا روی بنا به عشقی که به اهل بیت رسول (ص) دارد و خود را در هر زمینه ای مدیون توجهات این بزرگواران می داند و همیشه به آنان توسل جسته و می جوید، با همه ضعف و ناتوانی خویش از هر جهت و از دهها سال پیش، سعی کرده و می کند تا به هر وسیله ای شده است، هر چند محدود و حتی در زمزمه های تنهایی خویش، از آنان دم بزند، از آنها بگوید و بنویسد. برای او هم اهمیت ندارد که کسی به گفته ها و نوشته هایش عنایتی نماید یا که از آنها سر برگرداند یا احیاناً پرده دری نموده یا که سنگ پرانی!

بل مسأله مهمی که نویسنده را فراخوانده و می خواند تا از آل رسول (ص) حرف بزند و بنوسید، در مرحله نخست، عشق و ایمانش به آن عزیزان و اسوه های والای ایمانی- انسانی بوده و هست. به همین دلیل در سال های پیش- 1357- عنوانِ » فاطمه یک مکتب« و به تعبیری » عینیت آموزه های رسالت محمدی« را در صفحاتی چند و کوتاه نگاشتم. تا این زمان- 1379، تاریخ نوشته فراروی- و اکنون که باز قلم در دست گرفته، چند صد صفحه نگارش پژوهشی و ناتمام درباره حیات بارور فاطمه (س) نوشته ام. با این امید که روزی پژوهش را به پایان برده، به نتیجه مطلوب برسم. بعد هم احساس نیازی که در همیشه زمان و در تمام دوره های زندگی بشر نسبت به این خاندان بزرگ وجود دارد؛ زیرا انسان »اسوه« می خواهد و نمونه عینی و ملموس و در کردار، از ارزش های متعالی و کمال یافته. آن هم در جامعیت رفتاری و اعتقادی و ایمانی. و فاطمه زهرا (س) این چنین «اسوه» ای است ارزش های ایمانی و انسانی را در عینیت.

تردیدی هم نیست که بشر در هر اندازه از حدود علمی، فکری، تکنیکی و تمدن و پیش رفت های چشمگیر دیگر برسد و گامی پس از گام دیگر پیش نهاد، گم شده واقعی اش »معنویت« و وجود آرامش روحی است. تنها خاندانی که آرام بخش روح و وجدان و اندیشه انسان ها در گذار تاریخ اسلام بوده و هست و چونان که آفتاب پرفروغ و حرارت بخش و انرژی زای بر فراز قرن ها و نسل و در جوامع و سرزمین های گوناگون پرتو افشانی نموده و می نماید و بشریت را جهتِ خدایی- انسانی و آزادمنشی و در یک کلمه: چگونه انسان بودن، ماندن و شدن فرا می دهد؛ بی هیچ جانب داری یک سونگر، این خاندان با عظمت است و بس.

از سویی به عیان مشهود است و مشهور که هرگاه و در هر زمان، مکتب اهل بیت عصمت و طهارت (ع) مورد توجه قرار گرفته، دادورزی و فضیلت و شرف و آزادی و انسان دوستی و زیستی نیز بر جامعه انسانی سایه گسترده است و آن جا که آموزه های این خاندان به هر دلیلی واپس زده شده، یا مورد بی اعتنایی در کردار، نه در گفتار و شعار قرار گرفته است، به ویژه مسلمین سقوط کرده، در زیر جبر ستم جباران و نفوذ خودکامگان از پای درآمده اند و هر روز و با طرحی نوین بر عِرض و شرف و هویت انسانی و اقتصاد و آزادی و همه و همه چیزشان آسیب وارد کرده اند!

بنابراین می سزد تا در هر شرایط که هستیم از محمد، علی، فاطمه و فرزندانش سخن بگوییم و بنویسیم. نیک و بی پیرایه هم بگوییم و بنویسیم و شیوه رفتاری و شخصیت کمال یافته و اسوه بودنشان را در عینیت جامعه و بی هیچ بیم یا رویه کاری یا ملاحظه ای از قشر خاص یا صنفی مطرح کنیم. با این باور و اعتقاد که هر چه بیشتر پژوهش کرده به طرح و بررسی و نقد و نظر پردازیم، قطره ای از دریای بی کران ارزش های والای آنان را بیان نکرده ایم و تشنگی و نیاز و پاسخ شور و عشق نسلمان را نسبت به مکتب انسان پرورشان که مکتب اسلام است و تشیع برآورده ننموده، از ولَع نیاز خلق به آنها نکاسته ایم.

زیرا سخن گفتن از تشیع، بیان عدالت است و قسط و امامت و پیشوایی با روش و منش دادورزی و آزادگی. مطلبی و مقوله ای که همیشه تا همیشه زمان، بشریت محتاج آن بوده و هست. و راستی را اگر این عناوین که در متن اندیشه شیعه از هم آغاز نهفته و شیعه با این برجستگی ها راه را می پوید و ادامه می دهد؛ از جامعه بشری رخت بربندد، زندگی او جز چرخشی بر گردونه بی هویتی و پوچی و باری به هر جهتی چیز دیگر نخواهد بود و مگر نه این است که هر جا »علی« هست، »عدالت« هست و »آزادی« در همان مفهوم علوی اش و هر جا که »آل رسول« است، اسلام است و قرآن و شریعت وحی محمدی و انسانیت در کمال و زیستِ با عزت و تسامح و عرفان و شرف.

بنابراین سخن گفتن و نوشتن از فاطمه (س)، یعنی طرح عینی و رِآل مکتب آسمانی الهی محمد (ص). به عبارت دیگر، بیان فشرده وجودی محمد و پرورش یافته مکتب وحی و رسالت و ارائه یک انسان نمونه و اسوه برای همگان در هر زمان و در هر سرزمین و فرهنگ و شرایط.

طرح زندگی فاطمه (س)، یعنی طرح تمامی انسانیت و بیان تمامی کمال یک انسان در جامعیت و عینیت. یعنی سخن گفتن از »مادر«. آن هم »مادر امامت و امام«. یعنی بیان تمامی عفت و عصمت و پیراسته رفتاری و یعنی تمامی آنچه در ذهن انسان قابل تصور است که فرد می تواند به گونه ای منظومه وار و در جامعیت رفتاری در این دنیا از خود بروز دهد، آن هم یک زن و در یک مکتب و آموزه های آن که یعنی: اسلام.

پس سخن گفتن از فاطمه یعنی حرف زدن از عطوفت و مهر به پدر، همسر و فرزندان. می پرسید: چگونه؟ زیرا حضرت محمد (ص) وقتی که خدیجه را از دست داده است، فاطمه پس از مادر »ام ابیها« یعنی که: »مادر پدرش« لقب می گیرد.

چون به خانه علی (ع) می آید، چنان کانون مهر و عطوفت را که از شیره جان خدیجه گرفته و نیک دریافته و از نزدیک مشاهده نموده که او- در عین همسر- مادری بود محمد را و کانونی جامع از مهر مادری و عطوفت انسانی! و اینک فاطمه، علی را »مادر« است در عین حالی که همسر او می باشد و این اوج عزت یک زن است و بزرگ ترین عامل در سالم سازی و ثبات بخشی نظام خانواده. (دقت) و پیش درآمدی خواهد بود تا در این مهد خانوادگی، فرزندانی اهل و صالح و »امام« برای جامعه بشری پرورش یابند و هر یک نور دیده و فروغ بخش باشند یکدیگر را و چه نیکو گفته اند: بهشت حیات و جاودانگی زیر پای »مادر« است.

بنابراین گفت و گوی از فاطمه (س)، »تاریخ« را می طلبد و نه یک گوینده و نویسنده را با نهایت عجز و ضعف. آن هم در تمامی عصرها و در میان همه نسل ها. از سویی هیچگاه طرح زندگی بارور فاطمه (س)، نه کهنه و فرسوده می شود و بوی کهنگی می دهد و نه آن گونه که بایسته است می توان نسبت به این بزرگ انسان پرورش یافته در خانه وحی و نبوت و امامت، انجام وظیفه نمود. ولی بنا به اصلِ »آب دریا را اگر نتوان کشید...« به قدر توان و نیاز و تشنگی می توان بهره برگرفت. پس طرح زندگی فاطمه (س) در این زمان و شرایط موجود، آن هم به صورت تحلیلی- تاریخی و درس آموز و به عنوان یک نمونه عینی و کرداری و در واقع و عمل وظیفه ای است انسانی، اعتقادی. آن هم برای اسوه گرفتن فاطمه (س) و » راه بلد زندگی« قرار دادن او. زیرا در عصر و شرایطی که ما زندگی می کنیم بیش از هر زمان دیگر نیازمند »انسان برجسته در عینیت رفتاری« هستیم و فاطمه (س)، نمونه ای والا از این نیاز است.

بنابراین اگر بخواهیم زندگی فردی، خانوادگی، تربیتی و اجتماعی مان در جمع، سامان پذیرد و به ویژه نسل جوان و گریزانمان به پناهی امن و بی پیرایه و فرازمند از هر نظر تکیه نماید، باید به سراغ فاطمه (س) رفته، خانه کوچک او را که به وسعت تاریخ بزرگ است، شیفته سار در کنار گیریم و از آن »راه کار زندگی« و چگونه زیستن بیاموزیم.

و در این گزینش تمام سعی مان این باشد تا فاطمه را بی پیرایه و بی واسطه و بیرون از هرگونه تعصب یا جانبداری ناآگاهانه بشناسیم و او را و شیوه کرداری اش را در هر زمینه ای »اسوه« گیریم. آن هم با معرفت بر این که »فاطمه، فاطمه است« و پرورش یافته مکتب وحی و امامت و خود نیز »معصوم« است و مظهر کامل عفت و عصمت و انسانیت و »خود خویشتن بانی« * (تقوا). در این صورت است که فاطمه (س) می تواند به ما یاری نماید و ما را از درگیری های بنیان برافکن زندگی و بی هویت سازی تبلیغاتی که فضای جامعه مان را از هر سوی انباشته است، رها و آزاد ساخته، به خویشتن انسانی- ایمانی خویش فراخواند و به زن و مرد و نسل جوانمان بیاموزد که پیش از هر چیز و بیش از هر زمان پاس داشتن هویت آیینی- ملی مان فریضه است؛ زیرا که این دو مقوله سخت و وحشتناک و به سرعت مورد یورش همه جانبه قرار گرفته است. آن هم با طرح و برنامه و روشمند و حساب شده و با صرف هزینه های گزاف برای تبلیغ و تحریف و ایجاد بی اعتمادی و بی باوری بر خویشتن و به ویژه وسعت بخشیدن به فضای گریز از خود و داشته ها و اعتقاد و ایمان خویش و پناه بردن و چنگ در انداختن و پذیرش بافته پردازی های ناساز و نادرست و ساخته و پرداخته از ما بهتران و دایه های دل سوزتر از حتی خود ما. چرا؟ زیرا گریز از خویش و داشته ها و باورها و ارزش های خودی به هر دلیل که باشد و به هر روی و با هر انگیزه؛ پیش درآمدی است بر خودشکنی و سلطه و نفوذ کسانی که در کمین بوده و در انتظار تا هستی مان را (دقت!) به غارت برند! مگر چند دهه پیش نبود که آن مرد انگلیسی (گلادستون) قرآن را در دست گرفته با خشم فریاد زد که تا این کتاب در میان مسلمین باشد، سلطه استعماری مان تحقق نمی یابد؟! و امروز در دنیای تکنیک و ماهواره و چه و چه به مراتب خطر و یورش فزون تر است از گذشته و موج تبلیغ و تحریف و تلاش برای گریز از خویش گسترده تر و فراگیرتر و به هم پیوسته و مدرن و جذاب تر است.

بنابراین و به قول اقبال لاهوری:

دور حاضرتر فروش و پرفن است

کاروانش نقد دین را رهزن است

کور و یزدان ناشناس ادراک او

ناکسان زنجیری پیچاک او

صید او آزاد خواند خویش را

کشته او زنده داند خویش را

پس برای رستن از پیچاک تزویر و چنگال فریب زمان می سزد تا به عنوان » راه بلد« و این که »چه بایدمان کرد«، حضرت فاطمه را » اسوه« گرفته، در شناخت کامل ابعاد زندگی اش از هر نظر به پژوهش و پرس و جوی و تحلیل و ژرف کاوی... پردازیم.

در این حال نیک درمی یابیم که فاطمه و شخصیت او در یک محدوده خاص مورد بررسی و توجه و تحلیل قرار نمی گیرد و تنها یک قشر یا صنف را نرسد تا یافته های خود را آخرین و بی نقص ترین حرف محسوب دارد و دریافت و نظر دیگران را هر چند با پژوهش ژرف صورت گرفته باشد، نادرست یا غیرقابل پیروی بداند؛ زیرا »فاطمه« تجسم عینی یک مکتب الهی و پرورده خانه وحی است و نبوت و مادر امام و ولایت و چنانچه اسلام برای »کافّه ناس« است، از شرق تا غرب، سیاه و زرد و سفید، عرب و عجم، و ...، و »آیین زندگی« برای همه بشریت از عصر بعثت تا همیشه زمان و رسمیت پذیر نبوده و نیست و در چارچوب اندیشه و دریافت و نظر قشری خاص محدود نمی گردد، چون آیین خدا است. آن هم برای بندگان خدا و رهاسازی شان از هرگونه عوامل ناساز در هر زمان و با هر عنوان؛ اسوه های عینی اسلام و از جمله فاطمه زهرا (س) نیز این گونه است.

فاطمه (س)، دختر محمد (ص)، پرورده مکتب وحی، کوثر نبوت و راه بلد کاروان در حرکت بشر است، نه تنها مسلمان یا ملت و مردمی دون مردم دیگر و حقیقتی است ملموس و محسوس از آموزه های اسلام و قرآن و شاید فلسفه خیلی از جهت گیری های پیامبر اسلام (ص) و گفته ها و برخوردها و سفارش ها و نشانه رفتن ها و در یک کلمه: پرچم نمودن »اهل بیت رسول« و خلاصه کردن آنها در پنج تن، یعنی: علی، فاطمه، حسن، حسین و در رأس این هرم، خود حضرت محمد (ص) همین باشد. تا در هیچ زمان و در هیچ شرایط، بشری که در صدد است راه درست رفتن و زیستن و به کمال انسانی رسیدن را پی گیرد و راه بلد کاروان می جوید؛ سرگردان نشود.

بی راهه نرود و گرفتار حرامیان و دزدان و افسونگرانِ ترفند بازنگردد. ناآگاهانه در چاه فساد و انحراف و سقوط نیفتد. معیارها را عوضی نگیرد یا که اشتباه به او قالب نزنند و »بدل« را در عوض »اصل« به خورد او ندهند.

بنابراین طرح زندگی حضرت فاطمه (س)، در هیچ زمان نه آخرین طرح و سخن و پژوهش است، نه جنبه تخصصی و تخصیصی دارد. بل تا این آیین و این بشر هست فاطمه زهرا (س) نیز در حیات است. چرا که او مصداق واقعی و عینی »کوثر« می باشد. همان »منبع و ماده جوشان و افزاینده و خیر بسیار« و این »کوثر« از مجرای توارث و خون و تربیت خاصی در وجود امامان و فرزندان پاکش جریان یافته، موجب تکثیر نسل او و هدایت خلق گردید و از این شجره طیبه عصمت و طهارت (ع)، با آن همه دشمنی ها و کشتارها، فرزندانی با ایمان و غیور پدید آمدند و برای هدایت و نجات خلق به هر سوی و پراکنده و افزوده شدند و منشأ فیض و هدایت خلق در هر زمان گردیدند.(1) و امروز در روی زمین کسی را نمی توان یافت که به اندازه پیغمبر اسلام (ص) فرزند معلوم و معین داشته باشد... مهم تر این که تنها »کمیت ذریه« ملاک نیست بل »کیفیت« هم در خور دقت و توجه می باشد. نسلی که پیشوایان بزرگ دین و ائمه هداه مهدیین از آنها باشند و از همان آغاز امر تاکنون بزرگ ترین علما و حکما و نویسندگان و زهّاد و عبّاد و فقها و مراجع تقلید و خلاصه افراد برجسته بشری و نوابغ برگزیده علمی و ادبی و سیاسی و اجتماعی و مجاهدان طریق حق و حقیقت و شهدای راه حرّیت و دیانت و به طور کلی مفاخر بشری همواره از این نسل پاک و در میان آنان بوده و هستند و خواهند بود.(2) و این »کثرت نسل و ذرّیه« که یکی از مصداق ها و مفاهیم »کوثر« است از فرزندان حضرت فاطمه زهرا (س) به ظهور پیوسته و نمودار گردیده است. به اندازه ای که تعداد آنان در اثر کثرت، قابل شمارش نیست.(3)

از سویی »هر یک از علمای اسلام که وارث معارف قرآن و پیوسته به روح محمدی (ص) و وحی او می باشند، فرزندان روحی آن حضرت و شعبه ای از »نهر کوثر« اند و لایزال سرچشمه اصول و فروع اسلام از افکارشان منفجر شده، به سوی فراگیرندگان جاری می شود، چه مردم زمان، آنها را بشناسند یا نشناسند«.(4)

بنابراین فاطمه زهرا (س) این »کوثر نبوت« چشمه ای است جوشان و پیوسته به وحی و زاینده و دائم در خیر بخشی. که در همیشه زمان و در تمامی نسل ها تا قیام قیامت، نام و یاد و چگونگی زندگی، جهت گیری ها و فریادگری ها و همه و همه ابعاد زیست پر خیر و برکتش »کوثر« است و یادآور »کوثر وحی« در نتیجه باید و ضرورت حتمی ایمانی و انسانی دارد که در هر فرصت و در هر شرایط و زمینه ای که باشد و با هر میزانِ دریافت و شناخت و عشق به این سرچشمه زایا و پویا، آن که از کلامش حکمت می بارید و از رفتارش صداقت و ایمان می تراوید، عبادت قدّیسان داشته، سیمای ملکوتی اش یادآور ملکوت خدا بود، که یعنی: »فاطمه« مطرح گردد. با این امید که رمزی از رموز حیات این وجود مبارک برای انسان و انسانیت در هر زمان و هر سرزمین و با هر آبشخور آیینی، فکری و فرهنگی و نژادی شناخته شود و این مطلب هرگز تضادّی با سخن بس والای فرزند بزرگش ندارد که فرمود: »فاطمه، فاطمه نامیده شد به دلیل این که کسی را یارای شناخت او نیست« (5) بلکه مسئولیت و ژرف بینی و کاوش و پژوهش گسترده و داوری و نظری بس محتاطانه و علمی و معرفت چند سونگر و جامع را می طلبد و در عین حال عظمت و پیچیدگی شخصیت »فاطمه« را نمودارتر می سازد و نیز فرا می دهد که هر چند سخن گفتن و نوشتن و اسوه قراردادن آن »بتول عذرا«، سخنی است نو، تازه، جهت دهنده و برجسته از هر نظر و منظر. اما نسبت دادن بافته پردازی های بی بنیان و پوچ و بی سند معتبر و پژوهشی- نثر باشد یا نظم، مدح باشد یا وصف- و گاه »**اسرائیلیات نهفته در تاریخ و برگرفته از مغزهای آشفته و بیمار و اندیشه های خصمانه مثلث نامبارک یهود و مشرک و منافق« (6) به این »ثمره نبوت«، »صدیقه کبری«، »آرامش بخش روح مصطفی«، »مجتهده شریفه« و »مُحَدَّثه« (7)، » قلاده عفت برگردن« و »مرجان های حیا در دامن« ...، فاطمه مرضیه (س) که در شأن و جایگاهش و مقام همسر و فرزندانش سوره »انسان« (هل اتی...) فرود آمدف به دلیل »ایثار« شان که یعنی برای رضایت الهی و در خدمت به خلق، همه چیز را دادن و هیچ نخواستن و نگرفتن، (انما... لوجه ا...)؛ اگر نگوییم خیانت است و بالاتر از آن؛ دست کم آب به آسیای تبلیغاتِ... ریختن می باشد!

** تابستان 1378 بود. بخش هایی از دست نوشته »فاطمه اسوه انسان« را در حضور حضرت آیت ا... العظمی حاج آقا علی صافی قرائت کردم. همان گونه که شیوه همیشگی آن مرد علمی و فقیه استوار اعتقاد و صریح بیان بود، با نهایت دقّت فقیهانه و نکته بینی به مطالب گوش می کردند و ضمن تقدیر عالمانه از نوشته ها، بخشی را که مربوط به »روایات موضوعه و اسرائیلیات« بود، خواندم. به این عبارت که رسیدم: »باید روایات را از کتب معتبر و دست اول تاریخ و سیره بیرون بکشند و چونان موضوعی از موضوعات فقهی و حقوقی و استدلالی به گونه ای دقیق و علمی و مجتهدانه از مسایل مربوط به ... حیات فاطمه و علی استنباط کرده و ارائه دهند« آقا فرمودند: به جای »چونان« بنویسیم: »فراتر و دقیق تر از...« سپس توضیح دادند: » در ارتباط با این قسمت باید خیلی با جدّیت و دقت بیشتر کار شود«. در این بخش نوشته که: » علمای پیشین هنگام بررسی اخبار، بیشتر به نقل روایت و کمتر به نقد آن از نظر درایت پرداخته اند« (زندگانی فاطمه زهرا/ دکتر شهیدی). فرمودند: »گذشتگان هم جز عده ای از علما و بزرگان شیعه که به این مطلب پرداخته اند، اقدام شایسته ای در این موضوع نکرده اند، از روی قصور یا تقصیر« و نگارنده با اجازه از آن فقیه اصولی، آموزه های شان را در همان بخش از نوشته درج کردم.

                 رحمت خدا بر روح ملکوتی شان باد. آمین

در شماره بعد می خوانید:

فاطمه زهرا (س) در چشم و دل محمد (ص)

مراجع مورد استفاده:

·        ترجمه «تقوا» از استاد محمدرضا حکیمی

1 و 4: پرتوی از قرآن ج 4، ص 278

2: تفسیر نوین ص 359

3: تفسیر مجمع البیان ج 10 ص 549

5 و 7: مُسند فاطمه الزهرا ص 42، 29

6: فاطمه نمونه ی انسان تمام/ از دست نوشته های نگارنده

 

سیری در شهادت نامه حضرت فاطمه زهرا (س)- شهید راه ولایت

(با تکیه بر منابع اهل سنت)

پس از رحلت پیامبر خدا (ص) دختر جلیل القدر ایشان حضرت فاطمه (س) شاهد کناره گیری امت اسلام از اصل ولایت بودند اصلی که پدر بزرگوارشان در طی 23 سال رسالت الهی خویش همواره از آن به عنوان ادامه مسیر نبوت، رکن اساسی اسلام و ضامن سعادت جامعه اسلامی یاد کرد.

حضرت فاطمه (س) که به واسطه فضایل و کمالات نفسانی و خدمت به پدر به درجات و عناوین عالیه ای چون: بضعه الرسول، سیده النساء اهل الجنه، مصداق آیه تطهیر و نظیر اینها نایل آمده بود اینک در جایگاهی به مانند یک معیار برای درک حقیقت قرار داشت. ایشان در این موقعیت، احساس وظیفه کرد و پا به عرصه گذاشت و با حمایت صریح از حق حضرت علی (ع) تلاش کرد تا جامعه را به مسیر مورد نظر خدا و پیامبر (ص) بازگرداند. حضور حضرت زهرا (س) در جبهه حضرت علی (ع) و روشنگری های ایشان در مورد انحراف صورت گرفته، رهبران سیاسی جامعه آن روز مدینه را واداشت تا برای حفظ حکومت و تداوم مشروعیت آن ناچار به تحمیل فشارهای جسمی و روحی بر دختر رسول ا... (ص) روی آورند.

حضرت فاطمه زهرا (س) در کلام و سیره رسول ا... (ص)

باید دانست آگاهی از میزان و چگونگی ابراز علاقه پیامبر اکرم (ص) به دخترش فاطمه (س) کلید فهم و تحلیل درست حقایقی است که در فاصله بین رحلت پیامبر (ص) تا شهادت دخترانشان روی داد. به راستی نمی توان پذیرفت پیامبر (ص) که به تصریح قرآن از طرفی: هرگز به هوای نفس سخن نمی گوید (و ما ینطق عن الهوی) و از طرفی بدون هیچ گونه تغیر و محدودیت دستور به اطاعت محو از ایشان صادر شده است که از خداوند و رسولش اطاعت کنیم و اعمال خود را باطل نسازیم لذا سیره پیامبر اکرم (ص) در قبال حضرت زهرا (س) نقل شده که 1- نورالدین سمهودی مفتی و مورخ شافعی مذهب در وفاءالوفاء می آورد ابولبابه که در ماجرای بنی قریظه مرتکب خطای بزرگی شده بود برای پذیرش توبه اش خود را به ستون مسجد بست هنگامی که توبه اش پذیرفته شد حضرت فاطمه (س) برای آزاد کردن او آمد اما ابولبابه پاسخ داد: سوگند یاد کرده ام که جز حضرت رسول (ص) کسی مرا باز نکند در این موقع سخن او به گوش پیامبر خدا (ص) رسید سپس فرمود: همانا فاطمه (س) پاره تن من است یعنی اگر او بند تو را باز کند مانند آن است که من گشوده ام 2- بخاری و مسلم که هر دو در صدر محدثین اهل سنت قرار دارند در روایاتی متعدد و با عباراتی مشابه آورده اند که پیامبر اکرم (ص) هر کس او را به غضب درآورد گویی مرا غضبناک کرده است.

پیش بینی مصایب و شهادت حضرت فاطمه (س) توسط پیامبر (ص)

در گزارش های تاریخی- حدیثی شیعه و گاه اهل سنت شاهد بیان اخبار آتی حضرت فاطمه (س) از زبان رسول خدا (ص) هستیم من جمله 1- عایشه می گوید: پیامبر اکرم (ص) درباره حضرت فاطمه (س) می فرمود: او بهترین دختران من است زیرا به خاطر من بر او مصیبت وارد می شود. از شیخ صدوق در امالی آن را از قول جابربن عبدا... انصاری نقل است سه روز قبل از رحلت پیامبر (ص) از آن حضرت شنیدند که به حضرت علی بن ابیطالب (ع) می فرمود: ای پدر دو نوگل من سلام بر تو باد، من درباره دو نوگل دنیوی خود توصیه و سفارش می نمایم طولی نمی کشد که تو دو رکن خویش را از دست خواهی داد، من تو را به خدا می سپارم. همچنین پیامبر خدا (ص) در ساعات آخر حیات به دخترش فاطمه (س) که در غم جان دادن پدر بی تابی می کرد خبر دادند: چون شدت جزع و حزن و بی تابی فاطمه (س) را دید او را به آغوش کشید و گفت: دخترم تو نخستین کسی از خاندانم هستی که به من ملحق خواهی شد.

در روایت دیگر نقل شده که: پیامبر خدا (ص) فرمود: هرگاه زهرا را مشاهده می کنم به یاد ستم هایی می افتم که بعد از من در حق او خواهد شد گویا می بینم که ذلت داخل خانه اش می شود احترامش از دست داده است و حقش را غصب نموده اند از دریافت ارث خود ممنوع شده است و پهلوی او را شکسته اند، جنین وی سقط شده است و او فریاد می زند: یا محمدا ولی کسی به دادش نمی رسد استغاثه می کند ولی کسی به فریادش نمی رسد. آن گاه حضرت زهرا (س) می گوید: پروردگارا من از زندگی سیر شده و از مردم دنیا بیزارم، مرا به پدرم ملحق نما. خدای توانا او را به من ملحق نماید و زهرا (س) اولین کسی از اهل بیت من است که به من ملحق خواهد شد در حالی که محزون، مغموم با حق غصب شده و شهیده است بر من وارد می شود من در آن موقع می گویم: بار خدایا هر کس که به فاطمه (س) ظلم کرده لعن کن، آن کسی که حق زهرا (س) را غصب نموده عقاب و عذاب کن، آن کس که فاطمه (س) را ذلیل کرده ذلیل کن، آن کسی را که ضربه به پهلوی فاطمه (س) زد تا فرزند خود را سقط نمود در دوزخت جاودانی کن، در این حال وقتی پیغمبر (ص) نفرین کرد ملائکه می گویند: آمین

دفن مخفیانه

حضرت فاطمه (س) به حضرت علی (ع) وصیت کرد به علت عدم حضور ظالمین در تشییع و لزوم حضور آنان مبادا احدی از این گروه که در حق من ظلم روا داشته اند و حق مرا غصب کرده اند در تشییع جنازه ام حاضر شوند زیرا آنان دشمن من و دشمن رسول خدا (ص) می باشند. مبادا بگذاری احدی از آنان و پیروانشان به جنازه ام نماز بخوانند. مرا شبانه در آن هنگام که چشم ها همه به خواب رفته باشد تشییع و دفن کن که مولا امیرالمؤمنین (ع) بنا به وصیت همسرش حضرت فاطمه (س) پس از خاکسپاری اطراف آرامگاه فاطمه (س) صورت هفت قبر دیگر درست کرد تا آرامگاه آن حضرت شناخته نشود گفته شده که مرقد مطهر و منور حضرت فاطمه (س) در بقیع و یا در فاصله قبر پیامبر (ص) یا منبر آن حضرت قرار دارد.

ما گوشه نشینان غم فاطمه ایم

محتاج عطا و کرم فاطمه ایم

سید- عبدالمنافی

منابع:

سوره نجم آیه 3- سوره محمد آیه 33- وفاء الوفاء سمهودی جلد 2 ص 41- صحیح بخاری جلد 12 ص 115- امانی شیخ صدوق ص 135

 

شهید محمدحسن احمدی

فرزند: حسین

تاریخ تولد: 1333

محل تولد: گلپایگان

تاریخ شهادت: 1361/1/4

محل شهادت: رقابیه

سن در هنگام شهادت: 27 سال

قسمتی از وصیتنامه شهید:

به امید ظهور امام زمان (عج) و با درود به رهبر کبیر انقلاب خمینی عزیز؛ به کر و کورها بگویید که چشم و گوش خود را باز کنید و لحظه ای به فریاد این محرومان جهان که در زیر چکمه خونخواران جهانی و جنایتکاران شرق و غرب دست و پا می زنند برسید. فکر کنید، به کجا می روید و به چه فکر می کنید و غیر از اسلام کدام دامن مهربانتر است.

فرزند عزیزم 18 ماه بیشتر عمر نداری، با زبان قلم پیامم را برایت می فرستم: اسلام عزیز احتیاج به خون دارد و فقط اسلام عزیز را در هر لحظه زندگی فراموش نکن.

 

بقیه خانه های مسکن مهر گلپایگان چه وقت به متقاضیان واگذار خواهد شد

بعضی از پیمانکاران نسبت به واگذاری خانه های مسکن مهر بی خیال و بی تفاوت هستند، آیا قبل از اینکه متقاضی مسکن مهر که چندین سال است پول به حساب واریز نموده شکایت کند و سر و کارش با دادگستری نیفتد. اداره ای، سازمانی، نهادی هست که این معضل را بررسی کند آیا گرهی را که می شود با دست باز کرد چرا بایستی با دندان باز کنیم. آیا منتظر نشسته اند که متقاضی که یک زن خانه دار می باشد شکایت نماید؟ آیا مسکن مهر..... منتظر یک معجزه می باشد؟ آیا شخصی که چند سال است پول به حساب واریز نموده چند سال دیگر بایستی انتظار بکشد گویند مرگ سخت بُوَد لیک سخت تر از انتظار نیست. آیا ارگانی هست این کار را دنبال کند و از حقّ و حقوق یک مظلوم دفاع نماید و نگذارد سر و کار یک خانمی که دارای 6 فرزند می باشد و تاکنون به دادگاه و نیروهای انتظامی مراجعه ننموده حق و حقوقش گرفته شود.

آیا حدود 12 میلیون تومان وجه نقد را اگر به حساب بانک واریز می نمودم و استغفرا... ربی و اتوب الیه سود آن را دریافت میکردم بهتر از این دردسر نبود. آیا چون که زن خانه دار هستم و به قول بعضی ضعیف هستم میبایست حق و حقوقم پایمال شود؟ آیا این شعر که در زمان رضاشاه ملعون گفته شده در این زمان هم مصداق پیدا می کند.

دنیای ضعیف کُش که از حق دور است

حق را به قومی می دهد و معذور است

بیهوده سخن ز حق و باطل چه کُنی

رو زور به دست آر، که حق با زور است

ز- الف

 

تلخک

روز 7 اسفند سال 1394 را دشمنان این سرزمین هرگز از یاد نخواهند برد. در شهرستان ما شور و حالی حاکم است این دوره از انتخابات مصادف شده با ایام فاطمیه و باید گفت ما با الگوگیری از مرام و مسلک بانوی دوعالم، سربلند از این امتحان بیرون آمدیم و با انگشت نشانه مان چشم دشمنان ایران را از حلقه درآوردیم.

امروز مسئولان کنار مردم در پای صندوق های رأی حاضر بودند، در اینجا باید از نیروی زحمت کش همیشه در صحنه نیروی انتظامی و همچنین سپاهیان و بسیجیان همیشه بیدار و غیور این سرزمین تشکر کرد که در برقراری امنیت و آسایش مردم تلاش می کنند ضمن خسته نباشید، خدا قوتی هم باید به آنها بگوییم.

 مردم به کاندیداهای خود اعتماد کردند و از بین آنها اصلح ترین را انتخاب نمودند و مردم این شهرستان سربلند در پای صندوق های رأی آمدند تا با حضور پررنگ خود ضمن تأیید فرمایشات مقام معظم رهبری دشمنان را از پای درآورده و بار دیگر آنان را ناامید کردند.

در اینجا قلم نقادی ما هرگز آرام نمی نشیند و برای رفع خستگی باید بگویم شاید در آینده دیگر شاهد حضور پررنگ کاندیداهای مختلف در مراسم های یاد بود همشهریان نباشیم و دیگر خبری از دسته گل و حضور کاندیداها با همراهانشان نباشیم و این یک حقیقت است آنها آنان باید بدانند دنیا محل گذر است و ما هم روزی باید بار سفر را از این دنیا ببندیم پس برای تسلی غم های همشهریانمان که خدای ناکرده عزیزی را از دست می دهند باید در مجالس آنان شرکت کنیم و با دلهای مهربانمان مهربانی را به آنها بدهیم تا توشه ای باشد برای آخرتمان، لذا انتظار است از فرد پیروز این انتخابات که امید داریم برای مردم اعتماد و اعتدال و امید را به ارمغان خواهد آورد حرف های پشت تریبون را فراموش نکنید ما حامی قلم در برابر هر بی عدالتی برای مردم قدم برمی داریم و به عنوان یک منتقد به شما تبریک می گوییم.

                                        به امید شهرستانی سربلند (گلسار)

                                  دوستدار مردمان سرزمین ایران (تلخک)

                                                 کورش محسنی

 

 

گامهای شورا و شهرداری گلپایگان در زدودن از مشکلات شهری

 رضوان زمانی: مسعود اسکندری رئیس شورای اسلامی شهر گلپایگان در نشست خبری که با حضور شهردار و مدیران شهرداری در محل دفتر شورای اسلامی برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و آرزوی پیروزی مردم برای کسب افتخاری دیگر در روز 7 اسفندماه خطاب به خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان که بنا به دعوت مدیریت روابط عمومی شهرداری برای اولین بار پس از تصدی سمت شهرداری به مهندس محمدامین جمالی در این نشست خبری شرکت کرده بودند، اظهار داشت: شورا و شهرداری متعلق به مردم است، مردمی با فرهنگ که حق دارند از لحظه به لحظه امور و مسایل شهرداری و شورای اسلامی در جریان قرار گیرند.

وی با بیان اینکه اصحاب رسانه پل ارتباطی بین مردم و مسئولین این وظیفه خطیر اطلاع رسانی را بر عهده دارند که جای تقدیر دارد، افزود: شورای اسلامی شهر گلپایگان از ابتدای سال 94 تاکنون 29 جلسه فوق العاده و  101 جلسه علنی در مجموع 130 جلسه داشته است که پیرو این جلسات 164 مصوبه بوده است.

اسکندری با اشاره به اینکه شورای اسلامی شهر گلپایگان همچنین جلساتی در راستای رفع برخی از مشکلات و کمبودهای مورد نیاز در شهرستان با مدیران و مسئولین ذیربط از جمله مدیریت پزشکی قانونی با همراهی مسئولین دادگستری و مدیریت بیمارستان در راستای ایجاد امکان ساخت مرکز پزشکی قانونی مستقل داشته است که هم اکنون در غسالخانه این امر صورت می گیرد، تصریح کرد: در راستای ساخت یک مرکز پزشکی قانونی با خیری گرانقدر جلساتی برگزار و ایشان موافقت خود را در این امر اعلام کرده است.

وی افزود: شورای اسلامی شهر گلپایگان جلساتی نیز به منظور بررسی مشکلات احداث کارخانه بازیافت و تعیین تکلیف بدهی معوقه سهامداران با حضور فرمانداران و شهرداران داشته است که به منظور تأمین اعتبار مورد نیاز ساخت این مکان و ساخت هتل با چند سرمایه گذار بخش خصوصی نیز جلساتی داشته ایم که در صورت عدم توافق باید وارد بحث سهامداران چهار شهرداری شویم تا با مدیریت شهرداری گلپایگان این پروژه را به سرانجام برسانیم.

رئیس شورای اسلامی شهر گلپایگان به هم اندیشی در رابطه با اخذ استانداردسازی آسانسورهای مورد استفاده در اماکن تجاری و مسکونی با حضور جمعی از مسئولین، ریاست مجمع مهندسین، بخشدار و مدیریت استاندارد خبر داد و افزود: مراجعات متعددی از سوی مردم در راستای عدم استاندارد بودن آسانسورهای مورد استفاده در این اماکن داشته ایم که مقرر شد اقدامات ضروری در راستای استانداردسازی این آسانسورها صورت گیرد.

اسکندری با بیان اینکه اجرای فاضلاب شهری و تصفیه خانه که یکی از ضروریات شهرستان و شهر گلپایگان محسوب می شود نیز از جمله دیگر برنامه ها و جلسات ما با حضور نماینده مجلس شورای اسلامی، ریاست اداره آب و فاضلاب استان بود که مقرر شد از سوی اداره آبفا و نماینده مجلس با همکاری و مشارکت شهرداری و اداره مسکن و شهرسازی هر چه زودتر نسبت به اقدامات فعالیت تصفیه خانه و ایجاد فاضلاب شهری تصمیمات مقتضی و اجرایی گرفته شود.

وی به دیگر جلسات شورا در راستای امور عمرانی اشاره کرد و افزود: در رابطه با بحث بلوار خیابان شهید مطهری و جاده خوانسار که طی 5 الی 6 ماه آینده و در نزدیک ترین فرصت نسبت به آزادسازی و تعریض این دو خیابان نیز اقدامات تعجیلی صورت خواهد گرفت.

رئیس شورای اسلامی شهر گلپایگان با اذعان به اینکه شورای شهر و شهرداری با کار سخت مدیریت شهری مواجه است، تصریح کرد: با گذشت سال و روند رو به جلوی پیشرفت های اجتماعی- فرهنگی نیز توقعات مردم گسترش یافته و مطالبات آنها با توجه به ارتقای فرهنگی بیشتر می شود لذا کار و امور اجرایی سخت تر خواهد شد که بر این اساس شورا به دنبال خرد جمعی و منطق و عقلانیت بوده و اعضای شورا که هر کدام باید در راستای توقعات و درخواست های مناطق مختلف شهر جوابگوی آنها نیز باشند با برگزاری جلسات متعدد قول رسیدگی به مشکلات شهر گلپایگان را فراروی وظایف محوله مدنظر دارد که امید است بتواند در اجرای آنها به مردم خدمات رسانی بیشتری بشود.

اسکندری در پایان یادآور شد: پیشرفت امور مسلماً به نقطه نظرات و همکاری های مردم و صاحب نظران فکر و اندیشه با اعضای شورا و مسئولین دارد که در این راستا ما از کلیه صاحب نظران فکر و اندیشه درخواست داریم ما را در این امر یاری نموده و با نقطه نظرات خود در راستای پیشرفت امور عمرانی و آبادانی شهر دست شورا را به گرمی بفشارند.

در ادامه محمدامین جمالی شهردار گلپایگان ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار داشت: مجموعه شهرداری گلپایگان از همکاری و مساعدت اصحاب رسانه که یکی از تأثیرگذارترین اعضا و گروه های جامعه بوده و کمک حال شهرداری هستند، تقدیر و قدردانی دارد.

وی با بیان اینکه به لطف خدا با همکاری و همراهی همکاران در مجموعه شهرداری و حمایت های شورای محترم در طول شش ماهه تصدی اینجانب تمام سعی و تلاش بنده و همکارانم رضایت هر چه بیشتر شهروندان بوده و تمامی سعی ما بر این است که بتوانیم برنامه های در نظر گرفته و پیش بینی شده را در راستای وظیفه خود با هدف رضایت باری تعالی و شهروندان به انجام برسانیم.

شهردار گلپایگان با اشاره به کلیاتی از اقدامات شهرداری افزود: ما به واسطه رکود اقتصادی شدید که به مجموعه شهرداری نیز سرایت کرده متأسفانه با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنیم علیهذا با بکارگیری ترفندها و برنامه ریزی هایی که شده است و با عنایت به حمایت شورای اسلامی شهر و در نظرگرفتن بحث اقتصاد مقاومتی که تأکید مقام معظم رهبری است سعی کرده ایم که از برنامه های پیش بینی شده عقب نمانده وتا حد امکان ضمن پیش بردن امور جاری برنامه های عمرانی را نیز تداوم بخشیم.

وی افزود: تمامی امور مالی و حسابداری شهرداری مجهز به نرم افزارهای تخصصی حسابداری شده و از سال 95 این برنامه قابلیت بهره برداری دارد.

مهندس جمالی با بیان اینکه طی شش ماهه گذشته تأکید ما بر بودجه های عمرانی بوده که بتوانیم آن نسبت قابل قبول یا حتی بالاتر از 60 درصد بودجه را در بخش عمرانی صرف کنیم، تصریح کرد: در بحث های فرهنگی نیز شهرداری نشست های مختلف و موارد آموزشی را به طور ویژه پیگیر بوده و در راستای تبلیغات شهری نیز روابط عمومی این اداره اقداماتی در خور توجه داشته است.

وی با اشاره به اینکه شهرداری در راستای وظایف خودش در امور فرهنگی فعالیت های متداول را به انجام رسانده و آن چیزی که فراتر از وظایف شهرداری نیز بوده مشارکت با نهادهای ذیربط داشته چون هر چه در بحث های فرهنگی و فرهنگ نشینی جامعه ترقی و پیشرفت داشته باشد به انجام وظایف ما نیز کمک خواهد کرد که در این راستا از اصحاب رسانه تقاضای کمک و همراهی داریم.

شهردار گلپایگان به اهدای گل و گلدان در آغاز بازگشایی مدارس به تمامی واحدهای آموزشی سطح شهر گلپایگان خبر داد و افزود: شهرداری به منظور ایجاد و افزایش نشاط اجتماعی در جامعه با اهدای گل به سالمندان و دیگر مراکز فرهنگی و اجتماعی با همکاری نهادها اقدام نموده و در برنامه های دهه فجر نیز مجزا از یکسری وظایف مربوطه اقداماتی که برعهده گرفته بود را نیز به منظور هر چه بهتر برگزار شدن ویژه برنامه های دهه فجر انجام داده است.

مهندس جمالی به برنامه ریزی های شهرداری در ایام نوروز و تعطیلات اشاره کرد و بیان داشت: پیش از ایام نوروز و در مراسم روز درختکاری که شهرداری هر ساله متولی آن می باشد، جشنواره های دست های مهربانی و طنز کاریکاتور را در برنامه داشته و در پنج شنبه پایان سال نیز اهدای نهال را در قبور مطهر شهدا و اموات در آرامستان قاضی زاهد برنامه ریزی کرده است.

شهردار گلپایگان خاطرنشان کرد: توزیع بسته های فرهنگی و آموزشی نیز به مناسبت های مختلف صورت گرفته و در ایام نوروز نیز با اهدای این بسته های فرهنگی از میهمانان ورودی به شهرستان استقبال خواهد شد که در آن بسته ها چاپ نقشه گردشگری شهرستان برای اولین بار به صورت کامل و ذکر نام خیابان ها و کوچه ها لحاظ شده است.

وی با بیان اینکه خدمات شهری نیز در امور شهرداری در حال انجام است، تصریح کرد: سعی مدیریت و همکاران ما در شهرداری این است که بهتر از قبل بتوانیم با توان بیشتری امور خدمات شهری را به انجام رسانده و به صورت ویژه فضای سبز شهری را برای نشاط بیشتر جامعه فراهم کنیم.

شهردار گلپایگان از آمادگی واحدهای خدمات شهری به ویژه آتش نشانی در مواجهه با سوانح و حوادث احتمالی خبرداد و افزود: اقدامات قابل توجهی در راستای رفع سدّ معبر با تغییراتی که در اکیپ های این واحد داده شده در حال انجام است تا به منظور فراهم شدن شرایط ایده آل در محیط های تردد و عبوری وسایط نقلیه رضایتمندی آحاد جامعه را داشته باشیم.

مهندس جمالی به خرید انشعاب حفر چاه به منظور آبدهی فضای سبز در جنب گلزار شهدا و بلوار امام رضا (ع) و قسمتی از شهرک الوند اشاره کرد و افزود: به منظور توسعه آبیاری فضای سبز اقدامات قابل توجهی در اقصی نقاط شهر گلپایگان انجام گرفته و در رفع آب گرفتگی معابر نیز چاه های سطحی در مناطق مختلف آماده شده است.

وی به احداث دو محل گلخانه جهت نگهداری گلهای آپارتمانی اشاره کرد و افزود: به منظور تولید گل و گیاه و گسترش آن برنامه ریزی هایی در دست اقدام بوده و آبیاری تحت فشار بلوار آیت ا... محمودی نیز در دست اقدام است که در این راستا با جمع آوری درختچه های واقع در بلوارهای شهید مطهری و نهج البلاغه برای کاشت چمن مهیا شده است.

شهردار گلپایگان به واگذاری توسعه فضای سبز با تأکیدات اعضای شورای شهر به بخش خصوصی خبر داد و اظهار کرد: بحث های مطالعاتی در خصوص جداسازی آب خام از آب شرب به منظور فضای سبز نیز در حال انجام است که در سال آینده به نتیجه خواهد رسید.

فعالیت ناحیه دو خدمات شهری شهرداری از دیگر مباحث مطرح شده از سوی شهردار گلپایگان بود که در این راستا وی هدف از ایجاد این ناحیه خدمات شهری را ارائه خدمات بهتر و بیشتر به ساکنین این مناطق برشمرد و افزود: این واحد خدمات شهری به منظور ارائه خدمات به طور متوازن با تقسیم متعادل خدمات فعالیت دارد.

ترمیم ترانشه و لکه گیری آسفالت در مجموعه کل شهر گلپایگان از دیگر موارد این نشست خبری بود که مهندس جمالی به آن اشاره و اظهار داشت: یکی از پروژه هایی که شهرداری به طور ویژه همه ساله به آن می پردازد ترمیم ترانشه ها و لکه گیری خیابان های سطح شهر است که این امر با توجه به عدم توان شهرداری در روکش آسفالت خیابان های سطح شهر امری ضروری و لازم است.

وی به شناسایی نقاط حادثه خیز در مناطق مختلف شهرک الوند اشاره کرد و بیان داشت: رفع اصلاح هندسی برخی از نقاط این منطقه در دست اقدام بوده و در بلوار شهید بهشتی نیز نصب چراغ راهنما به منظور جلوگیری از حوادث تصادف صورت گرفته است.

شهردار گلپایگان با اشاره به فعالیت آماده سازی کارخانه بازیافت، اظهار کرد: این مجموعه به صورت هیئت مدیره ای است که با همکاری شهرداری های گلپایگان و خوانسار- گوگد و گلشهر در حال پیگیری ساخت می باشد که تاکنون در این راستا اقدامات و تلاش های بسیاری صورت گرفته و امید است با توجه به محدودیت اعتبارات نسبت به آماده سازی آن هر چه زودتر اقدام شده و در صورت لزوم فازهای ضروری آن در اولویت کاری قرار گیرد.

جاده سازی حدود یک هزار و 300 متر در ورودی به کارخانه بازیافت و پایان یافتن فونداسیون سوله آن و مجوز حفر چاه و برق از دیگر مواردی بود که شهردار گلپایگان به آن اشاره کرد و یادآور شد: مسئله تفکیک زباله از مبدأ به طور ویژه در دستور کار شرکت بازیافت قرار دارد که امیدواریم در صورت به نتیجه رسیدن این طرح کار بزرگی در بحث دفع حمل زباله در شهرستان به وجود خواهد آمد که در این راستا کمک ویژه اصحاب رسانه را خواستاریم.

مهندس جمالی به حسابرسی شرکت بازیافت اشاره کرد و افزود: با گذشت بیش از 11 سال از فعالیت شرکت بازیافت تاکنون حسابرسی از آن صورت نگرفته که این امر در حال انجام است.

وی افزود: شهرداری گلپایگان کما فی السابق در امور عمرانی بحث پیاده روسازی را در تمامی سطح شهر در برنامه داشته و در این راستا خیابان سیدجمال الدین گلپایگانی، شهید مدنی و تعدادی از پاساژهای بازار به تازگی انجام شده است.

روشنایی بلوارهای امام رضا (ع) و آیت ا... محمودی بهسازی و بدنه سازی مسیل کهن رود، ساخت پل با مشارکت خیرین در بلوار آیت ا... محمودی، ایمن سازی گذرگاه های عابر پیاده و جدول گذاری و آسفالت خیابان جنب دادگستری (محل ورودی اداره آموزش و پرورش)، تعریض بلوار صفائیه و هزینه 900 میلیون تومان در راستای لکه گیری خیابان ها، آزادسازی ورودی کوچه بارو و بهسازی میدان شهید فهمیده از دیگر مواردی بود که شهردار گلپایگان به آن اشاره داشت.

مهندس محمدامین جمالی در ادامه نشست خبری با خبرنگاران و در پاسخ به سوالات آنان بیان داشت: شهرداری گلپایگان تاکنون حدود 80 درصد از بودجه مصوب سال 94 را که بالغ بر 200 میلیارد ریال بوده هزینه کرده است و در این راستا با مشکلی مواجه نبوده است.

وی در راستای تعریض خیابان شهید مطهری اظهار داشت: تملک و تخریب موانع در ادامه این پروژه در برنامه کار شهرداری قرار دارد که در این راستا امیدواریم اهالی و ساکنین این منطقه و منطقه خیابان امام خمینی (ره) (جاده خوانسار) مشارکت بیشتری داشته باشند تا بتوانیم نسبت به آزادسازی موانع اقدام و در جهت تعریض و آماده سازی این دو خیابان اقدام نماییم.

شهردار گلپایگان در راستای دریافت عوارض شهرداری از شرکت ها و کارخانجات اظهار کرد: شهرداری گلپایگان غیر از دریافت ارزش افزوده متعلق به برخی شرکت ها و کارخانجات عوارض دیگری دریافت نکرده که امسال دریافت ارزش افزوده نسبت به سال گذشته 35 درصد کاهش داشته است.

وی آماده سازی پارک بانوان را جزء برنامه های شهرداری در سال جاری و آتی برشمرد و افزود: به منظور آبیاری فضای سبز پارک بانوان امتیاز آب خریداری شده و لوله گذاری و احداث و ایجاد فضای سبز آن در دست اقدام می باشد که امید است در برنامه سال آینده با تخصیص اعتبار این امر هر چه زودتر فراهم شود.

مهندس جمالی فعالیت ایستگاه دوچرخه سواری با هدف کمک به بحث ترافیک و حمل و نقل یکی از ضروریات جامعه برشمرد و اظهار کرد: با برنامه ریزی انجام گرفته امیدواریم ایستگاه های دیگر دوچرخه سواری در سطح شهر مورد بهره برداری قرار گیرد تا از مزیت های آن شهروندان به منظور رفاه بیشتر استفاده کنند.

ترمینال مسافربری برون شهری یکی دیگر از مواردی بود که مورد سوالات خبرنگاران قرار گرفت و در این راستا شهردار گلپایگان اظهار کرد: با توجه به بررسی کارشناسی و تأکیدی که شورای اسلامی شهر از کارشناسان متخصص داشته است در خصوص جانمایی مورد نظر این ترمینال اقداماتی در حال انجام است که در صورت نیاز به مکان جدید اقدامات ساخت ترمینال مسافربری پیگیری و اقدام خواهد شد و ساختمانی که در مجاور پارک جنگلی به این منظور ساخته شده برای بهره برداری دیگر اهداف مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی تغییرات مدیریتی در شهرداری را از ضروریات برشمرد و افزود: شهرداری گلپایگان با دارا بودن بهترین سرمایه های خود که مدیران آن هستند در جهت بهره مندی بهتر از مدیریت آنان اقدام به تغییراتی می نماید که در این راستا مهندس میرشریفی به عنوان سرپرست معاونت اداری مالی شهرداری، مهندس نوری به عنوان مدیر شهرسازی و معماری، مهندس اسفندی به عنوان سرپرست سازمان حمل و نقل همگانی، مهندس قربانی به عنوان سرپرست امور حقوقی املاک شهرداری و همچنین مهندس ناظمی به عنوان سرپرست امور زیباسازی شهرداری منصوب و مشغول به کار هستند.

شهردار گلپایگان در پایان اظهار امیدواری کرد افتخار بنده به عنوان یک عضو کوچک از مجموعه شهرداری و خادم مردم در خدمت همشهریان عزیز بوده و با نگاه ویژه و احترام مایلیم همیشه در پیشبرد اهداف و عمران شهرستان از نظرات ارزنده آنان در تمامی زمینه ها استفاده کنیم و تمام توان و تلاش ما این است که با تمام قوا بتوانیم رضایتمندی هر چه بیشتر این عزیزان و شهروندان شهرمان را در پی داشته باشیم.

در ادامه این نشست مدیران شهرداری گلپایگان نیز نقطه نظرات و اقدامات صورت گرفته در مجموعه ذیربط خود را جهت آگاهی بیان کردند.

 

 

دیدار منتخب مردم شهرستان های گلپایگان و خوانسار در مجلس دهم شورای اسلامی

با مراجع عظام تقلید، علما و فضلای قم

مهندس علی بختیار منتخب مردم شهرستان های گلپایگان و خوانسار در مجلس دهم شورای اسلامی صبح روز چهارشنبه 12 اسفندماه با مرجع بزرگوار تقلید حضرت آیت ا... العظمی حاج شیخ لطف ا... صافی (مدظله العالی)، آیت ا... زاده معظم حجت الاسلام والمسلمین حاج آقا جواد گلپایگانی، آیت ا... سیدهاشم بطحایی، آیت ا... محمدحسن زالی (فاضل گلپایگانی) و آیت ا... مرتضی مقتدایی در دفاتر آنان دیدار کرد.

حضرت آیت ا... العظمی حاج شیخ لطف ا... صافی گلپایگانی (مدظله العالی) در این دیدار که با حضور چند تن از همراهان منتخب مردم شهرستان های گلپایگان و خوانسار صورت گرفت، با بیان اینکه مردم این دو شهرستان، مردمی خوب، متدین و همه بحمدا... در خط ولایت و اهل بیت (علیهم السلام) هستند، افزودند: به شکرانه باری تعالی مردم گلپایگان و خوانسار التزامات و شعائر دینی را مراعات می کنند و کسانی که در این دو شهرستان در منصبی قرار می گیرند، باید از این امر اطلاع داشته باشند که این شهرستان های گلپایگان و خوانسار چه سوابق های خوبی از گذشته تا امروز داشته و چه شخصیت های دینی در آن بوده اند و امیدوارم به گونه ای عمل کنید که مردم از اقدامات شما در تمامی زمینه ها راضی باشند.

ایشان در قسمت دیگر از بیانات خود خطاب به منتخب مردم شهرستان های گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشتند: (مَن کان لله کان ا... له)؛ وقتی که در راه خدا قدم بردارید و به این فکر باشید که هدایت و امور محوله مردم را به خوبی بتوانید انجام وظیفه کنید اسباب خوشحالی است و خداوند شما را توفیق دهد و موفق باشید.

مهندس بختیار ضمن ابراز خرسندی از اینکه مرجع بزرگوار حضرت آیت ا... العظمی صافی گلپایگانی وقتی را برای دیدار با ایشان در نظر گرفته اند، بیان داشت: »حضرت آقا« ما خدمت حضرتعالی رسیدیم که هم عرض ادب کرده باشیم و هم از رهنمودهای شما استفاده کنیم.

وی افزود: با توجه به اینکه رسالت و مسئولیت سنگینی بر دوش ما قرار گرفته که امیدواریم بتوانیم خدمتگزار و امانت دار آن باشیم، بنده که سعادت آن را داشتم سالهای متمادی با لطف خداوند در پست ها و منصب هایی به دنبال خدمت به کشور و مردم بوده ام و هم اکنون با این حُسن اعتمادی که مردم به ما کردند نیاز به رهنمودهای حضرتعالی داریم که با راهنمایی شما اگر خدای ناکرده یک مسیری به خطا رفتیم قبل از اینکه این مسیر خطا به جایی برسد که دچار اشتباه جدی شود، تذکر بدهید که ما باید همیشه در عملکرد خود از تذکرات حضرتعالی استفاده کنیم.

منتخب مردم در مجلس دهم با اذعان به اینکه انسان جایزالخطاست، تصریح کرد: رونق اقتصادی، معیشت، رفع بیکاری و اشتغال جوانان از جمله برنامه هایی است که حقیر قبل از انتخاب به وسیله مردم برنامه های آن را تدوین و طبق نظر کارشناسان و متخصصین فن آنها را ارائه کرده ام و امیدواریم بتوانیم با اجرای آنها امور را جلو برده و منشأ تحول باشیم.

وی در پایان یادآور شد: حقیر در سال های نوجوانی و جوانی در محضر اخوی گرانقدرتان مرحوم حضرت آیت ا... العظمی حاج آقا علی صافی گلپایگانی (ره) کسب فیض می کردم و از زمان کودکی پای صحبت های ایشان همیشه حضور داشتم.

مهندس علی بختیار همچنین در دیدار با حضرات آیات: حاج آقا جواد گلپایگانی، مرتضی مقتدایی، سیدهاشم بطحایی و محمدحسن زالی (فاضل گلپایگانی) که با حضور در دفاتر آنان صورت گرفت، خطاب به این بزرگواران اظهار داشت: ما در روند فعالیت خود در مجلس نیاز به راهنمایی ها و حمایت های شما عزیزان داریم تا این رهنمودها پایه و اساس حرکت ما در جهت رشد و بالندگی و زدودن از مشکلات عدیده ای شود که طی چندین سال گذشته موجب عدم پیشرفت های اساسی در شهرستان های گلپایگان و خوانسار شده است.

منتخب دوره دهم مجلس شورای اسلامی حوزه گلپایگان و خوانسار با اذعان به اینکه انتخابات پرشوری را مردم انقلابی و ولایی کشور در روز 7 اسفند رقم زدند، تصریح کرد: این استقبال بی نظیر از حضور پررنگ مردمی در حوزه انتخابی شهرستان های گلپایگان و خوانسار نیز با توجه به آمار 75 درصدی شرکت کنندگان محسوس تر از دیگر نقاط کشور بوده است.

وی با بیان اینکه در این دوره از انتخابات علیرغم افزایش تعداد کاندیداها نسبت به دوره های قبل شاهد یک رقابت اخلاق مدارانه در دو شهرستان گلپایگان و خوانسار بودیم، افزود: شرایط به گونه ای است که هم اکنون یک نشاط واقعی در منطقه ایجاد شده و فضا به ویژه پس از رویدادهای سیاسی مهم صورت گرفته در بحث کلان کشور، امیدواریم ما هم بتوانیم در زدودن در رفع مسایل و مشکلاتی که این دو شهرستان با آن مواجه است را با کمک مردم، مسئولان، بزرگان و نخبگان مرتفع سازیم.

لازم به ذکر است؛ مشروح سخنان حضرات آیات و علما در دیدار با مهندس علی بختیار منتخب مردم شهرستان های گلپایگان و خوانسار در شماره آینده انتشار خواهد یافت.

 

 

بازدید مسئولین شهرستان از محل حوزه های رای گیری

حجت الاسلام والمسلمین محمدرضا اسماعیلی امام جمعه گلپایگان در حاشیه بازدید از حوزه های اخذ رأی در گفتگو با خبرنگاران و اصحاب رسانه شهرستان با بیان اینکه این روز بزرگ را که روز سرنوشت ملت ایران است به همه غیورمردان و زنان انقلابی تبریک و تهنیت عرض می نمایم، اظهار داشت: از خداوند بزرگ توفیقات روزافزون برای ایران اسلامی خواستارم و لازم می دانم از زحمات، تلاش ها و پیگیری های مسئولین در امر برگزاری یک انتخابات سالم و حضور چشمگیر مردم خوب مان در این خطه در پی صندوق های رأی تقدیر و سپاسگزاری و تشکر داشته باشم.

نماینده ولی فقیه در گلپایگان با اشاره به اینکه با فراهم شدن تمهیدات لازم از سوی مسئولین ذیربط از همان آغازین لحظات قانونی رأی گیری مردم پای صندوق های رأی حضور یافتند و به کاندیداهای مورد نظر خودشان در خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی آراء خود را به صندوق ریختند، افزود: پیرو فرمایشات مقام عظمای ولایت که مردم ما به عنوان شاخص ها و معیارهای یک نماینده خوب مطرح کردند در واقع ایشان و مسئولین و نخبگان جامعه اتمام حجت را در رابطه با معیارها و میزان و شاخص ها مشخص کردند لذا حجت بر مردم تمام شده است.

وی افزود: فردی که چارچوب نظام و ولایت فقیه را قبول داشته باشد و دلسوز مردم بوده، دغدغه خدمت به آنان را داشته باشد و خودش را وقف مردم کند و همّ و غمش این باشد که موانع فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را از سر راه بر دارد و بدون وابستگی به جریان های مختلف حتی اگر از جریانی هم مورد حمایت قرار گرفته باشد باید خدمتگزاری به مردم اصلی ترین کار برای او باشد.

حجت الاسلام اسماعیلی با اذعان به اینکه اوصاف کسانی که از فیلتر شورای نگهبان خارج شدند افرادی هستند که همه صلاحیتشان تأیید شده است، تصریح کرد: مردم باید از بین خوبان، خوب تر را برگزینند آن هم با مطالعاتی که در زندگی و عملکرد افراد و رویکرد آنان دیدگاه ها و نظرات را مطالعه کرده و بر اساس آن انتخاب کنند و هر آنچه مردم انتخاب کردند، مورد تأیید ما و نظام هستند و قطعاً مورد حمایت ما قرار خواهند گرفت تا انشاءا... بتوانند بیشتر و بهتر به مردم خدمت کنند.

امام جمعه گلپایگان با اشاره به اینکه از نامزدهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی که باید به این امر واقف باشند از بین آنها یک نفر برای تصدی نمایندگی مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخاب می شود، افزود: کسی که منتخب مردم می شود بقیه نامزدها تمکین به این رأی داشته باشند و به گونه ای نباشد که بخواهند انتخابات را به مسایل فرعی سوق دهند و در اولین فرصت از نظر اخلاقی انتخاباتی و اسلامی به آن کسی که رأی آورد تبریک بگویند و با او همراهی کرده و کمک کنند تا اینکه انشاءا... ما با آرامش تمام این امتحان بزرگ را هم پشت سر بگذاریم و همه پس از روز انتخابات رقابت ها را به رفاقت تبدیل و دوران رفاقت کاندیداها و هواخواهان و هواداران باشد.

در ادامه حسین فراست فرماندار گلپایگان نیز در این راستا اظهار داشت: همزمان با شروع انتخابات شرایط از ساعت 7 صبح در محل حوزه های اخذ رأی فراهم کردیم و اعضای حوزه اخذ رأی در محل حضور پیدا کردند و به یاری خدا از لحاظ پشتیبانی و تدارکاتی هیچ مشکلی نبود و همه شرایط برای حضور پررنگ مردم فراهم شد چنانکه تا هم اکنون مردم با استقبال خوبی در حوزه های رأی گیری حضور پیدا کرده و آراء خود را به صندوق های رأی می اندازند.

وی تصریح کرد: از مردم انتظار داریم انتخابات را که یک حرکت و نماد ملی است لذا در اسرع وقت به محل حوزه های رأی گیری مراجعه و نسبت به انتخاب کاندیداهای مورد نظر خود برای مجلس خبرگان رهبری و نماینده مجلس شورای اسلامی حاضر شوند که این امر موجب می شود سرنوشت خود را به دست خود تعیین کنند و نماینده ای را انتخاب کنند که به دنبال تصویب قوانینی در رفع مشکلات مردم اثرگذار باشد.

فرماندار گلپایگان با اذعان به اینکه کار نماینده قانونگذاری است، افزود: باید پیگیر قوانینی در مجلس بود که منافع اقشار مختلف جامعه را در برگیرد و نگاه به برخی شعارهای کاندیداها نداشته باشند چون بیشتر این شعارها جزو وظایف نمایندگی مجلس نبوده و بیشتر مربوط به اختیارات مسئولین اجرایی است.

وی در پایان ضمن تقدیر از حضور پررنگ مردم در پای صندوق های رأی یادآور شد: امیدواریم تا ساعات پایانی رأی گیری این حضور تداوم داشته و این امر می تواند هم جواب مثبت به توصیه های مقام معظم رهبری، علما، مراجع و ریاست جمهوری بوده و با این حرکت بار دیگر پشتیبانی و حمایت خود را از انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی اعلام می دارند.

علیان دادستان عمومی و انقلاب شهرستان گلپایگان نیز در راستای برگزاری انتخابات اظهار کرد: به یاری خدا و با اعتقادی که مردم ما دارند از ابتدای صبح پر شور و شوق در حوزه های شعب اخذ رأی حاضر شدند و طبق گزارشات حضور آنان چشمگیر است به مدد الهی آن تمهیدات که انجام شده فضای سالمی در سطح جامعه وجود دارد و هر چقدر از حیث امنیت انتظامی، امنیت محل های اخذ رأی نیز کاملاً اطمینان بخش است.

وی افزود: انتظار است که مردم در ساعات اولیه و ابتدای صبح به محل های اخذ رأی حضور یافته چون خستگی افراد و نمایندگان حاضر در حوزه های رأی گیری کمتر است لذا هر چه سریعتر به این محل ها برای انتخاب فرد مورد نظر خود حضور یابند.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان در پایان یادآور شد: انشاءا... مردم گلپایگان با بصیرت بالایی که دارند و اطلاعات و آگاهی آنان بالاست کسی را انتخاب می کنند که اصلح است.

 

راهیابی سه نفر از مجتهدین گلپایگانی در پنجمین دوره خبرگان رهبری

با پایان یافتن انتخابات و نتایج شمارش آراء در سراسر کشور، نمایندگان منتخب پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری سه نفر از مجتهدین راه یافته به این مجلس حضرات آیات: سیدهاشم بطحایی- محمدحسن زالی (فاضل گلپایگانی) و سعیدی گلپایگانی از مجتهدان و علمای برجسته و نامی شهرستان گلپایگان می باشند که دو نفر از آنان عضو مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم استان تهران و یک نفر از آنان نیز منتخب مردم استان ایلام شدند.

برای این عزیزان گرانقدر که مایه افتخار و سربلندی اسلام و شهرستان عالم خیز و مجتهدپرور می باشند، آرزوی توفیق و موفقیت را در امور خواستاریم.

 

 

بررسی مشکلات ستاد اقامه نماز شهرستان با حضور مشاور استانداراصفهان در گلپایگان

در جلسه ستاد افامه نماز شهرستان که با حضور رضا جدیدی ریس ستاد اقامه نماز استان اصفهان و مشاور استاندار در این امورة امام جمعه، فرماندار و اعضای ستاد اقامه نماز شهرستان در دفتر فرماندار برگزار شد امام جمعه گلپایگان ضمن تقدیر از مسئول ستاد اقامه نماز استان و اعضای ستاد شهرستان افزود: همانگونه که حجت الاسلام والمسلمین زلقیان گفتند وضعیت دولت از لحاظ اقتصادی مناسب نیست آموزش و پرورش هم مشکلات و گرفتاری های خاص خودش را دارد اما در عین حال ما با حرف زدن توانستیم وضعیت را نگه داریم مثلاً در آموزش و پرورش از تمامی طلبه ها که به مدارس می روند دعوت کردیم به آنها گفتیم امسال هم مانند سال گذشته پولی در کار نیست اگر نمی خواهید بیایید تکلیف ما را روشن کنید.

وی افزود: بسیاری از روحانیون و طلاب آمدند ولی در عین حال همه تلاشمان را کردیم با برنامه های فرهنگی که مدیریت آموزش و پرورش به نام فاطمه شناسی فراهم کردند از طرف دفتر آیت ا... وحید بناست چند تن از کارشناسان بیایند قبلاً یک برنامه ای از طرف دفتر حضرت آیت ا... العظمی صافی هماهنگی کردند که لازم بود البته ما کارها را بیشتر بی سر و صدا آماده می کنیم نمی خواهیم مانور هم روی آن داده شود کار خوبی هم که مدیریت آموزش و پرورش کردند برنامه ها را طوری تنظیم کردند که جزوه آموزشی ضمن خدمت قرار داده شود و اشتیاقی هم برای فرهنگیان ایجاد شود بحث نماز هم در حد توانشان فضا را فراهم کردند.

امام جمعه شهرستان افزود: در مجموع می توان گفت از زمانی که حاج آقای زلقیان پا در این عرصه گذاشتند با تعامل و رفت و آمد و صحبت فضا خیلی بهتر و جامع تر شده است امیدواریم خداوند کمک کند این مسایل و مشکلات اقتصادی هم برطرف شود و نامردی های دشمنان ما هم برطرف شود که وضعیت اقتصادی وقتی خوب شود برای همه خوب می شود یعنی ما که وجوهات هم برایمان می آورند می فهمیم که چقدر وضعیت مردم سخت شده است وقتی وضعیت اقتصادی خراب شود درآمد ندارند.

نماینده ولی فقیه در شهرستان تصریح کرد: تا الآن اینگونه اداره شده انشاءا... عنایتی هم حضرتعالی از استان داشته باشید تا آنجا که بتوانید ولی نهادها و ادارات تا آنجا که بتوانند با ستاد اقامه نماز همراهی کردند و از فرماندار هم تشکر می کنیم که همراهی داشتند شهردار محترم و شورای شهر تابستان در برنامه و پارک ها یک برنامه تنظیم شد حتی در ماه مبارک رمضان برنامه ریزی شد که در پارک ها که کار ارزشمندی بود یعنی ما سعی مان بر این است که نماز جماعت را در دل این برنامه ها ببریم و یک امام جماعت را در پارک ها برای نماز جماعت ردیف کردیم و مردم هم استقبال می کنند ما بسترسازی و زمینه سازی کنیم است امیدواریم دین مان را به نماز بتوانیم ادا کنیم چون نماز ستون دین یعنی همه کارهای ما به نماز گره خورده است.

ما به این امر اعتقاد داریم لیکن مشکلات و گرفتاری ها زیاد است و این در حالی است که امور مساجد، شورای فرهنگ عمومی، ستاد اقامه نماز و ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر را بر دوش امام جمعه گذاشته اند. ما خدا را شاکریم تمامی این تشکیلات و برنامه ها را انشاءا... خداوند کمک کند بتوانیم انجام وظیفه کنیم شرمنده در مقابل مردمی که علاقه به نماز، دین و دیانت دارند؛ نباشیم

در ادامه حسین فراست فرماندار گلپایگان نیز ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) با اشاره به اینکه اهمیت نماز بسیار مهم است، افزود: بعضی مواقع این توفیق حاصل نمی شود که اهمیت نماز را دریابیم و غفلت کرده و مورد بی توجهی می گیرد لیکن ما تلاش داریم در این خصوص هر کار که از دست مان برمی آید کوتاهی نکنیم.

وی با بیان اینکه نمود اسلامی گری ما در حکومت اسلامی نماز است، افزود: همه باید این امر را جدی بگیریم و به نوعی مسئول ستاد اقامه نماز باشیم و جلسات مان را به گونه ای تنظیم کنیم که هیچ کدام با وقت نماز همزمان نشود؛ زیرا اهمیت به جایگاه نماز بر کسی پوشیده نیست.

فراست با اشاره به اینکه متأسفانه حضور جوانان موقع نماز در مساجد را کمرنگ می بینیم، تصریح کرد: چرایی این امر را نمی دانم، ما تلاش کردیم مساجد را شیک بسازیم اما کار اصلی ما باید نمازخوان ساختن باشد که کمتر به آن توجه کرده ایم و یا چون برنامه مدونی برای آن نداریم باید ریشه یابی کرد تا علت مسجد گریزی جوانان یا بی توجهی آنان را با این برنامه ریزی ها بیابیم.

در ادامه رضا جدیدی رییس ستاد اقامه نماز استان اصفهان با اشاره به ایام شهادت دخت گرامی پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد (ص) ویژه گی های آن بانوی گرامی را برشمرد و افزود: به لحاظ اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) دخت ولایت، همسر ولایت و مادر امامت نسبت می برد لذا بانویی به این عظمت در دنیا نداریم که نبوت و ولایت و امامت را بهم گره زده باشد.

وی افزود: من خداوند را شاکرم که امروز در جمع شما بزرگان هستم ما هر شهرستانی می رویم شورای اقامه نماز ما مانند اینجا نماینده ولی فقیه امام جمعه آن شهرستان نماینده دولت هم فرماندار در هر شهرستانی داریم که امروز مدیریت جلسه با آقای زلقیان است.

رییس ستاد اقامه نماز استان با بیان اینکه: در گلپایگان به یاری خدا کمبود روحانی نداریم و با این مشکل را در برخی شهرستان ها مواجه هستیم تصریح کرد: هر جای نماز در این شهرستان کمبود داشته باشد مقصر این جمع هستند در جایی که گفته می شود در برخی ادارات به لحاظ نبود نمازخانه نمازجماعت برگزار نمی شود! چه کسی مقصر است؟ لذا باید مسئولین دوائر دولتی و آموزشگاه ها پیگیر موارد باشند.

جدیدی خاطرنشان کرد: ستاد اقامه نماز مسئولیت دارد تا نسبت به برگزاری نمازجماعت در این مکان ها اقدام کند. دبیر ستاد اقامه نماز در هر شهرستانی بازوی امام جمعه است لذا هر جایی کار کمبود از این لحاظ باشد این مجموعه باید نسبت به رفع آن اقدام کنند.

رییس ستاد اقامه نماز استان با اذعان به اینکه: من یک مسئولیتی با این سن و سال پذیرفتم عارم هم نمی شود تا بتوانم می دوم، افزود: حالا که پذیرفتیم باید مرد و مردانه دنبال آن برویم، مشکل هم داریم مشکلات در مملکت زیاد است مسئله حق القدم قبول و یکی از کارهای ما نمازخانه سازی است در ادارات مدارس و بین راهی این وظیفه ماست اگر آموزش و پرورش نیاز دارد بنویسید از هر جا باشد کمک می گیریم حتی از خیرین مدرسه ساز ما نمازخانه می خواهیم، لذا نمازخانه سازی هر جا لازم بود، هستیم.

وی افزود: ما روحانی در کل مملکت کم داریم اگر در ادارات روحانی نداشتید از افراد با صلاحیت جهت پیش نماز استفاده کنید ما در استان 5 هزار واحد آموزش و مدرسه داریم و 2 هزار امام جماعت روحانی داریم باقی را خود معلمان برگزار می کنند مدیر، معاون و مربیان لذا فضیلت جماعت را از دست ندهید.

این طلبه ها می گویند یکسال ما را به شرکت های نفت و پتروشیمی و گاز بفرستید، آنها 400 الی 600 هزارتومان می دهند! من همیشه می گویم جدیدی نه روحانی است نه روحانی زاده اما به خدا به این لباس احترام می گذارم چون به آن اعتقاد دارم در دوران دانشجویی ام هم به دفاع از روحانیت مقاله نوشتم چوبش هم خوردم، زندان رفتم ولی اعتقاد دارم یک قشری به نام روحانی الان که نظام جمهوری اسلامی است مظلومند شما یک روحانی پیدا کنید که حقوق بازنشستگی بگیرد من در خانه هم بنشینیم حقوقم را میگیرد اصلاًروحانیت بازنشستگی در ایران ندارند!

آقای قرائتی در اجلاس گفت 4/5 میلیون دانشجو داریم 250 هزار طلبه آن دانشجو وقتی برای کنکور اسم می نویسد از آن موقع دولت خرجش را میدهد تا وقتی مدرک گرفت، به طلبه ها دولت چه می دهد؟ در همه اقشار چرا بیشتر روحانیت مورد هجمه است؟

وی افزود: سراغ مهندسان نمی روند سراغ پزشکان نمی روند این همه درآمدی که پزشکان و کارخانه داران دارند آن آخوند بیچاره چه دارد؟ که مورد هجمه است؟ این اهمیت کار را نشان می دهد آقای قرائتی گفتند: در دانشگاه یک استادی که در مقطع دکتری درس می دهد ساعتی چقدر حقوق می گیرد؟ و یک استادی که در حوزه علمیه در مقطع خارج درس می دهد باید مجتهد باشد ساعتی چقدر میگیرد؟ اصلاً چیزی می گیرد؟ چه کسی باید اینها را حل کند؟

جدیدی تصریح کرد: من یک بار نزد وزیر آموزش و پرورش دکتر فانی رفتم به ایشان گفتم در رفع مشکلات حق القدم مسایل مربوط به اقامه نماز در مدارس اقدام کنید من مسئول ستاد اقامه نماز استان اصفهان هستم ما باید چقدر از یک روحانی یا طلبه خواهش کنیم خجالتش هم بکشیم؟ دکتر فانی قول کمک دادند؛ دفعه دوم گفت: نداریم؛ باید این موضوع را در استان حل کنید آمدم سراغ مدیرکل آموزش و پرورش استان؛ گفت: حق التدریس دبیران را هم ندارم، بدهم راست هم می گوید، رفتم سراغ استاندار در یک همچین جلسه ای که استاندار و امام جمعه استان و بقیه بودند گفتم هر کس هر کاری دارد کنار بگذارد و به داد آموزش و پرورش برسد! به آقای استاندار گفتم آموزش و پرورش بودجه ای برای پرداخت حق القدم برگزاری نماز جماعات در مدارس استان را ندارد که در این جلسه تصویب شد یک میلیارد و نیم فولاد مبارکه به آموزش و پرورش استان برای حق القدم و نمازخانه و ... بدهد. (این صحبت مربوط به 3 ماه قبل است تصویب شد مصوبه را نوشتیم به فولاد هم فرستادیم. آقای دکتر سبحانی مدیر فولادگفت: شماره حساب بدهید تا پول به حسابتان بریزم شماره حساب از آموزش و پرورش گرفتیم دادیم یک میلیارد و نیم را به حساب آموزش و پرورش ریختند که در این امر اختصاص داده شود حالا چقدر به گلپایگان رسیده خبر ندارم چون کار من نبوده که پیگیری کنم.

مشاور استاندار استان اصفهان افزود: من همیشه از استانداری و شهرداری در این راستا کمک می گرفتم و به تازگی نیز با رایزنی که با شهردار اصفهان داشتم  40 میلیون تومان از شهرداری اصفهان گرفتم ولی چون یک شماره حساب بیشتر نداریم باید به حساب تهران واریز کنیم نان را در سفره تهران می ریزیم بعد باید برویم التماس کنیم. این قانون کار ما است مأیوس نیستیم این مسئله حق القدم را تا اینجا رساندیم کم هم است مایه شرمندگی است.

رضا جدیدی با اشاره به اینکه: امور و فعالیت های ستاد اقامه نماز در شهرستان ها و مراکز استان ها نیز ارزشیابی می شود، تصریح کرد: 24 سال است ستاد اقامه نماز تأسیس شده 24 اجلاس هم تاکنون برگزار کرده ایم و در اجلاس سالجاری که در استان قزوین  و شهر ابهربرگزار شد استان اصفهان در بین 31 استان در نماز اول شد و استاندار اصفهان را دعوت کردند و ایشان از دست آقای قرائتی هدیه گرفتند و از این ستاد بسیارتقدیر شد.

 

فرماندار گلپایگان:

حضور75 درصدی مردم شهرستانهای گلپایگان و خوانسار در انتخابات

گلپایگان- فرماندار گلپایگان گفت: درحوزه انتخابیه شهرستانهای گلپایگان و خوانسار 75 درصد واجدین شرایط در انتخابات پنجمین دوره خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، حسین فراست در نشست خبری با خبرنگاران و اصحاب رسانه گلپایگان که عصر شنبه همزمان با اتمام شمارش آراء مأخوذه پنجمین دوره خبرگان رهبری و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در شهرستان های گلپایگان و خوانسار که در محل فرمانداری صورت گرفت، اظهار داشت: با پایان زمان اخذ رای شرکت کنندگان در این دوره از انتخابات که مردم ولایی و همیشه در صحنه این حوزه انتخابیه همسو با دیگر مردم سراسر کشور شعور سیاسی خود را به منصه ظهور رساندند؛ تعداد  56112  نفر آراء خود را به صندوق های رای ریختند.

فرماندار گلپایگان افزود:  از مجموع 56112 عدد برگ آرای ماخوذه تعداد 52651  رای صحیح تشخیص داده شد که حائزین کسب آراء نامزدین انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شهرستانهای گلپایگان و خوانسار به شرح ذیل اعلام می شود:

1- علی بختیار 14371 رای

2- محمد رضا جمالی 12156رای

3- سید محمد حسین میرمحمدی 10010 رای

 

4- محمد رضا یاوری 3533 رای

5- حمید رضا بصیری 3006 رای

6- مرتضی افتخاری 1740 رای

7- کامران خوشنویسان 1728 رای

8- سعید وکیلی 1310 رای

9- عباس داودوندی 1271 رای

10- مصطفی خوبرو 1063 رای

11- سید حسین میر مهدی 901 رای

12- مهدی سرلک 436 رای

13- محمد رضا زالی 359 رای

14- محسن جندقی 327 رای

15- محسن شاکری 209 رای

16- اکبر تسبیحی 122 رای

17- مرتضی سید صالحی 109 رای

رئیس حوزه انتخابیه شهرستانهای گلپایگان و خوانسار در پایان این نشست خبری ضمن تقدیر و سپاسگزاری از دست اندرکاران هیئت های اجرایی و نظارت و دیگر عوامل برگزاری انتخابات؛ از حضور پرشکوه و حماسی مردم این دو شهرستان نیز تقدیر و قدردانی کرد.

 

 

نقدیر حامیان دولت و اصلاح طلبان شهرستان های گلپایگان و خوانسار از حضور حماسی مردم در انتخابات 7 اسفند

بسم ا... الرحمن الرحیم

قال الله تعالی فی کتابه المجید: »... إِنْ أُرِیدُ إِلاَّ الإِصْلاَحَ مَا اسْتَطَعْتُ وَمَا تَوْفِیقِی إِلاَّ بِاللّهِ عَلَیْهِ تَوَکَّلْتُ وَإِلَیْهِ أُنِیبُ « ( سوره هود آیه 88)

» من قصدى جز اصلاح [جامعه] تا آنجا که بتوانم ندارم و توفیق من جز به [یارى] خدا نیست بر او توکل کرده‏ام و به سوى او بازمى‏گردم.«

با تلاش پیگیر و دلسوزانه، رقابت سنگین و نفس گیر نامزدهای احراز صلاحیت شده حوزه انتخابیه گلپایگان و خوانسار به سرانجام رسید. مردم خود را در تعیین سرنوشت خویش دخیل دانستند و با آرای بیشتر، یک فرد را از میان افراد دیگر انتخاب نمودند و بار سنگین امانت ( برگزیده شدن از جانب مردم) بر دوش کاندیدای منتخب قرار گرفت. از این لحظه دفاع از حقوق مردم ( حق الناس) و احترام به آرای مردم از جمله وظایف مهم هنجارهای حکومتی و مسئله خطیر نماینده منتخب است. آنچه انتظار می رود که نماینده منتخب سرلوحه کار خویش قرار دهد، می توان در موارد زیر خلاصه نمود؛

- تلاش و کوشش در جهت تحقق وعده های انتخاباتی و میثاقی که با مردم بسته اند،

- بهره گیری از تجارب دیگر نامزدهای محترم

- ایجاد وحدت و همدلی بین تمام قشرها و گروه ها

- گسترش ذهنیت انتقادی و افزایش تحمل در برابر اندیشه ها و عقاید دیگران

- توجه به فرهنگ غنی دو شهرستان خوانسار و گلپایگان

به گواهی تاریخ منطقه گلپایگان و خوانسار برخوردار از یک ساختار عقلی بوده و سال های سال هم بزرگان عقلی کشور را در خودش داشته است. لذا مردمی پرسشگرند و دارای ذهنیت انتقادی، و زبان اقناع را بر زبان تحکّم و زور ترجیح می دهند.

از مردم فهیم گلپایگان و خوانسار که به فرزندان خود اعتماد کردند و در گزینش خود در کنار عوامل دیگر به معرفی جناب آقای مهندس علی بختیار توسط حامیان دولت و اصلاح طلبان توجه نمودند و موجب کسب بیشترین آرا شدند، کمال تشکر و سپاسگزاری را دارد و از دیگر نامزدها انتظار داریم که آنچه در توان خود دارند بر طبق اخلاص قرار داده و دست در دست یکدیگر در آبادانی و سربلندی این دو شهر کوشا باشند.

جلب "اعتماد" مردم به جناب آقای مهندس بختیار را تبریک گفته و "امید" آن داریم که با قاطعیت تمام در راه "اعتدال" و سرافرازی میهن عزیزمان گام بر دارند و در نهایت از تلاش وافر جناب آقای ابوالحسنی نیز تقدیر و تشکر می گردد.

خدایا چنان کن سرانجام کار                تو خشنود باشی و ما رستگار

حامیان دولت و اصلاح طلبان گلپایگان و خوانسار                                94/12/8

 

 

نوسازی دبیرستان امام خمینی "ره" یا بازسازی هویت فرهنگی؟

به نام خداوند جان و خرد       کزین برتر اندیشه برنگذرد

خداوند نام و خداوند جای       خداوند روزی ده رهنمای

خداوند کیهان و گردان سپهر     فروزنده ماه و ناهید و مهر

ز نام و نشان و گمان برتر است   نگارنده ی بر شده گوهر است

                                                                                           "فردوسی"

   شاید بتوان گفت تمدن انسانی همانند درختی است که در سایه مراقبت و توجه مسئولان، متخصصان و عموم شهروندان رشد کرده و بارور می شود. بدون تردید پیشینه تمدن را باید همچون ریشه چنین درختی تلقی کنیم. ریشه درخت اگرچه دیده نمی شود، اما حیات درخت بستگی همه جانبه به آن دارد. اگر بر این باور باشیم که ظهور و بروز تمدن امری کند و آهسته است، آن گاه لزوم توجه به بناهای تاریخی و حفاظت و مرمت آن ها را درخواهیم یافت.

  فرهنگ کهن ما که از عرفان ایرانی سرچشمه می گیرد، به بناها و هنرهای سرزمین مان عمق معنایی بخشیده است. از این رو ضروری است تا نه تنها به الگوهای کالبدی معماری توجه کنیم ، بلکه باید به جذابیت های بصری و درون پر رمز و راز آن به عنوان بخشی از میراث فرهنگی عنایتی دوچندان داشته باشیم.

بناهای تاریخی -فرهنگی در عین آن که خود سند گویای تمدن کهن این مرز و بوم به شمار می روند، محملی برای انتقال پیام فرهنگ ایران میان نسل های قدیم و جدید هستند.

   اینجانب توفیق داشتم در روز بیستم بهمن ماه 1394 در مراسم جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ساختمان جدید اداره آموزش و پرورش شرکت داشته و پس از آن با حضور در دبیرستان امام خمینی "ره"(فردوسی سابق) شاهد افتتاح این بنای تاریخی پس از مقاوم سازی و نوسازی آن باشم.

 بدون تردید این سازه را باید نماد فرهنگی و آموزشی شهرستان گلپایگان قلمداد کرد. از نمادها به عنوان راهی در جهت پیوندها یاد می کنند تا گذشته از ذهن مان پاک نشود. چه بسیار نمادها که دیدن شان روح و روان انسان را آرام و نیازهای عاطفی ما را برآورده ساخته و منشأ هویت شهرها و روستاها می گردند. به عبارت دیگر انسان ها بیش از آن که منظری را در لحظه نگاه کنند، در پس ذهن آن ها تاریخ و فرهنگی وجود دارد که برخاسته از زبان،رفتار و عادات آن هاست. از این رو نمادها به یک مکان هویت می بخشند و حتی شکلی از روابط اجتماعی منسجم را بین ساکنان آن به وجود می آورند. بدیهی است نمادهای شهری حاصل از اندیشه های مهندسی و حتی طراحی های هنری ، باید در ارتباط و درهم تنیده با انسان باشد. در واقع نباید این مسائل انسانی را به آن دسته از مفاهیم فنی و هنری که مانع برقراری ارتباط با انسان ها می شود، تقلیل دهیم.    شاید بتوان اندیشه تاسیس دبیرستان فردوسی را در راستای مدرسه دارالفنون قلمداد کرد که با درایت و ژرف نگری قهرمان مبارزه با استبداد میرزاتقی خان امیرکبیر در سال 1268  احداث گردید.

 این هم از طنزهای تلخ تاریخ است که از زمان گشایش دارالفنون  تا کشته شدن امیرکبیر تنها 13 روز سپری شد و او نتوانست شاهد شکوفایی نهالی باشد که خودش آن را به ثمر نشانده بود. در عین حال دارالفنون را می توان نماد آموزش و پرورش نوین ایران قلمداد کرد که محل آموزش و دانش و فن بود.

 البته بارقه ی اولین مدارس جدید ، ابتدا در ایروان و سپس در تبریز در سال 1266 خورشیدی و سرانجام در تهران توسط میرزا حسن رشدیه زده شد. این مدارس که تقریبا یک دهه قبل از انقلاب مشروطه رو به فزونی بود، در نهایت بساط مکتب خانه های قدیمی را برچید و در قالب آموزش ابتدایی خودنمایی کرد.

 رشدیه می گفت اگر معلمی در سر کلاس فوت کند، شهید محسوب گردیده و هیچ افتخاری بالاتر از این نیست . او وصیت کرده بود  آرامگاهش را در جایی قرار دهند تا شاگردانش از روی آن گذشته و موجب آرامش روحش شوند. و جالب این که واپسین روزهای زندگی این چهره فرزانه و دوراندیش همزمان با رخدادهای برتخت نشستن محمد رضا شاه و برکناری پدرش بود.  درگذشت او در سن 97  سالگی در آذرماه سال 1322 مقارن با ایامی است که دبیرستان فردوسی در حال ساخت و ساز بود و جالب توجه این که سال 1316 ( مرحله آغازین تاسیس دبیرستان) با وجود فراگیر شدن مدارس نوین ، هنوز در کشور ما 3000 مکتب خانه آموزشی فعالیت می کرد. جناب آقای محمود نیکنامی مدیر محترم سایت آخاله وقتی در جریان نگاشتن این مقاله قرار گرفت، ضمن نقل خاطراتی از پدر فاضل و بزرگوارش مرحوم حاج محمد کاظم نیکنامی و عموی فرهیخته اش مرحوم حاج محمدجواد نیکنامی دبیر فیزیک فارغ التحصیل از دانشگاه تهران ، خاطرنشان ساخت:  پدر و عموی من سال 1314 از جمله دانش آموزان اولین مدرسه نوین گلپایگان در سرباطان بودند. بنابراین برای نسل امروز جالب است که در گلپایگان میراث میرزا حسن رشدیه برای نخستین بار در سرباطان به بار نشست.در ضمن خوابگاه محصلین دانشسرای مقدماتی نیز در  سال های پس از 1320 در سرباطان بوده است.

  بر اساس گفته های چند نفر از نخستین دانش آموزانی که دوره تحصیلی متوسطه خود را از کلاس اول دبیرستان تا اخذ مدرک دیپلم در دبیرستان فردوسی سپری کرده اند، در سال 1328 این دبیرستان همزمان با سد گلپایگان، آسفالت خیابان اصلی شهر از پل رودخانه اناربار تا انتهای جاده خوانسار (پارک جنگلی) و نیزافتتاح  یکی از شعب بنگاه دارویی کشور در گلپایگان ، به بهره برداری رسید. بدون تردید دبیرستان فردوسی در آن مقطع زمانی یک معماری مدرن بود که الگوی آن از اواخر قرن نوزدهم در آمریکا و از ابتدای قرن بیستم در اروپا و در ایران از سال های 1310 به این سو آغاز شد.

  خداوند رحمت کند مرحوم حاج علی اکبر عظیمی و مرحوم مشهدی ابوالقاسم عظیمی را که به عنوان معماران این بنای تاریخی نام نیکی از خود در تاریخ گلپایگان به یادگار گذاشتند  و گرامی باد یاد و نام دکتر عبدالله معظمی که بدون تردید این آثار درخشان در شهرما حاصل تلاش و دلسوزی او بوده است. دکتر معظمی پس از احداث دبیرستان فردوسی و پس از آن دانشسرای مقدماتی گلپایگان که به نوبه خود برکات زیادی بر جای نهاده است، در پایتخت دبیران و کادر متعهدی را برای تدریس دانش آموزان برمی گزید و روانه شهر ما می نمود. به عنوان مثال  وقتی در وزارت آموزش و پرورش  با شخصی به نام آقای شیخ الاسلام که دبیر شیمی و اهل اصفهان  بوده ، مواجه می گردد که به دنبال یافتن محل مناسبی برای خدمت است ، به او پیشنهاد فعالیت در گلپایگان و دبیرستان فردوسی را می دهد. پس از این که آقای شیخ الاسلام متوجه می شود ایشان نماینده است ، استقبال نموده و دکتر معظمی هم به مسئولان وقت آموزش و پرورش گلپایگان توصیه می کند تا امکانات رفاهی را برای ایشان فراهم سازند. برادر اینجانب آقای علی اکبر جعفری هم پس از درک زیبایی ها و حلاوت تدریس در گلپایگان در سال های اولیه خدمت طی ملاقاتی این احساس را با دکتر معظمی در میان می گذارد که ایشان با اظهار مسرت به نشانه تشویق دستی بر شانه اش گذاشته و آفرین گفته بودـ

اگرچه اینجانب 21 سال بعد از سال 1316 دیده به جهان گشودم، اما می توانم حال و هوای سال های اولیه دبیرستان فردوسی را تا حدودی ترسیم کنم. در آن مقطع زمانی بدون استثنا  تمام ساختمان های دولتی و خانه های مردم خشتی و گلی بوده است. اکثریت جمعیت در روستاها سکونت داشتند. اغلب مردم کم سواد یا بی سواد بودند، وضعیت بهداشتی مطلوب نبود، اغلب فرزندان پس از به دنیا آمدن و یا در فاصله چند روز بعد از تولد فوت می شدند،هنگام بارش برف و یخبندان جاده ها ،عبور و مرور سخت و طاقت فرسا بود، بنا بر نقل کهن سالان در گلپایگان 5 خودرو بوده ، که سه تای آن ها به ادارات دولتی تعلق داشت. از تلویزیون خبری نبود و تنها معدودی از افراد شهر رادیو در اختیار داشتند. اما روزنامه ها با یکی دو روز تاخیر از تهران به گلپایگان وارد می شده است.درشکه ها و گاری ها وسایل حمل و نقل مردم و اشیا بودند و البته دوچرخه ها به میزان قابل توجهی در اختیارمردم بوده ؛ به طوری که استقرار آن ها در دبیرستان ها کنار یکدیگر جلوه زیبا و به یادماندنی را در ذهن قدیمی ها تداعی می کند و ....

   اما جالب است که در همین وضعیت ترسیم شده ، کتاب فروشی و مطبوعاتی شادروان آقای خادمی روبروی دبیرستان ( تا سال 1356) مشابهتی با حضور ناشران کتاب را در مقابل دانشگاه تهران ایجاد می نمود. در  سالن این دبیرستان تئاترهای متعددی برپا شد که نمایشنامه های "یعقوب لیث صفار" ، "عباسه و جعفر برمکی" ، "فقر و جنایت" و "تحول" از نمونه های منحصر به فرد آن به شمار می رود. علاوه بر آن آشنایی مردم ما با ورزش های مدرن آن عصر یعنی فوتبال ، بسکتبال، والیبال و تنیس روی میز برای اولین بار از طریق دبیرستان فردوسی حاصل شد.

 

تیم فوتبال دبیرستان فردوسی با حضور رئیس دبیرستان ، شادروان حسن موسوی در میانه عکس

 

 شاید با مسامحه بتوان اظهار داشت دبیرستان فردوسی دریچه ورود مدرنیته در گلپایگان بود و با عنایات خداوند متعال و تلاش بی وقفه مدیران و دبیران ،  در حال حاضر تعدادی از  فارغ التحصیلان این دبیرستان پس از ورود به دانشگاه و کسب مدارج علمی بالا در داخل و خارج از کشور سرمایه های بزرگ فرهنگی و از افتخارات مردم ما محسوب می گردند.

   اکنون که با هزینه ای حدود 2 میلیارد تومان ، مقاوم سازی و نوسازی این دبیرستان به پایان رسیده و به میزان تقریبی 30 درصد از آن را توده مردم، خیرین مدرسه ساز، دانش آموزان پیشین این دبیرستان در داخل و خارج کشور و علاقمندان به توسعه علمی و فرهنگی پرداخته اند، جا دارد از این همت بلند و حرکت داوطلبانه مردمی و همه کسانی که طی این مدت دغدغه تجدید بنای این نماد فرهنگی و آموزشی را بر دوش کشیده اند ،به نیکی یاد نموده و آن را نشانه بارزی از فرهیختگی همشهریان قلمداد کنیم. در همین راستا لازم است از اداره آموزش و پرورش گلپایگان ، سازمان نوسازی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان و وزارت آموزش و پرورش صمیمانه تقدیر کنیم که از هیچ کوششی در جهت پیشبرد این طرح فروگذاری نکردند.

    یکی از دوستان نقل می کرد در سال 1370 طی  یک ماموریت اداری در شهر فرانکفورت آلمان با صحنه جالبی مواجه گردید. دولت آلمان بودجه ای را در اختیار یکی از مناطق این شهر قرار داد و به مردم  اعلام کرد این اعتبار را می توانند صرف انجام امور رفاهی نموده یا به بازسازی یک بنای تاریخی که در حال فرسایش بود، اختصاص دهند.

پس از رأی گیری از مردم ، اکثریت قاطع آن ها به تخصیص این بودجه برای مرمت و احیاء آن بنای تاریخی رای دادند.بدیهی است این اقدام نشان دهنده درک بالا در حفاظت از میراث فرهنگی به شمار رفته و جای بسی خوشبختی است که در میان مردم شریف ما نیز پاسداری از سرمایه های معنوی طی سالیان اخیر و به تدریج به یک مطالبه اجتماعی تبدیل شده است.از این رو حرکت مردمی و داوطلبانه مردم گلپایگان در مقاوم سازی و نوسازی دبیرستان امام خمینی"ره" را  نیزمی توان گام بلندی در جهت  بازسازی هویت فرهنگی نامید.

در پایان از سازمان میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری انتظار داریم تا نسبت به ثبت ملی این نماد فرهنگی و با قدمت حدود 80 سال سابقه آموزشی اقدام نماید.   

بسیار سال ها که بر خاک ما رود      کاین آب چشمه آید و باد صبا رود

    

 جهل و ناآگاهی

استاد اکبر افاضلی

با یاد خداوند:

جهل و ناآگاهی که برخی از مردم دارند با اینکه حدود 1400 سال از نیاکان ما دین مقدس اسلام را پذیرفته بودند و مبلغان بسیاری در این دوران طولانی اسلام محمدی را آموزش داده اند از همه مهمتر وجود قرآن کریم که هنوز هم در تمام خانواده های مسلمان موجود است، حب جاه طلبی حکومت های مسلط بر مردم مناطق مختلف دنیا و ثروت اندوزی بی حد و طمع دست اندرکاران در نقاط مختلف مانع از پذیرش حقیقت انسانیت گردیده است.

هر قدر به تاریخ سده های گذشته بیشتر دقت می شود بدان جا می رسیم که آگاهی ما از تاریخ گذشته حتی دوران باستان بسیار محدود بوده و با اینکه کشفیات مهمی از جمله آثار باستان شناسی که در کشور ایران حاوی تمدن و آیین خداپرستی نیاکان پیدا شده که اغلب موزه های فرانسه و سایر نقاط دنیا را زینت بخشیده است.

برخی اطلاعات مربوط به تمدن باستانی ایران را از آثار مصری، کلدانی، ارمنی و یهودی با زحمت بسیار به ما داده اند این کاستی تنها از تاریخ هخامنشی و ماد و کشوردارانی چون کورش و داریوش نیست. سلسله هایی مانند صفویه که با کشتار مردم و سوء استفاده از ناآگاهی عمومی با درباری های عشرت طلب کثیفی که داشته اند از وجود جهال و طماعان و سوء استفاده چیان که بر مردم تسلط داشته اند، کتیبه ها و سنگ نوشته های مختلف را نابود کرده اند. هر چند بعد از ساسانیان اغلب حکومت های کوچک و بزرگی که در مناطق متفاوت سرزمین وسیع ایران مسلط بوده اند بدعت هایی به وجود آورده اند که شناخت اغلب مردم نقاط را برای چند روز حکومت ظالمانه خودشان حتی از حقیقت دین مقدس اسلام و قرآن منحرف کرده اند از جمله طرفداران عباسیان و امویان و ده ها نمونه دیگر که مردم نقاط مختلف را به جان یکدیگر می انداختند عقایدی را که اجدادشان داشته اند و مخالفت هایی که با خاندان رسول ا... و ائمه اطهار (ع) داشتند با سوء استفاده از نادانی مردم تحت سلطه به آنها تحمیل کرده اند حقیر فقط آنچه را که در کشور خودمان ایران انجام گرفته به صورت اشاره عرضه داشته ام  از سایر کشورها و 72 فرقه به نام اسلام کاری ندارم، هر کس بخواهد اسناد معتبری در تواریخ و نوشته های ملل دیگر می تواند به دست آورد. حتی از هزارها حدیث جعلی که در کتب تاریخی نامبرده اند و منافع حکومت چند صباحی خودشان تأمین کرده اند هیچ گاه آیات محکم قرآن مجید را برای مردم عام نگفته اند و به همین ترتیب امروز هم عده ای مقرض بی وطن و دین نشناخته بعد از 2500 سال اغلب اخبار رسانه های گروهی رادیو و تلویزیون و مطبوعات از به سرقت رفتن مجسمه ها سخن می رود. چرا راه دور برویم یکی از شیرهای سنگی تاریخی پای مناره شهرمان گلپایگان را با چند تُن وزن دزدیدند و بردند و نفسی از کسی در نیامد. خسارات سلسله قاجاریه صرف نظر از کشتار بی امان مردم و از دست دادن بخش زیادی از مملکت و رفتار شاهزادگان عشرت طلبی چون ظل السلطان (زلزله سلطان) و امثالهم بزرگترین ضربه را با اعمال کثیف شان به اسلام به کمک متملقان و خوانین سرمایه دار به مردم شریف مسلمان ایران وارد کردند و دین مقدس اسلام محمدی را با همراهی برخی مداحان و مجیزگویان مسلط بر مردم اسباب دست قرار داده بودند. خدا به فریاد این مردم ساده دل مسلمان اسمی برسد زیرا تنها آیات قرآن مجید بدون تفسیر می تواند این مردم را نجات دهد که این وظیفه را باید معلمان از کلاس های دبستان جدی بگیرند.

اگر گفته شود تربیت برتر از تعلیم است نباید شوخی گرفت زیرا جهل مردم ناشی از عدم تربیت انسانی می باشد. این کاستی ها تنها از روش حکومت های گذشته نیست زیرا هر حکومتی که به وجود آمده است نظام نوین را با همه نیروی خود کوشیده حتی آثار خوب نظام گذشته را از میان بردارد و تحت عنوان های خاص ناشی از جاه طلبی، جامعه را اداره کند به خصوص در این دوره با انواع رسانه های گروهی و مطبوعات دیگر نمی شود مردم را به صورت موقت وادار به برخی امور خاص و انجام وظیفه شرعی نمود بلکه باید به مردم تفهیم شود که درستکاری و انجام وظیفه از نظر انسانی ضرورت دارد و هر گوینده اول باید خودش اهل تجاوز به حقوق مردم نباشد تا بتواند به مردم بگوید کاسب گران فروشی نکن، کارمند ادارات دولتی وظیفه تو انجام امور مردم است نه رشوه گیری و تحکم به ارباب رجوع، راننده ماشین رعایت قوانین راهنمایی وظیفه توست، موتور سوار مانند آدم رانندگی کن کوچه و خیابان میدان مسابقه نیست، پدر و مادر بچه تربیت درست آدمیت می خواهد، معلم با شاگرد محبت داشته باش، چوب و خط کش تربیت نمی آموزد. احترام پدر و مادر و بزرگان لازم است، سیگار کشیدن افتخار نیست به جان و عمر خودت لطمه میزنی، جوان ازدواج ضرورت دارد برای پز دادن خرج بیهوده نکن، دختر خانم، شرافت خانواده با نجابت و زندگی در حد توان شوهر توست. خدا را فراموش نکنید، ارحام پرستی وظیفه انسان است فقط خودت را نبین، تملق گویی در شأن آدمیت نیست. در امور خیر واقعی شرکت داشته باش مبادا همسایه ات به علت نداری و آبروداری سر بی شام به بالین بگذارد و تو و فرزندانت با انواع ماشین های مدل روز رفت و آمد داشته باشید. تظاهر در هر عملی حتی مسجد رفتن تظاهری بسیار بد است. قانون مدار باش زیرا رعایت قوانین مملکت نوعی همکاری با خیرخواهان مردم است غیبت کردن بسیار بد است مواظب باش. دوستدار مردم باش تا دیگران تو را دوست بدارند. دزدی به هر شکل بد است. راضی به بد دیگران نشو.

خدا را بر آن بنده بخشایش است

که خلق از وجودش در آسایش است

رعایت شئونات مذهبی و دینی حتی شرکت در مجالس ترحیم و نماز جماعت و امور خیریه و مسجد وقتی پسندیده است که از روی اعتقاد واقعی به خدا و پیغمبر و دنیا و آخرت باشد آن هم به شرطی که رفتار خصوصی و اجتماعی تو بر مبنای آدم بودن باشد. بعد از پدر و مادر نقش معلم در تربیت و پرورش آدم تا آنجاست که کار علمای دین را ساده کند و اینجاست که آثار اجتماعی مسلمان جهانگیر می شود.

در تاریخ یهود و مصر آمده است وقتی داریوش قرار بود شاه باشد، شیهه اسبش او را انتخاب کرد آیا مزخرف تر از این جمله ای هست که این مورخ می خواهد شأن مقام شاه ایران را کم اهمیت نشان دهد این جمله هشداریست برای مورخین خودمان که مبادا از روی غرض مطلبی سیاسی شایع نمایند (آیه 27 سوره اعراف: آنها چون کار زشتی کنند گویند که ما پدران خود را بدین کار یافته ایم و خدا ما را بر آن امر کرده، بگو ای پیامبر هرگز خدا امر به اعمال زشت نمی کند جز آنکه آنچه را از نادانی شما خود می کنید بر خدا می بندید).

 

توضیح پیرامون مقاله "شهرک الوند”

در مقاله « شهرک الوند» که در شماره 359 هفته نامه صدای گلپایگان مورخه یکشنبه 94/11/11 به قلم اینجانب علی اکبر شعیب نوشته شده است مواردی از مطالب ارائه شده نیاز به تصحیح دارد؛ لذا با توجه به اینکه بخش هایی از مطالب نیز باعث رنجش خاطر برخی از مسئولین از جمله اعضای محترم شورای شهر گلپایگان نیز گردیده است به استحضار می رساند نیت حقیر از ارائه مطالب فوق فقط در راستای زدودن مشکلات پیش رو در عمران و آبادانی شهر و داشتن شهری ایده آل بوده هیچ قصد و غرض دیگری در کار نبوده؛ علیهذا از اینکه سوء تفاهمی برای عزیزان شورای اسلامی شهر گلپایگان که از نخبگان شهرستان می باشند پیش آمده، امیدوارم حقیر را مورد عفو قرار دهند.

با تقدیم احترام- علی اکبر شعیب 94/12/26